U Velikoj dvorani Sava centra, 25. novembra od 20.00, nastupiće maestralni umetnik Slobodan Trkulja i Balkanopolis. Multiinstrumentalista, pevač i inovator drevnih zvučnih tradicija Slobodan Trkulja i Balkanopolis predstaviće se publici spektakularnim koncertom pod nazivom „Balkanopolis 2.0“ i tako proslaviti 20. godina stvaranja „moderne tradicije“ – novog, uzbudljivog zvuka i žanra kojim već dve decenije pomeraju granice.

Najbolje čuvana muzička tajna Balkana, Balkanopolis je brzo krenuo u otkrivanje svoje muzičke čarolije čitavom svetu. Jedni su od najkreativnijih muzičkih umetnika koji spajaju gajde sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavale i rok gitare, tambure i bubnjeve – protkane snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog.
Slobodan Trkulja i Balkanopolis – širom sveta

Održali su mnogobrojne koncerte širom sveta, osvojili srca publike modernim srpskim zvukom i Trkuljinim nežnim, ali moćnim glasom u arenama i teatrima širom Evrope i dalekog istoka.

Jedan od najupečatljivijih koncerata je nastup u Šangaju, gde su tokom EKSPO 2010 nastupali pred oko 30.000 ljudi, i postavili zvaničan rekord posećenosti ovog događaja. Tu je i koncert u Britaniji za BBC televiziju.

Balkanopolis nastupi su pop-rok spektakl sa jakim elementima simfonijskog i epskog zvuka ovih prostora, što se odrazilo i na imidž samog benda. Ekscentrične frizure i moderni kostimi, kao iz Tolkinovih bajki, su postali prepoznatljiv deo njihovih energičnih nastupa, isto koliko i Trkuljino maestralno izvođenje na petnaestak instrumenata.

Pevač i kompozitor Slobodan Trkulja koji se sa Balkanopolisom po četvrti put vraća u Sava centar, svoju najdražu koncertnu dvoranu, pred ovaj jubilarni koncert je izjavio:
– Muziku i život doživljavam mnogo dublje i zrelije od trenutka kada sam postao otac. Osećam to u svome glasu i načinu na koji pevam, kroz instrumente koje sviram i čujem u novim pesmama koje stvaram. Muzika Balkanopolisa je puna života i ljubavi. Nosi energiju koja opušta, u kojoj vreme nestaje, granice se brišu i ostaje samo osećaj ispunjenja. Koncerti u Sava centrusu mi uvek bili posebni, a povod ovog koncerta ne može biti lepši. Radujem se ponovnom susretu sa publikom na starom mestu i prilici da zajedno proslavimo za nas veliki i značajan jubilej.

Ulaznice za ovaj spektakularan koncert se mogu kupiti na blagajnama Eventima i Sava centra po ceni od 1.200, 1.500, 1.800 i 2.200 dinara. (danubeogradu.rs)

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..