Predavanje i umetničkа radionica sa Mohamadom Soudijem (Egipat) u utorak, 21. аvgusta 2018. godine, od 12 do 17:30, u MAU. Realizacija i koordinacija programa: Milica Josimov, konzervator / vajar MAU i Emilia Epštajn, kustos MAU. Fajans je tip keramike koji je prepoznаtljiv po specifičnoj olovno-cinčanoj glazuri i vezuje se zа širi prostor Mediterаnа, Bliskog istokа i Egiptа. Bila je veoma cenjena tehnika grčnarskog rada među drevnim Egipćanima koji su je nazivali tenet (thenet) što znači blistavo ili sjajno.

Ulična galerija vas poziva na otvaranje izložbe „THANKS ANYWAY“, belgijskog kolektiva Tieten Met Haar u petak, 10. avgusta u 20 časova. Za ovu izložbu Tieten Met Haar su našli inspiraciju u brošuri za seksualno obrazovanje koja je odskora ponovo počela da kruži internetom. Brošura '101 način da kažeš NE seksu' sadrži bisere poput 'Ne volim decu', 'Ti si lud(a)' i 'Hajde da idemo na neku klopu' i jako je zasmejala članove kolektiva. Da zamislimo ove reči izgovorene u jednom tako važnom momentu je izuzetno zabavno, ali i pomalo tužno. TMH su preuzeli 'izgovore' iz brošure i pustili svoju kolektivnu maštu da jurca slobodno u seriji apsurdnih postera.

Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu Ane Šćekić. Otvaranje izložbe je zakazano za petak 10. avgust u 20h, u Noćnoj galeriji Petak, Lomina 14, Beograd.Izložba je za posetioce otvorena do 24. avgusta, svakog dana od 17h do ponoći. U procesu je rad na tematskoj cjelini koja direktno postavlja pitanja o duševnim/mentalnim poremećajima, načinima liječenja od postanka čovjeka do savremenog trenutka, intimnim ispovijestima o traumatičnim iskustvima…Umjetničkim djelovanjem pokušavam da odgovorim na pomenuta pitanja ali i da istaknem značaj terapijskog efekta u stvaralačkom procesu.

U petаk, 10. аvgustа u 20h je otvаrаnje sаmostаlne izložbe fotogrаfijа "Prolаzno u sećаnju“ Gorаnа Bendelje u Rаnčićevoj kući, gаlerijskom prostoru Centrа zа kulturu Grockа (Ul. Mаjevičkа br. 9 u Grockoj). U nаstаvku večeri, u letnjoj ,,Muzičkoj bаšti" ustаnove nаstupаju Bojаnа i Nebojšа Brdаrić - mlаdi vokаlni sаstаv koji interpretirа trаdicionаlnu muziku Bаlkаnа. Ovom prilikom, Brdаrići će se predstаviti uz instrumentаlnu podršku LJube Ninkovićа (gitаrа) i Bojаnа Petkovićа (hаrmonikа).  Fotogrаfije Gorаnа Bendelje iz ciklusа ,,Prolаzno u sećаnju'' snimljene su u selimа Kopаonikа.

Otvaranje izložbe u četvrtak, 9. avgusta u 19:00 u Galeriji Doma omladine Beograda - Na izložbi “The West Island” su prikazani radovi koji su nastajali tokom i nakon autorkinog rezidencijalnog boravka na Islandu u septembru prošle godine. Dva video rada, koji čine okosnicu postavke, su snimana na istoj geografskoj lokaciji, tako da je na jednom prikazan pogled koji se pruža ka istoku, a na drugom ka zapadu. Oni su u galeriji postavljeni tako da zadržavaju svoju poziciju iz prirode, čime autorka prenosi predeo koji je lično doživela u izložbeni prostor.

#artofdanube – Najduža slika Dunava na svetu odlazi na put - Stanica putujuće izložbe 11. 08. 2018.u KC Grad. Slikarka Ana Tudor, koja živi u Srbiji, prenela je jedinstveni dunavski krajolik i njegovu ugroženu floru i faunu na 1 km dugo platno. Ovog leta, najduža slika Dunava na svetu putuje od izvora u Švarcvaldu do Crnog mora. Na svom putu nizvodno, izložba #artofdanube se zaustavlja u 13 gradova u različitim zemljama. Izložba će biti 11.08.2018 u Beogradu. Slika se u slučaju lepo vremena može pogledati od 12:00 do sumraka. Manifestacija je besplatna.

<<  Avgust 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516
2829