CINEMA_NOW1CINEMA NOW je deo ovogodišnjeg Cinema City festivala, koji se ovog juna održava u Novom Sadu. Zamišljen je kao programski prostor za mlade, talentovane i uspešne filmske stvaraoce, a čine ga naši reditelji, glumci, kamermani, montažeri, dizajneri zvuka i producenti. Kroz CINEMA NOW publici ćemo približiti njihov rad, aspiracije i uspehe, a samim tim i naš film danas i pravac u kom će se on razvijati.

Od 18. do 25. juna, Cinema City ponovo pretvara Novi Sad u grad-bioskop, u kome se na atraktivnim lokacijama prikazuje preko 150 filmova, nastupaju poznati muzičari i bendovi i gostuju interesatni strani i domaći filsmki autori. Uz to, ovogodišnji festival obeleževa kampanja CINEMA NOW. Radi se o programskom prostoru datom našim mladim, talentovanim i uspešnim rediteljima, glumcima, kamermanima, montažerima, dizajnerima zvuka i producentima.

Priliku da se upozna sa filmovima ovih i drugih mladih autora, publika će imati u okviru nekoliko selekcija. Već poznata selekcija Up to 10.000 bucks sastavljena je od filmova snimljenih budžetom manjim od 10.000 dolara, čiji će izbor načiniti scenarista i reditelj Srđan Koljević. Ova selekcija okuplja autore iz najrazličitijih krajeva sveta i pruža im priliku da se sretnu na Cinema City festivalu. U okviru nove festivalske selekcije Hungry Days, izbor najboljih debitantskih ostvarenja autora iz celog sveta načiniće Vladimir Perišić, reditelj filma Ordinary People. Kao i Up to 10.000 Bucks i ova selekcija je namenjena afirmaciji novih autora, dok će se kroz Nacionalnu klasu prikazati već zapaženi uspesi i premijere mladih domaćih filmskih stvaralaca.

Učesnici CINEMA NOW činiće deo i pratećih festivalskih programa. Ovi sadržaji služe susretu, upoznavanju, razmeni kontakata i razvoju saradnje između filmskih autora i predstavnika filmskih festivala i institucija različitih generacija i zemalja, kao i edukaciji kroz radionice, master klasove, diskusije i tribine.
CINEMA NOW želi publici da približi savremeni domaći film novih, mladih, talentovanih i perspektivnih autora i i prikaže na koji način će se naša kinematografija u budućnosti razvijati.

Učesnici CINEMA NOW će obeležiti ovogodišnju festivalsku kampanju Cinema City-a. Ove nedelje saznajte više o rediteljima Ivanu Stojiljkoviću, Vladimiru Tagiću i Milici Đenić, glumici Jelisaveti Orašanin i producentkinji Jeleni Radenković  na now.cinemacity.org.

Uskoro još novih imena! Pratite CINEMA NOW i druge programe Cinema City festivala na cinemacity.org.


<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..