natural_copyNovi koncept festivala – ove godine akcenat će biti na eko sajmu vodećih organizacija iz oblasti zaštite životne sredine i seminarima vodećih domaćih i stranih eksperata iz domena reciklaže, organske poljoprivrede, čistih izvora energije

Supernatural festival ove godine biće održan 23. aprila u Botaničkoj bašti! Ovaj multimedijalni događaj koji slavi Dan planete Zemlje donosi mnogo noviteta na novoj lokaciji, ali ostaje veran osnovnoj ideji – očuvanju životne sredine. Posetioci će imati priliku da uživaju u prirodi, organskoj hrani, zabavnim radionicama, zanimljivim predavanjima, dobrom druženju i laganoj muzici. 

I ove godine će program Supernatural festivala imati dva dela – prepodnevni za decu i poslepodnevni za odrasle. Uključivaće, kao i uvek, osim muzičkog programa i edukativne aktivnosti, a ovog aprila to će biti eko sajam i radionice, seminari, organska pijaca.

Na Eko sajamu – predstaviće se vodeće organizacije iz Srbije i inostranstva na temu zaštite životne sredine, kroz radionice na temu izvora “čiste” energije, sunca, vetra, zelene arhitekture, biodiverziteta itd. Na Eko seminarima posetioci će imati prilike da čuju predavanjia na temu održive poljoprivrede, Dunava i nacionalnih parkova, reciklaže, biodiverziteta, eko turizma u Srbiji itd.

Prošle i pretprošle godine, posetioci su reciklirali da bi dobili ulaznicu za festival. Donosili su tri konzerve, tri plastične flaše i tri papira. Bile su to najveće akcije reciklaže u glavnom gradu. Supernatural je uspeo da aktivira preko 20.000 građana da skupi i reciklira čak četiri tone otpada!

A ove godine Supernatural i njegovi posetioci Beogradu će darovati pravi mali park. Ali više informacija o tome moćićemo da damo u narednom periodu.

Supernatural, festival u prirodi, je multimedijalni umetnički projekat, koji okuplja ljude svih uzrasta, gde kroz muziku i ostale vidove umetnosti mogu bliže da se upoznaju sa ekološkim problemima današnjice, kao i rešenjima i novim idejama za održivi razvoj, reciklaži, obnovljivim izvorima energije, i uopšte zdravom načinu zivota.
Supernatural na ovaj način želi da pozitivno utiče na kolektivnu svest o važnosti zdravog i čistog načina života - u skladu sa prirode.
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..