denisDenis Vilkoks, jedan od najpoznatijih svetskih pi-ar stručnjaka i savetnik Baraka Obame u predsedničkoj kampanji, ove godine će, u organizaciji Beogradske kulturne mreže, biti specijalni gost Belgrade Beer Festa. Vilkoks je još pre jedne decenije uvršćen među deset najboljih američkih predavača iz oblasti pi-ara.

 

Autor je čuvene knjige „Odnosi sa javnošću: strategije i taktike“ koja je doživela devet izdanja i koja se koristi na 350 univerziteta širom sveta.
U toj knjizi, popularno nazvanoj  „Biblija pi-ara“, Vilkoks je pisao o Belgrade Beer Festu kao primeru dobre marketinške i pi-ar kampanje. Profesor Vilkoks će o Belgrade Beer Festu pisati i u desetom izdanju knjige, koje je upravo u pripremi i koje će iz štampe izaći u decembru 2010.


„Belgrade Beer Fest odličan je primer kako lokalna inicijativa i podstrek mogu da kreiraju događaj koji će privući ne samo lokalnu, nego i regionalnu i međunarodnu publiku“, izjavio je Vilkoks nedavno. „Ovaj festival pokazuje kako marketing, promocija i odnosi sa javnošću mogu da izgrade svest o nekom događaju. Organizatori su na odličan način promovisali Beer Fest, načinivši od njega veliku turističku atrakciju i za samu Srbiju.“ Vilkoks kaže da se trudio da nađe i druge slučajeve na kojima bi svojim studentima pokazao kako treba promovisati određeni događaj, ali da Beer Fest ostaje njegov „omiljeni primer“.


Tokom boravka u Beogradu, profesor Vilkoks će održati predavanja članovima Društva Srbije za odnose sa javnošću.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..