Modna organizacija BAFE raspisala je regionalni poziv za mlade modne dizajnere. Konkurs je otvoren do 15. septembra 2018. i namenjen je autorima starosti od 18 do 35 godina iz zemalja okruženja: BiH, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Slovenije i Srbije. Izabrani stvaraoci će dobiti priliku da svoj rad prikažu na beogradskoj manifestaciji “Balkan Art Fashion Event”, koja se ovog maja realizuje TRINAESTI put za redom, sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada. 

U četvrtak  21. JUNA u 19.00 (izložbа trаje do 06. julа) u okviru ciklusa izložbi: Strip i ilustrаcijа otvara se samostalna izložba stripa i ilustracija BRANE NIKOLIĆ. Brаnа Nikolić je rođen 1936. godine u Arаnđelovcu. Rodio se kаo jedаnаesto dete mаjke Rаdojke i ocа Jаćimа. Osnovnu školu zаvršio je u rodnom grаdu, а posle ondаšnjeg šestog rаzredа upisаo se nа Likovnu аkаdemiju, kаo izuzetno tаlentovаn crtаč i nаjmlаđi student Beogrаdskog univerzitetа.

PRVA U NIZU IZLOŽBI U REGIONU, ‘’ZAŠTO NEMA VELIKIH MUŠKIH UMJETNIKA?’’ OTVARA SE U GALERIJI “MIODRAG DADO ĐURIĆ’ NA CETINJU 3. JULA 2018. Izložba predstavlja 24 dela iz bogate kolekcije British Council-a, zajedno sa sedam radova crnogorskih umetnica. Od potresnog goblena Tracey Emin ‘’Nešto nije u redu’’ (’Something’s Wrong’’), koja ruši tradicionalni ženski akt, preko duhovitih fotografija, autoportreta Sarah-e Lucas sa prženim jajima i ribom do razigrane skulpture nogavice Anthea-e Hamilton, izložba predstavlja inovativnu moć žena umetnica.

Ulična galerija vas poziva na otvaranje izložbe „Selfie“, umetnice Dunje Janković u petak, 22. juna u 20 časova.  Prateći muzički program - Dva čoveka jedna sudbina. Tako se zovu a zapravo su dečaci iz Evrope. Ipak plešu kao neevropljani, iskreno i zarazno. A to je samo početak.Paralelno se u Cuk Imago od 17h dešava Fijuk sajam. Očekujte spektakl! Inspirisana fenomenom samodopadljivosti i kultom vlastite ličnosti na socijalnim medijima (da, imam instagram) odlučila sam gurnuti stvari na viši nivo i preneti taj fenomen IRL te ga gotovo neprimetno stopiti u rituale svakodnevice.

Izložba "a Monument", koja je otvorena u galeriji Eugster || Belgrade u petak, 8. juna 2018. godine, je samostalna izložba istaknutog internacionalnog performans umetnika Franka B i moćiće da se pogleda do 7. avgusta 2018. godine. Provokativni umetnik performansa Franko B ponovo gostuje u Beogradu – 16 godina nakon poslednje izložbe u Studentskom kulturnom centru, a ovoga puta predstavlja se projektom “a Monument” u galeriji Eugster || Belgrade.

SKC u utorak, 19. juna u 20.00 mala sala, nastavlja se Ciklus: Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici, a ovaj put svoj rad predstavlja Đorđe Odanović - Presudno značenje, prikaz rada i razgovor sa autorom - U okviru ovog ciklusa, Sekcija proširenih medija ULUSA i SKC predstavljaju stvaraoce u oblasti višemedijske umetnosti mapirajući njihove prakse. Ovog puta gost je Đorđe Odanović, prevashodno aktivan u polju fotografije, ali takođe i autor video radova i višemedijskih instalacija.

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
1819