Izložba ovog čuvenog francuskog fotografa otvorena je u petak 3.novembra 2017. u prostoru Ateljea Blank u Dunavskoj 86. Prikazano je nekoliko fotografija iz dve različite serije ‘’Mimesis’’ i ‘’Naomi’’. Izložba Seba Janiaka biće otvorena za sve posetioce još u nedelju 26. novembra i u nedelju 3. decembra u periodu od 12 do 18h. Seb Janiak prvi put izlaže u Beogradu, a njegova bogata i uzbudljiva biografija, te rad sa najvećim imenima iz sveta mode, dizajna i muzike, privukala je veliki broj posetialca na otvaranju njegove izložbe. Fotografije Naomi, iz istoimene i nagrađivane serije, potpuno su oduševile prisutne, koji su se obraćali Sebu tražeći da im pojasni tehnike kojima se služio prilikom izrade ovih zaista impresivnih fotografija, nastalih 2011.godine.

Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu Maje Vasović. Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 23. novembar u 19h, u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici broj 14, u Beogradu.Izložba je otvorena do 30. novembra 2017. godine.Radno vreme galerije je svakog dana od 17 časova do ponoći. Maja Vasović je Završila srednju Umetničku školu u Čačku, na smeru drvorezbar.

Izložba „Živeo Kavandoli!” koja je početkom oktobra bila otvorena u Pančevu u okviru trećeg Nova Festivala, gostovaće od 18. do 25. novembra u Ciglani u Beogradu. Zbog velikog interesovanja javnosti širom Srbije, producenti izložbe - Udruženje „KomunikArt”, Italijanski institut za kulturu i MUSIL, odlučili su se da publici u Beogradu prikažu radove više od stotinu umetnika širom sveta, koji su stvarali u čast velikog animatora Osvalda Kavandolija i njegove najpoznatije kreacije, La Linee (Linije). Otvaranje izložbe zakazano je za subotu, 18. novembra u 20 sati u Ciglani.

Nа poziv Nаrodnog muzejа, gošćа Muzejа Vukа i Dositejа biće još jednom dr Mirjаnа D. Stefаnović. U četvrtаk, 30. novembrа u 18 čаsovа održаće predаvаnje Bibliotekа Dositejа Obrаdovićа. Zаinteresovаnim posetiocime će biti predstаvljenа bibliotekа kojom se oblikovаo izuzetni Dositej Obrаdović. Sаdržinа predаvаnjа pružiće nаm mogućnost zа sticаnje uvidа u smernice Dositejevih trаgаnjа i moždа mogućnost zа distinkciju putаnjа prosvetiteljstvа kаo evropskog tаlаsа kojim je nošen i Dositej u odnosu nа njegove lične preokupаcije i velike misije.

U ponedeljak 27. novembra od 20 časova otvara se finalna izložba petogodišnjeg evropskog projekta Frontiers in Retreat, pod nazivom „Edge Effects / Serbia“. U Velikoj galeriji KC Grada predstavićemo multimedijalnu, internacionalnu, grupnu izložbu na kojoj vam predstavljamo umetnike koji su boravili u Srbiji u okviru projekta, ali i domaće umetnike, selektovane prema bliskosti teme kojima se njihova dela bave.

42. Belgrade Fashion Week otvorile su revije Aleksandra Protića i Dode Komad. Prva pobednica regionalnog projekta Fashion Scout South East Europe Nevena Ivanović je nedavno  oduševila publiku London Fashion Week-a svojim brendom Neo Design i zajedno sa dizajnerom iz Indije Kamran Patel-om na Nedelji mode u Beogradu promovisaće kvalitet platforme Fashion Scout. 

<<  Novembar 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne