lomobaner120U toku je priprema izložbe prvog LOMO zida u Beogradu, koja će biti održana 3.marta 2011.godine u UK Parobrod. Udruženje za promociju nezavisne kulture "Kišobran" organizuje prvu LOMO ZID izložbu!



Udruženje "Kišobran" u saradnji sa UK Parobrod i foto radnjom Bg Elite Foto uspelo je  da realizuje prvi LOMO zid kod nas. Izložba će trajati od 3. do 7. marta u UK Parobrod. Na površini od preko 20m2, biće nalepljeno oko 2000 fotografija svih učesnika radionice. Takođe će biti prisutna i po jedna fotografija raznih lomografskih pokreta širom Evrope koja neće biti posebno naglašena, već će se ravnopravno stopiti sa ostalim fotografijama na zidu.

"Kišobran" je po prvi put u Beogradu organizovao tromesečnu radionicu lomografije u decembru 2010. godine, u prostorijama UK Parobrod. Kroz kreativnu radionicu, podeljenu u tri grupe, prošlo je oko 80 ljudi koji su svojim fotografijama stvorili prvi grupni javni LOMO zid u Beogradu. Na radionici su učestvovali i apsolutni početnici ali i oni koji fotografiju shvataju veoma ozbiljno. Kroz interakciju i druženje, komentarisanje fotografija i zajedničko planiranje narednih akcija, korak po korak, fotografišući svakodnevni život u našem okruženju, formiran je LOMO zid.


Dugoročni cilj "Kišobrana" je formiranje lomografske zajednice, tako da svi zainteresovani mogu da se jave na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i pridruže se u narednim akcijama!

Veliki izbor Lomo foto aparata možete nabaviti u Supermarketu!

Lomografija (Lomography) je eksperimentalni pristup analognoj fotografiji. Koristeći stare plastične foto aparate ruske fabrike LOMO u kombinaciji sa poštovanjem 10 pravila lomografije, dobijaju se izuzetno zanimljive fotografije. Lomo pokret trenutno broji preko milion članova iz celog sveta i taj broj je svakog dana sve veći. Lomo zid se sastoji od ogromnog broja usko naređanih lomografija (LOMO fotografija) i predstavlja karakterističan vid izražavanja za lomografe širom sveta.

10 pravila lomografije


01. Nosi kameru svuda sa sobom

02. Koristi je i danju i noću

03. Lomografija nije prepreka, ona je deo tvog života!

04. Probaj da slikaš s boka!
05. Približi se onome što slikaš što više možeš

06. Ne razmišljaj

07. Budi brz

08. Ne moraš uvek znati šta hvataš na film pre slikanja

09. Kao ni posle slikanja

10. Ne poštuj nijedno pravilo

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..