cinearsIz distributerske kuće Cinears tokom oktobra u bioskope stizu dva filma – drama Damjana Kozole “Slovenka” i mađarska komedija “Avanturisti”. Oba filma ce početi da se prikazuju od 30. septembra.



„Slovenka“ je drama smestena u vreme predsedavanja Slovenije Evropskom unijom, a glavnu ulogu tumači mlada glumica Nina Ivanisin koja je pažnju naše publike privukla ulogom u filmu Rajka Grlića „Neka ostane medju nama“. Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Torontu prošle godine, a zatim učestvovao u zvaničnoj selekciji festivala u Londonu, Montrealu, Sarajevu, Roterdamu i mnogim drugim. Nina Ivanisin je nagradjena kao najbolja glumica na festivalima u Mostra de Valencia u Spaniji i Les Arcs European Film Festival u Francuskoj.

Film prati 23-godisnju Aleksandru, studentkinju engleskog jezika koja potice iz malog slovenackog grada. Roditelji su joj razvedeni i niko ne zna da se ona u jednoj reklami krije iza pseudonima “Slovenka” i da je prostitucija njen tajni izvor prihoda. Veoma je dobra u manipulaciji ljudima i mrzi svoju majku. Jedina osoba do koje joj je stalo je njen otac, propali roker. Aleksandra ima planove u zivotu, ali zivot nije tako lak kao sto je ocekivala.

Komedija „Avanturisti“ nam stize iz Madjarske. Ovo je prica o tri generacije i njihovim snovima o srecnijem zivotu. Geza je svirac trube i po okoncanju cetvrtog braka, kao u prethodnim, gubi sve sto je stekao. Njegov sin Andras izdrzava se zahvaljuci sumnjivim poslovima. Njih dvojica odlaze u jedno seoce kako bi odveli dedu za Budimpestu i spasili ga od jadnog zivota koji vodi zbog bakine senilnosti.

Putovanje pocinje, ali da li ce oni ikada negde stići?


{youtube}P7z0GRCAYjo&NR=1{/youtube}

Slovenka
Start: 30. septembar

Režija: Damjan Kozole
Scenario: Damjan Kozole, Matevz Luzar
Uloge: Nina Ivanišin, Peter Musevski, Primož Pirnat
Žanr: drama


"Jedna od najboljih hladnih i proračunatih junakinja velikog platna" - Alissa Simon, Variety
"Nezaboravan film" - Shaz Bennet, Moving Pictures
Ljubljana 2008. godine. Vreme predsedavanja Slovenije Evropskom unijom.

Aleksandra je 23-godišnja studentkinja engleskog jezika. Potiče iz malog grada. Roditelji su joj razvedeni. Niko ne zna da se ona u jednoj reklami krije iza pseudonima "Slovenka" i da je prostitucija njen tajni izvor prihoda. Veoma je dobra u manipulaciji ljudima, veliki lažov, pomalo lopov i mrzi svoju majku. Jedina osoba do koje joj je stalo je njen otac, propali roker. Ima planove u životu, ali život nije tako lak kao što je očekivala.

Avanturisti

Kalandorok aka Adventurers

Start: 30. septembar
Režija: Bela Paczolay
Scenario: Bela Paczolay, Gergely Peterfy
Uloge: Peter Haumann, Peter Rudolf, Milan Schruff
Žanr: komedija, drama
Web: http://kalandorok.budapestfilm.hu


Geza je svirač trube koji se davno nastanio u Mađarskoj. Po okončanju četvrtog braka on gubi sve što je stekao, kao i u prethodnim brakovima. Njegov sin, Andraš izdržava se zahvaljući sumnjivim poslovima. Zajedno putuju u jedno seoce kako bi odveli dedu za Budimpeštu i spasili ga od jadnog života koji vodi zbog bakine senilinosti. Putovanje počinje, ali da li će oni ikada negde stići?

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..