U teatru Le Studio, u Poenkareovoj 26, u petak 24.11. i u subotu 25.11 od 20h, vas očekuje, osvežena novom postavom, koncertna predstava "Tom Vejtsov Vojcek". Ukoliko ste ljubitelj lika i dela čika Tomija, ne biste smeli propustiti spektakl koji su ekipa pozorišta i bend Rain dogs pripremili samo za vas! "Vojcek" je ekspresivni komad koji se bavi ludilom, opsesijom i ubistvom, u kom je Bihner progovorio i precizno opisao sliku jednog duboko uzdrmanog sveta u kome je suprotstavio privatnu, pojedinačnu ljudsku patnju i cinični ravnodušni haos nasuprot njoj. Simptomi takve dijagnoze društva manifestuju se, ili kroz agresivno ispoljavanje moći, ili kroz suštinsku nemoć pojedinca.

Popularna međunarodna manifestacija NOĆ POZORIŠTA po sedmi put će se 25.11. održati u Srbiji. Najbogatiji program na teritoriji Beograda i ove godine održaće se u Kulturnom centru Čukarica. Program na Čukarici počeće već u petak 24.11. u 11 sati, premijernim izvođenjem dečije interaktivne predstave „Maštarije“, autorke i rediteljke Jadranke Barzut. Predstava u produkciji Tamgram Centra realizuje se u saradnji sa glumcima Pozorišta Učiteljskog fakulteta u Beogradu.

U petak 24. novembra od 20h na Maloj sceni pozorišta Madlenianum biće premijerno izvedena psiho-komedija pisca Vladimira Đurića Đure u režiji Dejana Jankovića produkcije Artepunkt. Priča inspirisana popularnom istoimenom knjigom Erika Berna, američkog pshijatra i psihoanalitičara, na komičan način ispričana je kroz likove Bele – Anabele, Džonija i Ike koje u predstavi tumače glumci: Barbara Petrović, Janko Cekić i Miljan Prljeta.

Pod sloganom „Prestonica“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog petnaestog izdanja od 15. marta - 4. aprila, predstavlja publici izuzetan program. Ukupno 15 trupa iz Izraela, Grčke, Holandije, Kine, Norveške, Australije, Velike Britanije, SAD, Danske, Poljske, Belgije, Nemačke, Italije i Kanade, otkrivaju 24 nove koreografske postavke na svojim gostovanjima u Beogradu i Novom Sadu. Festivalu prethodi revija filmova Dani igre u Kinoteci (24 – 28. januar), brojne radionice, majstorski kursevi, izložbe i prezentacije.      

Centar za kulturnu dekontaminaciju 24. i 25. novembar u 20h - The Game (Igra) je predstava koja se bavi aktuelnom izbegličkom krizom iz jednog atipičnog ugla. Pokušavamo da osvetlimo odnos naših ljudi prema izbeglicama koji, bežeći od rata, prolaze kroz Srbiju. Šestoro mladih koji žive u istom beogradskom naselju, kreće u kafić kako bi pratili finale Evropskog prvenstva u košarci, i u parku, slučajno, nailaze na sukob policije i izbeglica.

Premijera na sceni Studio JDP u subotu 18. novembra 2017. u 20.30 časova. Nil Labjut je jedan od naznačajnijih savremenih američkih stvaralaca. Ovaj pisac, scenarista i reditelj radi jednako uspešno za pozorište, film i televiziju. Dobitnik je brojnih nagrada a njegove drame izvode se na scenama širom sveta. Ovo nije prvi put da se na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta izvodi Labjutov tekst, predstava Razvaljivanje (Bash, 1999) u režiji Ive Milošević premijerno je izvedena 2004. godine.

Za vikend u teatru Le Studio vas očekuje kao i uvek, neobičan ambijent, topla, domaća atmosfera i žive predstave, nakon kojih sledi druženje sa umetničkim timom pozorišta. U petak, 17.11. u 20h je na repertoaru Istrajnost, predstava koja "plodotvorno pretresa teme fizičke i duhovne migracije, u smislu traganja za boljim životnim uslovima, ali i novim početkom, promenom perspektive, oslobađanjem od bolnih balasta prošlosti. Takođe, potentno se otvaraju pitanja o različitim nacionalnim identitetima bivše Jugoslavije i njihovim odnosima, kao i o međuljudskim odnosima uopšte, krhkim i teško izgradivim, ali u konačnici ključno vrednim.” (iz kritike Maje Mrđenović).

<<  Novembar 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne