jeff-beck-2Posle zaista izvanrednog koncerta koji su u prepunoj Beogradskoj Areni prošle srede održali legendarni britanski muzicari Eric Clapton i Steve Winwood beogradska publika će imati zadovoljstvo da ugosti još jednu istinsku muzičku legendu sa britanskih ostrva - Jeff-a Beck-a. Jeff Beck, svakako jedan od najuticajnijih gitarista u istoriji rok muzike, nastupiće u Sava Centru 07.jula od 21 sat, u okviru ovogodisnjeg Summertime Festivala.

Na koncertu u Sava Centru Jeff Beck će nastupiti i u okviru Svetske turneje 2010., koja je istovremeno i promocija najnovijeg izvanredno ocenjenog studijskog albuma "Emotion & Commotion" .

Za navedenu turneju Beck je okupio ekipu vanserijskih muzičara koju čine jedan od najboljih Britanskih džez i rok klavijaturista Jason Rebello, Rhonda Smith, talentovana i atraktivna bas gitaristkinja, poznata po saradnji sa Prince-om, Chakom Khan, Beyoncee, Justin Timberlake-om, Candy Dulfer i imnogim drugima i Narada Michael Walden, na bubnjevima, inace  multiinstrumentalista I jedan od najboljih producenata u istoriji rok muzike, koji je producirao hitove Tom Jones-a, Whitney Houston, Mariah Carey, Barbaru Streisand, George Michel-a, Stevie Wonder-a I mnoge druge. Dobitnik nagada Enmmy I Grammy u visse kategorija.

Rodjen 1944. godine Jeff Beck, je uz Jimmy Page-a i Eric Clapton-a jedan od tri velikana rok gitare koji je svirao u legendarnoj grupi The Yardbirds

Dobitnik 5 Grammy nagrada Jeff Beck je poznat kao veliki muzički perfekcionista i gitarista koji se veome malo služi elektronikom i efektima za gitaru. To je možda najbolje definisao Eric Clapton kada je za Beck-a rekao: "Kada je Jeff u pitanju, sve je u njegovim rukama". Za svoju tehniku sviranja Beck kaže: "Sviram kako sviram jer mi to omogućava da stvorim najneverovatnije moguće zvuke, a u tome i jeste sustina, zar ne".

U Kucu Slavnih Rok En Rola primljen je 1999. godine

U dugoj i bogatoj muzickoj karijeri Jeff Beck je sarađivao sa nizom najistaknutijih rok muzičara, kojima svakako i sam pripada. Februara ove godine, u okviru turneje pod nazivom "Together Apart", održao je istaknute zajednicke nastupe sa Eric Claptonom  u Londonskoj O2 Areni i Nujorškom Madison Square Gardenu. Na tim koncertima pratio ga je njegov bend u istom sastavu koji će nastupiti u Sava Centru 7. jula.

Ulaznice za koncert su u prodaji po cenama od 2.200, 2.700 i 3.200 dinara i to uz veliko interesovanje publike kako iz Srbije tako i iz susednih zemalja.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..