Beogradski reditelj Darijan Mihajlović već treću sezonu postavlja najveća dela svetske klasike u samom centru svetskog teatra, ako se tako može nazvati Berlin, grad sa jednom od najživljih teatarskih scena na svetu. Darijan Mihajlović je do sada na sceni Berlinskog Amfiteatra Berlin, postavio Molijerevog "Tartifa"-a kao i Šekspirove "Vesele žene Vindzorske".. "Tartif" je 2016. bio proglašen za jedan od top deset kulturnih dogadja u Berlinu 2015. godine. Mihajlović na istoj sceni u ovoj sezoni postavlja Šekspirovu tragediju "Magbet".

U petak, 16. juna u 20h u Domu Sindikata, Milan Lane Gutović, zvezda srpskog glumišta, izvešće predstavu “Ukrađena ličnos’”. Tekstovi koje je Lane sakupio i obradio oslanjaju se na tekst Milenka Vučetića „Barabe“ a muzička podloga je Štrausov valcer. Predstava donosi smeh, zabavu, šarm i duh, svojstvene ovom velikom glumcu. Sva izvođenja u Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, igrana su pred punim gledalištima, gde su najavljena i nova gostovanja.

Narednog vikenda posetioci će moći da pogledaju muzičko-scenski igrokaz ,,Što se bore misli moje“ (subota 27. maj u 17 časova) i monodramu „Mudri i junačni vojvoda Janko Katić” (nedelja 28. maj u 17 časova). Obaveštavamo Vas da se narednog vikenda završava prolećni ciklus muzejskog teatra u Konaku kneza Miloša u Topčideru. Istorijski muzej Srbije je zajedno sa spoljnim saradnicima u proteklom periodu realizovao niz veoma posećenih izvođenja predstava u autentičnom ambijentu Konaka kneza Miloša u Topčideru u cilju promocije ideje muzejskog teatra, afirmacije tradicije, kulture i jezika, kao i negovanja vrednosti srpske istorije i opšte kulture.

Posle zapaženog gostovanja predstave Hamlet na scenama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, predstave ova dva teatra gostovaće u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Predstava Tri zime Hrvatskog narodnog kazališta biće izvedena 29. maja, a predstava Faust Slovenskog narodnog gledališća 16. juna. Predstavu Tri zime Tene Štivčić režirao je Ivica Buljan.

Pogledajte poslednji repertaor Zvezdara teatra u ovoj sezoni. Prodaja ulaznica počinje danas u 12 časova. Sledeće informacije o pozorištu krajem septembra kada bude izlazio repertoar za početak sledeće sezone. Zvezdara tetar Vam Želi prijatno leto i šalje Vam Srdačan pozdrav!

Danas su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele probe za predstavu Ajnštajnovi snovi Alena Lajtmena u režiji Slobodana Unkovskog. U predstavi čija se premijera očekuje na jesen igraju Nikola Đuričko, Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Vojislav Brajović, Anita Mančić, Branko Cvejić, Branka Petrić, Nataša Tapušković, Marija Vicković, Milena Živanović, Milica Gojković, Marko Grabež, Vučić Perović, Amar Ćorović, Joakim Tasić i Filip Đurić. Autor dramatizacije je Rusomir Bogdanovski, scenograf Sven Jonke, kostimograf Lana Cvijanović, kompozitor Zlatko Origjanski a za scenski pokret zadužen je Dimitris Sotiriu.

Le Studio se preselio u novi prostor i zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da početkom juna počinjemo sa radom. Žurka useljenja je u petak. Nova adresa pozorišta je Poenkareova 26a (umesto Venizelosova 40) a dešavanja sa kojim otvaramo vrata pozorišta, možete videti u nastavku i pogledati PROGRAM ZA JUN u novom prostoru POZORIŠTA LE STUDIO.

<<  Maj 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne