Prolećno izdanje Paralela-Beogradskog Festivala Subkulture, je 15. i 16. aprila. U petak /15.4/ 19H / u Mikser House održaće se Tribina "I DON'T WANNA GROW UP" - Ramonsi - Umetnost neodrastanja. Povodom 15 godina od smrti legendarnog Džoija Ramona /Joey Ramone/ frontmena sastava The Ramones, a u saradnji sa Mikserom, organizujemo otvorenu tribinu s temom neverovatnog uticaja ovog benda na savremenu pop kulturu, a čiji je lajt motiv "namera" da se ne odraste.

 

 

Tribina će se dešavati par sati pre velikog koncerta regionalnih pop pank zvezda, zagrebačkog sastava Psihomodo Pop na sceni Miksera, a biće to i prilika da se kupe vinilna izdanja Ramonsa.

 

Učestvuju:


Davor Gobac - Psihomodo Pop

Boris Vlastelica - Repetitor/Ramomci

Branko Rosić - zamenik gl. urednika Nedeljnika

Dragan Ambrozić - urednik muzičkog programa DOB-a

 

Moderator: Valentina Macura, Festival Paralel

 

Subota /16.4/ 11-18H / Cvetni trg / Beograd Voli Ploče


U saradnji sa Domom Omladine Beograda - velika berza ploča i stripova, izložba, besplatna strip radionica, svirke bendova, radijski i DJ program.


U najboljoj beogradskoj tradiciji, kada je svaka ulica imala bar jedan demo bend, a skoro svaki kvart svoju berzu ploča, dok je prostor ispred SKC-a neprekidno bio "okupiran" prodavcima polovnih vinila, na tzv. praznik prodavnica ploča /Record Store Day/, u subotu, 16. aprila, na jednom od centralnih gradskih trgova organizuje se velika berza ploča i stripova, uz raznovrstan prateći (sub)kulturni program.

 

Koncerti:


Vlada Jet Band
Di Luna Blues Band
Beti Đorđević
Cudesmo

Izložba - Strip i ploče


Preko 70 najbojih radova, koji su tokom protekle četiri godine pristizali na otvorenu Paralelovu FB radionicu "Strip i ploče", biće izloženi na panoima na trgu. Maštovite ilustracije profesionalaca i amatera, iz celog regiona, a na njima Ramonsi, Disciplina kičme, Oasis, Azra...

Besplatna strip radionica


Mentor Vlada Vesović, biće tu za sve zainteresovane, sa obezbeđenim materijalom za crtanje, a baviće se istom temom - stripom i pločama.

 

Prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Radijski i DJ program


Alternativni rok i interesantni sagovornici, u pauzama između svirki.    

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..