brazilU okviru manifetsacije Dani Brazila koja će se održati u Novom Sadu od 26. do 29. avgusta za poslednji dan planirana je velika karnevalska povorka kroz grad. Povorka će krenuti od Muzeja Savremene Umetnosti Vojvodine pa sve do Štranda, gde će biti organizovan muzički program. Polazak je planiran za 18 sati.


Organizatori pozivaju sve zainteresovani da se maskiraju što maštovitije i osvoje nagradno putovanje za dve osobe u Transilvaniju na Noć Veštica (u trajanju od četiri dana),koje je obezbedila agencija Jungle Tribe.

Osim karnevalske povorke, manifestacija podrazumeva bogat program. Ceremonija otvaranja će započeti 26.08. u Muzeju Savremene Umetnosti izložbom fotografija Svetlane Dingarac inspirisane Brazilom I izložbom poludragog kamenja pod nazivom "Brazilska Bajka-101 minerala" autorke Biljane Radojević,  da bi se kasnije nastavila u Etno kafani Lazina Bašta gde će biti organizovana degustacija tradicionalne brazilske kuhinje.

 

Tokom 4 dana koliko traju Dani Brazila, novosađani će moći da prisustvuju kapuera radionicama na Štrandu, radionicama samba udaraljki na Petrovaradinskoij tvrđavi, projekcijama najzapaženijih brazilskih filmskih ostvarenja u ART bioskopu Vojvodina na SPENS-u, tribinama na temu razvoja I uticaja brazilske muzike ‘’Istorija Brazila u 20 pesama’’ Predraga Dragosavca u kino sali MSUV-a I muzičkim večernjim zabavama u Yachting clubu Skipper I na Petrovaradinskoj Tvrđavi.
Program manifestacije Dani Brazila je otvoren I besplatan za sve posetioce.

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj web stranici www.danibrazila.org

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..