summer3pObaveštavamo vas da će, u okviru ovogodišnjeg Summer3p festivala, koji se održava od 22. do 25. jula na Termalnom bazenu i Muškom štrandu na Paliću, biti održan niz radionica, performansa i izložbi.

Na prostoru Muškog štranda, na samoj obali Palića, tokom trajanja Summer3p festivala, posetioci će svakodnevno moći da uzmu učešće u likovnim, filmskim, fotografskim, muzičkim, plesnim i radionicama reciklaže, a biće organizovana i posebna radionica za decu na temu „Reciklirana muzika“.
U Clubu Del Lago, na Muškom štradnu, biće postavljene izložbe koje svojim konceptom podržavaju inicijativu Festivala za podizanje ekološke svesti, kao i izložbe kroz koje će učesnici u radionicama moći da pokažu svoja dela.
Clud Del Lago će, tokom trajanja Festivala, biti i mesto održavanja niza performansa – dramskih predstava, teatra pokreta i koncerata.
Na Muškom štrandu će, u vreme odvijanja Festivala, nekoliko nevladinih organizacija iz Beograda i Subotice predstaviti svoje ciljeve i programe.

Radionice  (Muški štrand)

Likovna radionica (22. – 25. jul)

17.00h - 20.00h
Edukacija o različitim slikarskim tehnikama. Izložba radova na temu „Biodiverzitet“ će se održati na dan zatvaranja festivala. Radionicu vodi Emil Kadirić. Radionica je, tokom sva četiri dana Festivala, otvorena za sve posetioce, bez prethodne prijave.

Radionica reciklaže (22. - 25. jul)

16.00h - 21.00h
Izrada nakita i instalacija od otpadnog materijala, iz programa reciklaže. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja Festivala, a nakit će biti podeljen posetiocima Festivala. Koordinaciju radionice vodi Udruženje građana „Youth&Eco Life“ iz Subotice.

Fotografska radionica (22. - 25. jul)

Četvrtak, 22. jul (u 16.00h)
Tokom ostalih dana trajanja radionice, grupa će sama određivati termine.
Svakodnevno će biti organizovani obilasci prirodnog bogatstva, koje je i tema ovogodišnje radionice. 20 najuspešnijih radova - fotografija biće prikazane na
grupnoj izložbi na zatvaranju festivala. Radionicu vodi Molnár Edvárd.

Filmska radionica (22. - 25. jul)

Četvrtak, 22. jul (u 16.00h)
Tokom ostalih dana trajanja radionice, grupa će sama određivati termine.
Cilj radionice je stvaranja filma na temu „Festival Summer3p 2010.“ i kratkometražnih dokumentarnih filmova o jezeru Palić kao video podloga nedeljnom koncertu 12 tona muzike. Koordinator radionice je Andrija Patačić.

Muzička radionica (22. - 25. jul)

16.00h - 23.00h
Radionica će ispitivati savremene mogućnosti audiovizuelnih instalacija. Za koordinaciju grupe biće zaduženi SubFX AudioVisual i ART FILM STUDIO iz Subotice.

Plesna radionica (22. - 25. jul)

19.00h - 20.00h
Svi posetioci će kroz plesnu radionicu imati priliku da plešu i nauče nove stilove plesa. Radionicu vodi Maja Erić.

Radionica za decu „Reciklirana muzika“ (24. i 25. jul)

16.00h - 17.00h
Kreativna radionica  pravljenja muzičkih instrumenata od otpadnog materijala. Radionicu će voditi Jasna Jovićević (kompozitor i saksofonistkinja) i Bojan Ivković (perkusionista i zabavljač).

Performansi (Club Del Lago, Muški štrand)   

Četvrtak - nedelja (22. - 25. jul)

21.00h - 22.00h 
Pozorišna predstava radioničarske forme - Teatar pokreta u otvorenom prostoru.

Petak, 23. jul

20.00h
Dramska predstava  Az Ember Tragediája (Pletl Zoltán)

Od utorka, 20.jula (centar Palića)   

Postavka skulpture mlađih subotičkih umetnika

Subota, 24.jul

19.00h - 20.00h
Hip hop koncert subotičkih repera Biggy & Knoxx, Big-G & Miljan.

Izložbe (Club Del Lago, Muški štrand)

Tokom trajanja festivala
- Unikatne lampe - Jugoslav Sivić (Radionica Art)
- Art razglednice - NVO authentic vojvodina 

Nedelja, 25. jul
- Izložba fotografske radionice
- Guerilla Art - izložbeni prostor u pokretu srednjoškolskog stvaralaštva - projekat ”Fotografije“



***


Odlična elektronska muzika u autentičnom, prirodnom ambijentu na samoj obali Palićkog jezera, festival Summer3p čine impresivnim letnjim provodom pod otvorenim nebom.

Između ostalih, na ovogodišnjem Summer3p festivalu nastupiće Dimitriy Pushkarev, Jarle Braathen, Soul Of Man, Egostereo i Marko Milosavljević.

Više informacija o svim izvođačima možete pronaći na sajtu Festivala -  http://www.summer3p.org

U toku je prodaja karata za Summer3p festival.

Kompleti karata po ceni od 900 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (i online putem njihove zvanične internet prezentacije -  www.eventim.rs

Pojedinačne ulaznice za svaki dan moći će da se kupe od prvog dana Summer3pa, 22. jula, na blagajni festivala, po ceni od 300 dinara.

Pored kampanje Očistimo jezero Palić, ovogodišnji Summer3p održava se i u znaku kampanje Stop nasilju!

Summer3p  je nastao 2003. godine i tradicionalno se održava u vreme Festivala evropskog filma Palić. Nakon izmena u organizaciji, od 2005. godine, bogat program elektronske muzike, kao i ostali sadržaji na festivalu (brojne radionice, tribine i izložbe), privlače blizu 10.000 posetilaca svake godine.

Među izvođačima koji su do sada nastupili na Summer3pu, više je poznatih svetskih DJ-eva, izdvajamo samo neke: Matt Cantor (Freestylers), Chris Carter, James Allardyce, SCSI-9, Aril Brikha, Jody Wisternoff, Featurecast, Robert Babicz i mnogi drugi.

{youtube}ILkUKQfCf8A{/youtube}

Organizatori festivala su udruženje AŠC i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice - FOKUS.





<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..