moby-amyEjmi Vajnhaus (Amy Winehouse) će na svom prvom beogradskom koncertu, zakazanom za 18. jun na Kalemegdanu, imati ništa manje atraktivnu podršku - kako “Blic” ekskluzivno saznaje, s popularnom pevačicom scenu će podeliti Mobi (Moby), koji bi do tada trebalo da objavi novi album “Destroyed”.

Pošto je pre 2009. nastupio kao jedan od hedlajnera novosadskog Exit festivala i postavio rekord po posećenosti te godine, Mobi će sad overiti i prestonicu u organizaciji kuće “Avalon”.

I to s repertoarom osveženim numerama s novog studijskog albuma “Destroyed”, koji bi trebalo da izađe 16. maja kao njegovo 10. izdanje.

Na Mobijevom zvaničnom sajtu već se mogu skinuti prvi singlovi s albuma, pesme “Be The One”, “Sevastopol” i “Victoria Lucas”, a slavni muzičar je svoje fanove počastio i zanimljivim detaljima - “Be The One” je korišćena u filmu “The next 3 days” Pola Hagisa, “Sevastopol” je dobila ime po “interesantnom gradu u Ukrajini”, a Viktorija Lukas je bio pseudonim pesnikinje Silvije Plat. Naravno, sve ovo tek daje nagoveštaj magične priče koja stoji iza čitavog albuma “Destroyed”.

Mobi je novi album snimao u kultnom „Abbey Road“ studiju.

Album je snimljen u legendarnom studiju „Abbey Road“ u Londonu, a pratiće ga trilogija kratkih filmova koje je sam Mobi režirao, kao i istoimena knjiga fotografija sa 55 fotografija koje je fotografisao širom sveta.

Iz moje perspektive, album i knjiga povezani su jer su zajedno nastajali, na turneji. Kad putuješ i neispavan si i sve što bi trebalo da ti bude poznato izgleda ti čudno, a mnoge neobične stvari deluju ti bliske - to je osećaj koji stoji iza ovog izdanja - rekao je nedavno Mobi, a nove numere odredio je kao “izlomljene elektronske melodije za prazan grad u dva sata ujutru”. Kaže da je otprilike u to vreme i nastajao nov materijal.

Umesto da kupujem nove mašine preko interneta, odlučio sam da svoju insomniju iskoristim za rad na muzici. Odneo sam nove pesme u studio i završio ih uz pomoć moje uvrnute kolekcije starih, izlomljenih ritam mašina i sintisajzera, a onda pokušao da ubedim svoje prijatelje da ih otpevaju... U “Destroyed” prepoznajem rezultat moje insomnije u hotelskoj sobi u dva sata ujutru, dok svi drugi spavaju. Ali ne znam da li će i ostali čuti to. Kad pustiš svoju muziku u svet, ona više ne pripada tebi - objasnio je Mobi.

I Ejmi Vajhaus će pred beogradskim fanovima uživo pustiti u svet stvari sa novog albuma, koji u najavi prate velika očekivanja - trebalo bi da isprati slavni “Back to Black”, kojim je obezbedila status prve dame savremene scene i zaradila čak pet “Gremija”.

Novi album će biti vrlo sličan prethodnom. Biće puno pesama koje podsećaju na one koje su ranije mogle da se nađu u džuboksovima - objasnila je Ejmi.

Ona je trenutno u fazi snimanja promo fotografija, tako da je realno očekivati da će se album (uprkos odlaganjima) pojaviti taman na vreme da ga fanovi apsolviraju do 18. juna i koncerta na Kalemegdanu.

Cene karata bi uskoro trebalo da budu objavljene, a organizatori računaju i na veliko interesovanje iz regiona. 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..