Nakon rasprodatih novogodišnjih koncerata u Beogradu, zemlji i regionu Artan Lili najavljuju ekskluzivni klupski koncert, na metar od publike, u susret proleću- u subotu 2. marta 2019.godine u legendarnom zemunskom klubu FEST! “Nije nas bilo tačno godinu dana u FESTU i imamo puno razloga za svirku: završili smo drugi album koji promovišemo novim singl/spotom "Na mišiće" i drago nam je što nastavljamo druženje sa našom publikom jednim ovako prisnim, klupskim nastupom" ističu članovi popularne beogradske četvorke. Beogradska noise-pop grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Grupu čine Bojan Slačala, Romana Slačala, Marko Ajković  i Ivan Skopulovič. Postali su poznati po sukcesivnom izdavaštvu svojih singl-spotova.

Na poznatnom koncertnom serijalu Musicology Barcaffè Sessions, koji se od ove godine proširio na region, u Beogradu će ovog marta nastupiti dva izvođača koje smo dugo iščekivali. Njih spaja nesvakidašnja kombinacija talenata, virtuozno sviranje bas gitare i moćni glasovi, a apsolutno uživanje u koncertima ova dva muzičara upotpuniće najfinija Barcaffè espresso kafa.Richard Bona će, sa svojim petočlanim bendom, održati čak dva koncerta u kultnom klubu Bitefartcafe, 10. i 12. marta, čime će i otvoriti prolećno izdanje Musicology Barcaffè Sessions koncertnog serijala. Samo dve nedelje kasnije, 26. marta, na istoj sceni, publici će se predstaviti i sjajna Nik West.

U petak, 22. februara 2019. godine sa početkom u 21 čas, u klubu "Doma Omladine", održaće se promocija novog albuma benda "Besne gliste" po imenu "Mehanizam" koji je izdat za "Metropolis". Sviraće se sve stvari sa novog pomentog albuma, kao i omiljene pesme sa prethodnog. Kuriozitet koncerta su specijalni gosti među kojima su Jozman [Mašta Bašta], Kojot, Vida [Dingospo Dali] i drugi), a tu je i merch za prodaju. "Besne Gliste" su crossover bend iz Beograda koji je nastao u februaru 2010. godine. Muzika se bazira na rege i hip-hop zvuku,sa primesama punka, HC i metal gitara, kao i monumentalnim duvačkim deonicama, skakutavim Ska ritmovima, ambijentalnima Dub deonicama koje ova osmočlana družina sa zadovoljstvom deli sa publikom.

Najveća italijanska pop zvezda današnjice EROS RAMAZZOTTI ovog februara kreće na veliku svetsku “Vita Ce N’è” turneju kojom promoviše svoj istoimeni najnovji album. Na veliko zadovoljstvo brojnih fanova u Srbiji, ta turneja će ga dovesti ponovo i u Beograd, u Štark Arenu 24.septembra!  Album “Vita Ce N’è”  objavljen je u novembru prošle godine a i stovremeno sa najavom novog izdanja, došla je i najava velike svetske “Vita Ce N’è” turneje koja će Erosa odvesti na pet kontinenata i u preko 30 zemalja u kojima će održati više od 95 koncerata.  Zvanični početak turneje zakazan je za 17.februar u Minhenu. 

U petak, 22. februra 2019. u 20:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana - Prvi put u Domu omladine Beograda biće održan poetski koncert Petra Božovića “Vetar, lišće i ja”, sastavljen od dela dva velikana srpske poezije: u pitanju su “Vera Pavladoljska” Matije Bećkovića i “Zapisi o crnom Vladimiru” Stevana Raičkovića. Bećkovićeva „Vera Pavladoljska“ je veličanstveni ljubavni spomenik rano preminuloj ženi: “Milo stvorenje koje si sad sena, mili pepeo samo uspomena, a ta je sena i ta uspomena – moj jedini život i jedina žena”. Drugo delo koje je na progoramu Božovićevog poetskog koncerta, „Zapisi o crnom Vladimiru“, elegična su priča o bolovanju Vladimira Purića, Ciganina iz Sopota na Kosmaju, obolelog od raka.

Nažalost, zbog bolesti, pioniri elektronske muzike na našim prostorima, slovenačka BORGHESIA, primorana je da beogradski nastup odloži umesto 15. februara za 11. maj. Mesto ostaje isto - klub Elektropionir. Koncert odložen zbog bolesti članova benda. Bend svim svojim fanovima tim povodom poručuje: ,,Imamo loše vesti... Nažalost primorani smo odložiti BORGHESIA koncert u Beogradu zbog bolesti (grip) u bendu. Jako nam je žao, pogotovo jer smo se svi jako radovali koncertu u Elektropioniru i ponovnom gostovanju u Beogradu nakon svih ovih godina... Ali bolest je bila jača! Sa organizatorom koncerta dogovorili smo odmah novi datum - 11. maj. Sorry još jednom svima i hvala na razumevanju"

<<  Februar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    
   

Putopisi, Intervjui..