tfcTeenage Fanclub, veterani škotskog i britanskog popa, posle više od dve decenije postojanja i devet studijskih albuma, prvi put će gostovati u Beogradu, 7. novembra, u velikoj sali SKC-a.

Grupa koju predvodi autorski trio Norman Blake, Gerard Love i Raymond McGinley publici u Beogradu i dan ranije u Zagrebu predstaviće svoju novu ploču "Shadows", a sviraće i pesme koje su odavno ušle u antologije popularne muzike, kao što su "Everything Flows", "Star Sign", "What You Do To Me", "Metal Baby", "Ain't That Enough", "The Concept", "Sparky's Dream", "Neil Jung", "I Don't Want Control Of You", "Radio", "Don't Look Back", "I Need Direction"...

Za mnoge poštovaoce Teenage Fanclub su esencija pop muzike. Za Kurta Cobaina bili su "najbolji bend na svetu", za Liama Gallaghera "drugi najbolji bend na svetu", za kritičare New York Timesa "ambasadori svih starih i dobrih pop-rok vrlina", za Nicka Hornbyja TFc su jedna od najvažnijih grupa: u svojoj knjizi "31 pesma", istakao je "Songs from Northern Britain" kao jednu od najomiljenih ploča, uvod knjige nazvao je po pesmi "Your Love Is the Place Where I Come From", a divne reči napisao je i o "Ain't That Enough".

Za ovu družinu iz predgrađa Glazgova, čini se kao da je vreme stalo. Nastali u vreme eksplozije škotskih bendova osamdesetih godina prošlog veka, svoj muzički izraz bazirali su podjednako na lokalnim uzorima, poput Orange Juice ili Josef K, baš kao i na klasicima The Beatles, The Kinks, Big Star, The Byrds, Buzzcocks, Buffalo Springfield, ili zaostavštini Ala Greena, Neila Younga, 13th Floor Elevators...

Karte će u pretprodaji moći da se kupe od 10. avgusta u muzičkoj prodavnici Pinball Wizard u tržnom centru Eurocentar u Makedonskoj 30 (lokal 15) po ceni od 1500 dinara. Karte će biti dostupne i za online kupovinu preko Eventima. Od 30. avgusta karte će moći da se kupe i na blagajni SKC-a.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..