SSM2010_2SuperSizeShe sa ponosom najavljuje SuperSizeMarathon-malu seriju koncerata  u septembru i oktobru. Tu je 5 bendova iz 4 zemlje, 3 kontinenta i krajnje šarenolikog žanrovskog usmerenja. Sve to naravno uz podršku lokalnih muzičara i saradnju sa Kulturnim centrom Grad.

18/09/2010
KC Grad
21h

Carusella (Tel Aviv)
Temple Of The Smoke (Beograd)
The Schtrebers (Beograd)


Carusella je garažni rok duo iz Tel Aviva nastao krajem 2007. kao saradnja Tamar Aphek i Guy Shechter-a kao neka vrsta kulminacije njihovog prisustva na izraelskoj indie sceni. Hutsmize - prvi nezavisni festival alternative muzike u Izraelu koji je Tamar pokrenula, Shechter-ove turneje i albumi sa Monotonix, O.B.E.Y i Flying Baby kao i nekoliko godina zajedničkog sviranja u ED prethodili su stvaranju jednog (pored gore spomenutih Monotonix) od najbitnijih indie bendova na prostorima sa kojih dolaze.

 

Tome u prilog govore i sjajne reakcije na koje je naišao njihov album prvenac (“Carusella”, 2008.) kako u domovini tako i širom Evrope, kao i preko 200 koncerata koji su potom usledili kroz nekoliko turneja po Starom kontinentu i Americi. Nije zgoreg spomenuti i da su nedavno nastupali na kultnom SXSW festivalu u Teksasu kao i da su kroz neprestani život na turneji u poslednje dve godine imali čast deliti binu sa bendovima poput Editors, Deerhoof, Torche, Kylesa…


Tvrda, energična ali u isto vreme i ispunjena poppy melodijama - njihova muzika, začinjena sjajnom hemijom živih nastupa, predstavlja nešto prema čemu je teško ostati ravnodušan.
http://www.myspace.com/carusella

Domaća podška za ovu priliku biće - Temple Of The Smoke i The Schtrebers.
http://www.myspace.com/templeofthesmoke
http://www.myspace.com/theschtrebers


21/09/2010
KC Grad
21h

Chad Valley (Oxford)
Khuda (Leeds)
Belgrade Noise (Belgrade)
Lula Mae (Beograd)


Chad Valley je Hugo Manuel - momak koji je kroz bend Jonquil poslednjih par godina gradio svoje ime na nezavisnoj muzičkoj sceni Velike Britanije. Sva pažnja muzičke štampe koju je Jonquil dobio kao i turneje sa veličinama poput Foals ili Bombay Bicycle Club Huga očito nisu zadovoljile, pa je i svojim solo projektom krenuo putem koji ga, kako sad stvari stoje, može odvesti i par koraka dalje.

 

Njegov sanjivi vokal i laka, igriva muzika sa jakim uticajem ranih 90-ih popularnog Balearic Beat-a učinila je da se za vrlo kratko vreme o njemu krene šuškati kao o sledećoj bitnoj stvari na sceni kojom u poslednje vreme vladaju bendovi sličnog senzibiliteta kakvi su recimo Vampire Weekend. Svemu tome u mnogome je doprinela i činjenica da se za samo nedelju dana sa dva singla pojavio na u ovim krugovima bespogovornom Pitchfork-u, posle čega su sledile recenzije u Guardian-u kao i brojnim blogovima slične sadržine.


Predstojeća turneja u okviru koje će posetiti i Beograd biće specifična po tome što će je izvesti potpuno sam ali i što će distance između gradova gaziti ni manje ni više nego vozom. S obzirom da je početna stanica Istanbul - odakle će se lagano kretati ka zapadu, biće to svojevrsno Orient Express iskustvo za njega. Za one koji se te večeri nađu na njegovom nastupu u Gradu, gde se orijent i zapad sudaraju, biće to pred sam kraj kalendarskog leta kratko putovanje na plaže Ibice…


www.myspace.com/hugomanuel

Da sve ne bude tako jednostavno poput sunčanih dana na španskom ostrvu, potrudiće se Khuda – eksperimentalna post-rock dvojka iz drevnog Jorkšira, srca Hugove domovine. Koncert u Beogradu biće samo jedna od stanica na maratonskoj tromesečnoj turneji ove skupine iz Leeds-a. Ukoliko je zvuk koji gaje Don Cabalero ili Russian Circles vasa šolja čaja ona će se u njoj svakako naći i Khuda.


http://www.myspace.com/khudamusic

Celo dešavanje upotpuniće, kao i uvek kad je SuperSizeShe u pitanju, lokalne snage - Belgrade Noise i Lula Mae.
http://www.myspace.com/belgradenoisesociety
http://www.myspace.com/lulamaemusic



09/10/2010
KC Grad
21h


Bernays Propaganda (Skoplje)
Threesome (Beograd)
Kriške (Beograd)


Ako je neko dobar primer koliko daleko možete otići kao indie bend iz male zemlje na Balkanu onda su to zasigurno Bernays Propaganda iz Skoplja. Računica je jednostavna - 3 i po godine postojanja, dva LP izdanja (Moonlee Records), 3 evropske turneje i brojka od ukupno 173 koncerta na koju slobodno možete dodati još neki broj jer je četvrta turneja u toku. Sve to začinjeno nedavnim nastupom na Exit Main Stage-u na kome su iste večeri nastupili Klaxons i Roykssop.

 

I da ne bude zabune, ovde se radi o bendu čija je priča ekstremno angažovana/politična. Zvukom bi ih najlakše bilo staviti na trag Gang of Four ali uz malo grebanja po površini naći će se tu mnogo uticaja - od Gossip preko Fugazi sve do Submission Hold. Tu su kompaktan bubanj, groovy bas, izlomljeni funky tonovi gitare i iznad svega jedinstven, snažan i ubedljiv ženski vokal. Da li je potrebno pominjati ludački entuzijazam, razarajuću energiju i sjajnu atmosferu koju prave?


http://www.myspace.com/bernayspropaganda

Dodatak užitku - Threesome.
http://www.myspace.com/threesomerules
Kriske
http://www.myspace.com/krischke

 

17/10/2010
KC Grad
21h

The Pharmacy (New Orleans)
Tough Guys of America (Beograd)
36 Daggers (Beograd)


Prvi dani benda The Pharmacy vezuju se za sam početak novog milenijuma. Scott Yoder i Brendhan Bowers tada su kao klinci pravili buku po garažama i omladinskim centrima predgrađa Sijetla.


2003. godine njihova selidba u jezgro grada označila je nastanak ovog benda i od tada se manje više i nisu vraćali sa turneje. Njihova muzika je do današnjih dana prošla kroz razne faze, a krucijalni momenat za bend desio se 2006. godine kada im se pridružio školovani pijanista Stefan Rubizc. Teški sint overdive njihovog debitantskog B.F.F. albuma iz 2005. transformisao se preko sanjivog Overcast Summer singla u psihodelični pop na njihovom drugom dugosvirajućem izdanju - Choose Yr Own Adventure.

 

Ovaj album kojim su označili kraj dugogodišnjeg žanrovskog lutanja, nastajao je nekoliko godina i prošao malu gomilu presnimavanja i rearanžiranja i veliko eksperimentisanje sa instrumentima (violina, viola, čelo…) 2010. sledila je selidba u New Orleans i novi LP Weekend - za nijansu prljaviji i jednostavniji od prethodnika ali i dalje u igrivom "60's girl-group" stilu. Predstojeća evropska turneja predstavljaće promociju ovog albuma i jedna od stanica na ovom putovanju biće Beograd. Vidimo se kod ''apotekara'' jer je lek po svemu sudeći ostao u 60-im!


http://www.myspace.com/pharmacy

Da se gosti ne bi osetili usamljenim dozvali smo u pomoć najaktivniji neaktivni beogradski bend - 36 Daggers kao i jednu sasvim novu lokalnu lo-fi pop skupinu - Tough Guys of America.
http://www.myspace.com/36daggers

 

Komplet karata za celu seriju koncerata biće u prodaji u KC Grad od 10. Septembra i dostupan sve do prvog koncerta u seriji - 18. Septembra. Cena kompleta je 1000 dinara, dok ce pojedinačne karte u pretprodaji moći da se nadju na istom mestu i kostaće 300 dinara. Sve karte ce na dane koncerata biti 400 dinara.

 

Supersizeshe.com

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..