VM1smMlada i atraktivna violinistkinja Vanesa Mej dolazi u Beograd dan pre koncerta, u subotu, 26. februara sa pet ličnih asistenata a dovodi i svog psa od koga se ne odvaja gde god krenula.

Bend od 10 članova doći će odvojeno a na sceni Beogradske arene sa Vanesom će nastupiti i gudači iz Srbije, orkestar “Metamorphosis” predvođeni violistom Sašom Mirkovićem. Ovaj mladi ansambl nastao je 2005. godine i jedinstven je na našem području upravo zbog kombinovanja različitih žanrova i formi, kao što to čini i Vanesa. Orkestar “Metamorfoze” ima već zavidnu karijeru i brojeve nastupa. Nastupaju sa Goranom Bregovićem u njegovim projektima „Orkestar za venčanja i sahrane”, „Memoari Kraljice Margo”, „Alkohol”, nastupali su na festivalima širom sveta i u poznatim koncertnim dvoranama kao što su Toulouse Theatre (Francuska), Essen Philharmony (Nemačka), Lincoln Center Avory Hall (Njujork), Sydney Opera House (Australija), Palau de la Musica (Barselona) i dr. „Metamorfoze” će prvi put nastupiti sa Vanesom u Beogradskoj areni.

Vanesa će u Beogradskoj areni imati dve garderobe na korišćenje. Obe moraju biti nameštene sa tepisima, udobnim foteljama, ogledalima, vrlo dobro osvetljene i klimatizovane (propisana temperatura treba biti 24 stepena). U jednoj garderobi, Vanesu će čekati hrana za nju i njene asistente dok će u drugoj biti stalak za instrumente, CD player i prenosna grejalica. Što se tiče hrane, na stolu je potrebno da se nađe tri vrste sira (engleski čedar i stilton i francuski bri), miks zelena salata i paradajz, pileće grudi, sveže voće, tri vrste čaja (kamilica, nana i engleski), soja mleko i punomasno kravlje, čips, Evian voda, Coca cola i po flašu veoma kvalitetnog belog i crnog francuskog vina.

Simpatična „Noodles”, kako Vanesu zovu prijatelji, voli da svira u kasnim večernjim časovima i zamolila je da u hotelska soba bude izolovana i sa klavirom kako bi mogla da vežba i u večernjim satima.

Ova harizmatična, seksi umetnica koja će u Beogradskoj areni nastupiti 27. februara, muzičke granice pomerila je kada je imala samo 16 godina objavljivanjem svog prvog „pop” albuma „Violin Player” ne samo načinom sviranja formirajući neuobičajen miks klasičnog, pop, džez i tehno zvuka već i svojim scenskim izgledom. Njena „obrada” čuvene Bahove „Tokate i fuge” u d mollu i dalje je rado slušana i često kopirana.

Svojom harizmom, stilom oblačenja i atraktivnim nastupima kao i kompozicijama, brzo je očarala publiku izdvojivši se od tipičnih „klasičnih” izvođača. Album „Violin Player” počela je da radi sa četrnaest godina a odmah po objavljivanju, našao se na top listima u više od dvadeset zemalja! Za BRIT nagradu za „najboljeg ženskog izvođača” nominovana je već 1996. godine i time dobila titulu prvog instrumentaliste i klasičnog muzičara koji je ušao u izbor za ovu isključivo mainstrim pop nagradu.

U aprilu 2006. godine, Vanesa se našla na listi najbogatijih mladih izvođača sa zaradom od preko 32 miliona funti od koncerata i prodaje 10 miliona albuma širom sveta čime retko koji violinista može da se pohvali.

Vanesa je do sada objavila brojne klasične i pop albume a nedavno je izdala “Best of Vanessa-Mae” kolekciju koja uključuje i nikada ranije objavljenu pesmu “Art of War”. Pojedine pesme obogatila je i pevanjem dodavajući svoj glas na numere sa “Subject of Change” albuma iz 2001. godine. Na putu sazrevanja od “čuda od deteta” do nezavisne odrasle umetnice sazrevala je i njena muzika. Lična snaga, atraktivno i dinamično izvođenje izbija iz Vanese na svakom njenom nastupu.

Na svojim nastupima svira na dva tipa violina – klasičnom modelu Guadagnini iz 1761. godine i električnom Zeta Jazz. Guadagnini violinu čija se vrednost procenjuje na 150 hiljada funti, dobila je na poklon od roditelja. 1995. godine bila joj je ukradena ali srećom, vraćena posle dva meseca. Često kupuje violine i kasnije ih prodaje dajući novac u humanitarne svrhe.

Ulaznice za atraktivni nastup Vanese Mej u prodaji su po cenama od 3100, 3500, 3900 i 4500 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, „Ušće“ Shopping centar, knjižara Delfi (SKC), Gigstix Novi Sad i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..