Bend Scorpions održaće prvi koncert u Srbiji 7. decembra u Kombank Arene u okviru svoje svetske turneje "Crazy World Tour". Bend je već imao zakazan koncert u Srbiji, u maju 2007. godine, kada je pevač Klaus Meine najavio da će 49. rođendan proslaviti u Beogradu. Međutim, koncert je bio otkazan iz nepoznatih razloga. U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najpoznatijih nemačkih grupa, prodala je preko 100 miliona albuma i opravdano se nalazi u “Rock and Roll” Holu slavnih. Proglašeni za “heroje heavy metala” i “ambasadore rocka”, osvajali su brojne nagrade, uključujući dve “World Music Awards” i više “Echo” nagrada.

U Velikoj dvorani Sava centra, 25. novembra od 20.00, nastupiće maestralni umetnik Slobodan Trkulja i Balkanopolis. Multiinstrumentalista, pevač i inovator drevnih zvučnih tradicija Slobodan Trkulja i Balkanopolis predstaviće se publici spektakularnim koncertom pod nazivom „Balkanopolis 2.0“ i tako proslaviti 20. godina stvaranja „moderne tradicije“ – novog, uzbudljivog zvuka i žanra kojim već dve decenije pomeraju granice.

Nikola Vranjković održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Beogradu 14. decembra (20 časova) u Velikoj sali Doma omladine. Ovoga puta sve će biti drugačije, mada je isto kao i uvek: u pitanju je promocija dugoočekivanog novog studijskog duplog albuma "Veronautika", sa velikim brojem novih pesama u Nikolinom jedinstvenom stilu, koji sa sobom donosi dubinu osećanja tako retku u našoj rok muzici. Koncert će biti sedeći, dvodelni, i trajaće preko tri sata.

U subotu, 25. novembra, u 18 sati, u okviru šestog muzičkog ciklusa Subotom u 6, Narodne biblioteke Srbije, nastupiće Master art violinisti, polaznici master klasa istaknutog pedagoga i profesora Igora Tkačuka (Brisel, Belgija) u organizaciji Master art akademije. Program: Paganini, Vijenjavski, Bah, Isai...Ciklus koncerata Subotom u 6 pokrenut je 2012. godine sa ciljem da afirmiše talentovane mlade muzičare i da u celosti podrži kvalitetnu muzičku i koncertnu aktivnost mladih u našoj zemlji.

KONCERT I PROMOCIJA CD IZDANJA - Vasil, Bojan i Metropolis Music organizuju klavirski duo Hadžimanov-Zulfikarpašić, koji ponovo nastupa u Kolarčevoj zadužbini, u nedelju 10. decembra u 20h! Ovaj koncert ujedno je i promocija njihovog albuma „Koncert na Kolarcu“ snimljenog u februaru i oktobru 2015. godine u Kolarčevoj zadužbini. Ovo izdanje, 1. decembra, objaviće muzička kuća Metropolis Music, pod svojom etiketom Metropolis Jazz, koja će nakon koncerta, 10. decembra, sa Vasilom i Bojanom upriličiti i potpisivanje diskova, u muzičkoj galeriji Kolarca.

Zvanični početak najavljivane HYPERCUBE koncertne sezone zakazan je 30. novembar u  Zadužbini Ilije M. Kolarca. Sezonu će otvoriti koncert na kome će biti izvođena dela Antonina Dvoržaka i Edvarda Griga. Prva koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon, HYPERCUBE, najavljivana je ove jeseni kao ciklus od 6 koncerata, i to kroz različite događaje (Dan klasike i Hrana za uši) koji je trebalo da animiraju publiku i najave uzbudljivu predstojeću sezonu.

<<  Novembar 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne