Vizual_za_B-linkBeogradski festival novih komunikacija nastao je sa tendencijom da sumira najsavremenija saznanja iz tehnološkog okruženja. Poznate forme umetnosti i poslovanja, festival predstavlja u novim i unapređenim konfiguracijama. B-link tehnološke inovacije stavlja u službu čoveka i kreativnosti, čineći nove medije pristupačnim i kompatibilnim. Iza naziva B-link stoji niz fenomena koje ova manifestacija četvrtu godinu za redom uspešno promoviše. B-link otvara savremen lanac komunikacije i poziva svoje goste da budu link ovog procesa.

Festival iz godine u godinu unapređuje pojmovnik o najsavremenijim tendencijama u tehnoloskom okruženju. Razne forme savremene umetnosti, poslovanja na mreži i socijalne interakcije na internetu, ovde dobijaju svoje zajedničko mesto. Krajnji cilj festivala je da od tih elemenata napravi novu funkcionalnu celinu i integiše je u jednu prepoznatljivu antologiju savremenih komunikacija.

TEMA // VIRTUAL EVOLUTION

Ovogodišnji program čine četiri celine – Music communication (Touch the link- create digital), Advertising communication (Fast forward), Internet communication (Connect to interact) i Inovative communication (Digital world). Četvrti B-LINK festival se bavi aktuelnim temama sa ruba razvoja novih komunikacija u odgovoru na temu ovogodišnjeg okupljanja – VIRTUAL EVOLUTION.

B-link osvežava dostignuća iz oblasti virtuelne evolucije, te kroz njih demonstrira važnost upotrebe najnaprednijih alatki, metoda i medija kroz koje se odvijaju eksperimentalno stvaralaštvo i poslovanje.

Začetak ove retke inicijative vezuje se za 2006. godinu i projekat O3one. Nastojeći da podstakne inovaciju i eksperiment u umetnosti, festival se fokusirao na tada aktuelne aspekte razvoja mreže. Program su činili muzički striming performansi, kompanijska primena interneta i dizajn na mreži. Pitanja originalnosti i autorstva digitalnih medija, estetike kreiranja veba  i zakonske regulative interneta, na vrlo neposredan i interaktivan način, bili su predmet aktivnih diskusija.

B-Link je za ove četiri godine postao utvrđena instanca za razmenu znanja iz oblasti novih komunikacija. Dinamika promena u tehnološkom okruženju diktira tempo i sadržaj festivala. B-link, skoro pa uživo, upućuje publiku na najsavremenije načine interakcije sa digitalnim svetom i anticipira dalje mogućnosti razvoja komunikacije.

O3one će još jednom okupiti stručnjake iz ovih oblasti na novom B-Link festivalu. Od 1. do 4. oktobra 2009. godine, svakodnevno od 18 do 22h, svojom već tradicionalnim formom i izrazom otkriće nove oblike tehnološke gramatike, podstičući svoju publiku da progovori novi, a možda i jedini esperanto.
<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  810
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..