Srbija će od 8. do 12. juna biti u centru zbivanja svetske trance scene. Perspektivni festival u šumi će okupiti hiljade ljubitelja dobrog zvuka, avanture, prirode i umetnosti. U samom srcu Srbije, kod Kumove česme u Spomeniku prirode Ribnica, nedaleko od sela Paštrić kod Mionice, na 83 km od prestonice, predstaviće se 77 umetnika, 14 izdavačkih kuća i 10 organizacija iz 25 zemalja (Belgija, V.Britanija, Indija, Rumunija, Kanada, Brazil, Švedska, Italija, SAD, Nemačka …)

Finale se očekuje u četvrtak 25.5.2017. oko 19:30 sati kao prvi dio svečanog otvaranja Sea Star festivala! Biciklističkoj povorci pridružit će se 5 kilometara pred ciljem i osnivač festivala Dušan Kovačević te direktor Istraturista Umag Ronald Korotaj, koji će trčati uz bicikliste, a na mostu kod lagune dočekat će ih Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i direktor TZ Umaga Milovan Popović. Biciklističku povorku prijateljstva i ljubavi inicirala je EXIT fondacija u cilju promoviranja regionalne suradnje, a ovom akcijom prikupit će se sredstva za nabavu radiološkog aparata za Dom Zdravlja u Umagu. Utrka je počela u ponedjeljak ispred Gradske kuće u Novom Sadu, a završit će sutra u Stella Marisu u Umagu. Poruka ljubavi i prijateljstva tako se prenosila od Novog Sada, kroz Bačku Palanku, Vukovar, Vinkovce, Slavonski Brod, Novu Gradišku, Novsku, Sisak, Veliku Goricu, Jastrebarsko, Karlovac, Vrbovsko, Delnice, Rijeku i Buzet.

Stručni žiri desetog Demofesta donio je odluku o tome kojih 30 demo bendova će se od 471 prijavljenih takmičiti na tvrđavi Kastel u Banjaluci za nagrade i priznanja jubilarnog izdanja festivala. Odabrani bendovi će moći da pokažu šta znaju i umiju te se izbore za nastup u finalu i tako dobiju priliku da završe među najbolja tri. Takođe, Demofest nastavlja saradnju sa Bunt Rok Festivalom, beogradskim demo takmičenjem koje organizuje Radio-televizija Srbije (RTS). Tako će se pobrojanim bendovima već treću godinu zaredom pridružiti i pobjednik Bunt Rok Festivala, a ime ovog sastava biće objavljeno uskoro. Demo bendovi koji su dobili priliku da nastupe na glavnoj, Basstion bini ovogodišnjeg Demofestu, koji će biti održan od 20. do 22. jula su sljedeći:

Vodeći se matematikom 2+2, glavnim danima dodata su još dva! Dan pre službenog početka, 25. maj, poslužiće za svojevrsno zagrejavanje, a u nedelju, 28. maja, sprema se veliki after-party. S obzirom da je festival smešten u prekrasnoj morskoj uvali, dnevne žurke oko šljunkovite plaže počinjaće već u podne, dok će noćni provod pokrenuti i sve ostale bine i trajati do jutarnjih sati. Duh Exita u Istri - Zacrtana misija festivala je prenošenje duha s omiljenih bina Exita uz originalni, morski pečat Istre, dok će ključni izvođači biti će oni čiji su nastupi bili među najboljima u istoriji Exita. Sea Star Festival predstaviće ukupno šest bina: Tesla Main Stage, Nautilus Arena, Silent Octopus, Zion Beats, Cinema Stage i Exotic Laguna.

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja, koje je okupilo više od 15 000 posetilaca u Muzeju sela, Revolution festival ove godine nudi jedan dodatni dan, a sva tri dana ćemo uživati u dvadesetčetvoročasovnom festivalskom iskustvu. Novi format festivala će uključivati radionice za sve uzraste, zonu za igranje dece i odraslih, panele, cirkuske predstave, afterpartije i mnoge druge zanimljive aktivnosti koje će pružiti 72 časa jedinstvene i neprestane zabave.

Obezbeđen poseban parking za bajkere, a deca do 7 godina imaju besplatan ulaz na Palanački Dunav Fest! Svim ljubiteljima dvotočkaša koji istim planiraju da dođu na Palanački Dunav Fest obezbeđen je parking za njihove ljubimce! Bajkeri će imati obezbeđen poseban ulaz i parking na koji mogu ostaviti svoj motor. Sa ulaznicom za Palanački Dunav Fest svi bajkeri mogu ući na službeni ulaz i tu se parkirati, a nakon toga uživati u nastupima bendova.

Ostalo je još samo mesec i po dana do spektakla godine uz Kilerse, koji će 5. jula nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi! Jedan od najvećih bendova našeg vremena u Srbiju dolazi u okviru ekskluzivne turneje na kojoj će posetiti svega desetak zemalja, a koliko ozbiljno shvataju svaki svoj nastup govori činjenica da su lično odabrali tri predgrupe za spektakl na tvrđavi! Pre Kilersa, na glavnu binu Exita, izaći će i fantastična njujorška četvorka Teachers, regionalni majstori rok spektakla Van Gogh, te riječki indi-rokeri Jonathan!

Kuršumlijska gitarijada je muzički rok festival koji će se odrzati 14. i 15. jula 2017.godine u Kuršumliji. Program festivala se sastoji iz takmičenja bendova i revijalnih nastupa poznatih bendova. Najboljih 7 bendova, po odluci stručnog žirija, obezbediće plasman u takmičarski deo programa. U revijalnom delu nastupiće grupa Kerber i Vlatko Stefanovski i trio. Organizatori Kuršumlijske gitarijade su Opština Kuršumlija, Kancelarija za mlade i Udruženje Kuršumlijska gitarijada.

<<  Maj 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne