S9Sander Van Doorn, jedan od najpopularnijih svetskih DJ-eva koji će 21. maja nastupiti na prvom beogradskom Sensation-u, nedavno je ovenčan i prestižnim priznanjem “Silver Harp” na Buma Harp Gala ceremoniji u Holandiji.

 

“Silver Harp” je jedna od najvažnijih nagrada u svetu elektronske muzike. Iako se dodeljuje Dj/producentima u usponu, Sander je priznanjem ovenčan kao „muzička sila koja se ne zaustavlja od 2006. godine”.  Pre pet godina probio se na svetsku „dance” scenu ušavši među 100 DJ Magova. Danas je na 12 poziciji na istoj listi. Pored uspeha na klupskoj sceni, Sander dominira i radio stanicama. Njegovi singlovi „Love is Darkness” i nedavno izdat „Koko” već su postali hit iako je „Koko” objavljen pre manje od deset dana. Na youtube stranici, ovaj singl broji blizu 30.000 pregleda.

Pošto je Sander bio sprečen da prisustvuje ceremoniji, organizatori su mu priredili pravo iznenađenje angažovanjem Armina Van Burena da mu preda nagradu u avionu. Maskiran u stjuarta, Armin se pojavio pored Sandera i predao mu nagradu.

„Kada su Tiesto i Armin primili nagradu „Harp” pomislio kako je to vrlo važno tako da sam počastvovan što sam ja nagrađen ove godine. Još sam više iznenađen i počastvovan zato što mi je nagradu lično predao Armin. Bio je to neverovatan dan za mene.” – rekao je Sander Van Doorn.

Sander Van Doorn po mnogima je istinski tehnički i muzički genije i jedan od najuticajnih i popularnijih DJ/producenata. Za vrlo kratko vreme, Sander je postao brend. Jedan je od umetnika koji su oblikovali i promenili percepciju dance muzike. Oni koji prate tu scenu znaju za Sandera još od ranije, ali 2008. godina bila je njegova odskočna daska, kada je ceo svet šaptao „Da li ste čuli za Sandera Van Dorna?.“ Kada je Karl Koks (Carl Cox) zaustavio muziku i pred skoro 50.000 ljudi rekao „Ovo je jedan od najboljih muzičkih producenata danas, zapamtite njegovo ime...Sander Van Dorn!“ tada je ceo svet znao njegovo ime. Nije samo Karl Sanderov fan. Tiesto i Armin van Buuren takođe su hvalili njegovu umetnost.

Od početka Sander i njegovi alter egoi Sam Sharp, Purple Haze, Filterfunk & Sandler, producirao je različite zvukove na način na koji mnogi producenti mogu samo da sanjaju, kombinujući elemente transa, elektra, tehna i hausa. Tada su nastali neki od njegovih klasika kao što su Grasshopper, Punk’d i Riff, do masivnih remiksa The Killersa (Spaceman), Sia (The Girl You Lost To Cocaine), Robbie Williams (Close My Eyes) i Depeche Mode (Peace).
Debi album „Supernaturalistic“ objavio je 2008. godine i odmah započeo 32 dana svetsku turneju. Ovo mu je donelo nagradu „Best Breakthrough Artist“ prema WMC’s IDMA kao i nominacije za „Best Underground Track“ za numeru „Riff“ i „Best electro House“ DJ na Ibiza nagradama.

{youtube}6fjxfGt0Vfg{/youtube}


Ne treba zapostaviti ni fantastične saradnje sa umetnicima kao što su Marco V na numerama „Organic“, „What Say“ i „Close My Eyes“, evropski hit u top 20 kao i sa čovekom koga ne treba predstavljati, Robijem Vilijamsom. Sander je jedan od najraznovrsnijih žanrovskih producenata. Njegove albume ćete naći i u kategoriji house DJ ali i u trans DJ.

Svake godine Sander nastupa pred više od million klabera. Aktivan je headliner na velikim događajima od Sensationa do Global Gathering-a, od Trance Energy do Mysteryland-a kroz stalne nastupe na Ibici.

Upravo su ga nastupi širom sveta naveli da pokrene “Dusk Till Doorn” koji klabing postavlja na nov nivo, nudeći jedinstveno Sander Van Dorn iskustvo. Vrlo je zahvalan svojim fanovima i trudi se na sve načine da im se oduži. Tako je pokrenuo radio stanicu DI.FM pružajući priliku fanovima da ga čuju bez obzira gde se nalazi a na svom zvaničnom sajtu svi posetioci mogu videti kako izgleda njegovo stvaranje u studiju, naučiti delove „zanata” i preslušati njegovu kompletnu diskografiju.

Danas je Sander Van Dorn njegovo visočanstvo elektronske muzike. On je hit mejker i muzički vizionar. “Heroj budućnosti” prema Mixmag-u, nagrađen kao “Najbolji producent” od strane Trance nagrada dok se druge nominacije i nagrade konstantno uvećavaju.

Sander je vrlo uzbuđen zbog nastupa na beogradskom Sensation-u i svima obećava noć “za pamćenje”

“Uzbuđen sam što ću prvi put u Srbiji nastupiti upravo na Sensation-u i veoma sam znatiželjan kakva će biti atmosfera i ljudi. Svakako će to biti neverovatna noć u belom! Vidimo se u Beogradu!” – izjavio je Sander povodom svog nastupa na Sensationu u Beogradskoj areni, 21. maja.

Ulaznice za Sensation po ceni od 7000 dinara možete nabaviti u svim prodajnim mestima Telenora širom Srbije.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..