matiasMatias Aguayo živi između Buenos Airesa i Pariza, pušta muziku, producira muziku i samostalno izvodi live act-ove, kao i u duetu sa Marcus Rossknecht-om pod pseudonimom „BROKE!“. Rođen je 1973. godine u Santiagu (Chile), dok se muzički obrazovao u Kelnu (Nemačka), gde je 90ih živeo i doprinosio sceni ovog grada, koji je između ostalog imao veliki uticaj na elektronsku muziku.

 

On je tu egzistirao, kao klupski klinac i DJ (legendarni Liquid Sky Club), iskušavajući stvaralaštva novih muzičkih stilova i doprinosio organizovanjem žurki i učestvovanjem u muzičkoj produkciji sa projektom Zimt ( zajedno sa Michael Mayer-om, 1997). Ubrzo zatim bi se našao u novom projektu: Close Musik ( zajedno sa Dirk Leyers-om). Izvodeći live setove, nastupa od diska do diska svuda po svetu i zaustavlja se u Buenos Airesu (Argentina) – gde se zadržao neko vreme i odakle nikada zapravo nije otišao. Taj period organizovanja privremeno slobodnih klupskih prostora kao što je „juventud clandestina“ (ilegalna omladina) i „hoy“ klub, reflektuje Matias-ov album „Are You Really Lost“ (Kompakt, 2005).

Trenutno, njegova glavna aktivnost je organizovanje free „bumbumbox “ žurki na ulicama glavnih gradova kao i velikih gradova Južne Amerike (Buenos Aires, Rio de Janeiro, Asuncion, Paraguay, Sao Paulo, Medellin, Colombia, Santiago de Chile, itd.) zajedno sa njegovim priateljima Ladybumbox, Gary i Pablo.

U svojim DJ setovima (koji su delom live act-ovi, gde integriše pevanje i nekoliko instrumenata), Matias slavi njegovu viziju dance muzike, sa velikim intenzitetom i senzualnošću, večeri gde ljudi plešu uz dark disco, i uz veliki broj njegovih neizdatih tjunova.

Matias-ov poslednji album „Ay Ay Ay“ je izašao 27. oktobra 2009. na  Kompakt etiketi.

Cena karte u pretprodaji 450 RSD u Kulturnom centru GRAD od 25.08.2010.
Cena karte na ulazu 650 RSD.

 

{youtube}GC7qDZfGrsg{/youtube}

 

GRAnD Opening!
Petak 3. septembar, 23h Kulturni centar GRAD, Brace Krsmanovic 4,

...MATIAS AGUAYO / Kompakt / Cmeme / Buenos Aires / Argentina
MKDSL / Ewox

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..