Deseto jubilarno izdanje Serbia Fashion Weeka predstaviće najjači program do sada! Na našim prostorima do sada neviđen modni show, svečana dodela nagrada i nastup trenutno najpoznatije francuske šansonijerke Laure Prechac upotpuniće ekskluzivna revija ikone svetske mode, Thierry Muglera u Srpskom narodnom pozorištu 29. aprila. Thierry Mugler, revolucionarni dizajner i miljenik velikih zvezda kao što su Diana Ross, David Bowie, Beyonce, Lady Gaga, Liza Minelli, Celine Dion i drugih, stiže prvi put u Srbiju, na Srpsku nedelju mode da prikaže svoje legendarne komade Visoke mode kakve do sada još nismo videli na našim prostorima.

Prvi otvoreni #kružok MILICA magazina koji se održava u okviru Belgrade Fashion Week programa, i postavlja pitanje - Ima li feminizma u modi? održaće se u 24. aprila od 18h u U10 galeriji. I pre nego što je proglašen za reč godine 2017, feminizam je počeo da defiluje modnim revijama, eksplicitno i borbeno: sa natpisima i transparentima. Od Ženskog marša 2017 i kampanja Me too i Time's Up, Amerika i Holivud su temu rodne ravnopravnosti zakucale na naslovne stranice vesti, ali i modnih i lifestyle magazina.

U galeriji New Moment, u petak 20. aprila 2018. godine u 19.30 časova biće otvorena izložba Miloša Tomića, eminentnog multimedijalnog umetnika beogradske scene sa internacionalnom karijerom, pod nazivom Precious Trash Vol.1 (Dragoceni otpad). Projekat je nastao u saradnji sa Ivanom Zupancom i Dejanom Živadinovićem. Fascinacija otpadom i odbačenim predmetima datira od Tomićevog ranog detinjstva i objet trouvé (prim. prev. Pronađeni objekat) postaju integralni deo njegove prakse od samog početka.

Izložba pod nazivom „Talisman“, umetnice Bojane Ristevski biće otvorena 17. aprila od 19h u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12). Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi, umetnica će predstaviti svojevrsni nastavak  istraživanja forme, koji nam je u ovoj galeriji po prvi put prikazala pre nepune dve godine. U formalnom oblikovanju, crtež je i dalje osnova iz koje nastaju svi radovi u drugim tehnikama, a arhetipski simboli koje dolaze iz podsvesti i riznice kolektivno nesvesnog  predstavljaju nepresušni izvor inspiracije u njenom radu. 

Svečano otvaranje izložbe ULU Svetionik - Umetnici Pančevu, je 16. aprila u 19h, u Galeriji Milorada Bate Mihailovića,  Kulturnog centra Pančeva. Udruženje likovnih umetnika ,,Svetionik” Pančevo svake godine okuplja svoje članove, afirmisane likovne i primenjene umetnike na reprezentativnoj godišnjoj izložbi koja pančevačkoj publici prezentuje, kako rad udruženja tako i umetničku produkciju svojih članova. Na XI godišnjoj izložbi članovi Udruženja likovnih umetnika ,,Svetionik izložiće svoje radove - slike, crteže, grafike i skulpture, različitih formata i tehnika, koje su inspirisane Pančevom.

Lenhart i Klub Vikend iz Kovačice su domaćini muzičkog dela Fijuk sajma ovog petka, 13. aprila u CUK Imago. Gostujući domaćin, klub u klubu, roman u romanu, pesma u drami! Iz Kovačice dolaze muzičari i gostujući izlagači. Vikend na velikom odmoru, vikend u hladovini, vikend za šankom. Produženi vikend za sve! Osim toga Fijuk sajam malih izdavača, štampara, autora, stripera i ostalih u svom uvek malo promenjenom malo proširenom izdanju. Ono što nje ni znalo da postoji izlazi i pokazuje se. Stari bardovi i mlade nade. Profijuču neke tamo ideje. Super Banko prati sve i vodi veliku nagradnu igru i veliku Fijuk aukciju slika, crteža i grafika.

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne