Tradicionalni beogradski festival piva Belgrade Beer Fest biće održan od 16. do 20. avgusta, a očekuje se da će ove godine manifestaciju posetiti rekordni broj turista. Za domaće i strane goste, pripremljeni su i brojni programski noviteti i pivske zone, a posetioce festivala, uz besplatan ulaz, očekuje čak 37 nastupa domaćih, regionalnih i svetskih zvezda na dve bine. Kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova naše zemlje, Belgrade Beer Fest već petnaest godina ljubiteljima dobre zabave nudi garantovan provod uz najraznovrsnije pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača.

Za uspeh i razvoj festivala svih ovih godina je izuzetno značajna podrška Grada Beograda, Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Turističke organizacije Srbije i Beograda, koji prepoznaju doprinos festivala pozicioniranju Srbije i Beograda na turističkoj mapi Evrope.

Belgrade Beer Fest, iz godine u godinu, veliku posećenost festivala koristi da sporovodi društveno-odgovorne i humanitarne kampanje, kao i akcije koje posetiocima omogućavaju ugodan boravak i maksimalnu bezbednost na festivalu.

"Društvo, ko vozi kući?" jedna je od najznačajnijih akcija odgovorne konzumacije i bezbednosti u saobraćaju, koju već petu godinu zaredom organizuje kompanija HEINEKEN Srbija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd (GSP), Poslovnim udruženjem drumskog saobraćaja "Srbijatransport" i Belgrade Beer Fest-om. Kao i prethodnih godina, za sve posetioce će biti obezbeđen besplatan gradski prevoz za dolazak i odlazak sa festivala do četiri ključne tačke u Beogradu, a biće organizovan i međugradski prevoz iz Novog Sada, Niša i Kragujevca. Pored besplatnog prevoza, posetioci će moći da učestvuju i u interesantnim edukativnim aktivnostima na temu odgovorne konzumacije, koje ih očekuju na Safe zoni u okviru festivala. Pre početka festivala posetioci će biti informisani o načinu prijave za međugradski prevoz i redu vožnje gradskog prevoza.

Među novinama, koje će posetiocima omogućiti lagodniji provod na festivalu, je svakako i partnerstvo sa kompanijom VISA. Gosti Belgrade Beer Festa će, po prvi put, imati priliku da plaćaju brzo, sigurno i pouzdano VISA beskontaktnim karticama. Ovaj inovativni način plaćanja biće omogućen na čak sto terminala na Belgrade Beer Fest-u, što će značajno poboljšati kvalitet usluge i posetiocima omogućiti još više vremena da uživaju u zabavi i koncertima, bez čekanja u dugim redovima.

U cilju podizanja svesti o značaju i važnosti reciklaže, Belgrade Beer Fest devetu godinu za redom u saradnji sa Ball Packaging Europe, Recan fondacijom za reciklažu limenki za piće i partnerima organizuje društveno-odgovornu i ekološku kampanju Biram da recikliram.

Recan fondacija ove godine promoviše i svoju kampanju pod nazivom Svaka limenka se računa, koja će posetiocima pružiti mogućnost da limenke za piće recikliraju na više punktova u okviru festivalskog prostora. Na Beer Festu će ove godine biti postavljene tri pametne prese za aluminijumske limenke koje će raditi po principu preuzimanja besplatne online aplikacije "Solagro - Future of recycling" koja će biti dostupna na internetu od 8. avgusta.

Potrebno je da korisnik kreira svoj nalog na aplikaciji, donese prazne limenke na štand Recan fondacije, gde se ubacivanjem limenki u pametnu presu obračunavaju bodovi i na taj način posetioci dobijaju zanimljive nagrade. I po završetku festivala, putem ove aplikacije posetioci će moći da prikupljaju bodove na još nekoliko lokacija u Beogradu, na kojima će biti postavljene pametne interaktivne prese.

Na Recan štandu na platou kod ulaza 1, biće postavljen i Točak sreće, gde će posetioci koji donesu minimum tri prazne limenke imati mogućnost da osvoje neku od nagrada partnera kampanje Biram da recikliram.

A u čast 15. rođendana Belgrade Beer Festa na Ušću će biti postavljena i posebna, dva metra visoka, metalna instalacija BEER FEST. Moderna instalacija u obliku 3D slova biće jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg festivala piva.

Slova će se svakodnevno, tokom pet festivalskih dana, puniti praznim limenkama, a selfi sa BEER FEST 3D slovima sigurno će biti važna tema na društvenim mrežama tokom 15. Belgrade Beer Festa.

Vidimo se na Ušću!

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..