blink-za-eventB-link (Beogradski festival novih komunikacija) predstavlja jedinstvenu kulturnu manifestaciju u okviru projekta O3ONE. Jubilarnu, petu godinu za redom festival osvetljava savremene fenomene web okruženja. Poznate forme umetnickog izraza, dizajna i web poslovanja, ovde se prikazuju u novim i unapređenim konfiguracijama.

Pet godina nakon pokretanja B-link-a, festival je učvrstio svoje mesto među godišnjim gradskim manifestacijama i uspeo je za sebe da veže publiku koja je otvorena za inovacije, eksperiment u umetnosti i komunikaciju uopšte. Sve veći broj posetilaca i sve značajnije prisustvo medija tokom ovih godina dokazuju da ovakav, neposredan i zabavan pristup edukaciji o novim komunikacijama, budi veliko interesovanje u našoj sredini.

BLINK 2010 pod nazivom Face2Face ove godine, na do sada jedinstven način u Srbiji obrađuje temu socijalnih mreža i njihovog uticaja na naše živote, posao i način razmišljanja. O društvu i mrežama je tema koja omogućava interdisciplinarnu razmenu saznanja iz ove oblasti među stručnjacima predavačima, kao i transfer tih saznanja na publiku.

U galerijskom prostoru O3ONE-a od 16. do 19. decembra, svakog dana od 18 do 23h, B-link će zajedno sa svojim gostima pokušati da na neformalan način predstavi forme komunikacije putem socijalnih mreža i njihov uticaj na komunikaciju u realnom svetu, kao i korišćenje socijalnih mreža kao strateško mesto oglašavanja kompanija. U nedelju, u skladu sa praznikom Sveti Nikola, tema dana ce biti Facebook i religija.

Stanujem u Srbiji, a živim na Facebook-u. Skoro svako od nas je malo u Srbiji malo na Facebooku. Skoro svako od nas je Homo Duplex. To je ozbiljan poremećaj ličnosti...

Ostvario se Alisin san o životu iza ogledala. U Republici Srbiji živimo onaj običan svakodnevni život... U Republici Facebook živimo onaj drugi, mnogo uzbudljiviji i lepši... Da li?

Koliko građani Srbije poznaju građane Facebooka? I vice versa...

Koja društvena mreža nam je bitnija ova ili ona? U kom društvu je bolje? Zašto? Ovaj Blink je o društvu i mrežama...

Ne bavimo se opasnostima nego prednostima, ne bavimo se strahovima već mogućnostima i kako da dobijemo najbolje sa obe strane ogledala?
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..