Marko Milošević MKDSL, jedna od vodećih figura domaće elektronske scene i mlada, talentovana muzičarka Tamara Ristić Kezz udružili su snage i objavili singl "Zdenka" pod izdavačkom etiketom Chorbike. MKDSL i Kezz su već imali priliku da sarađuju na pesmi "Jovka Kumanovka", a nedugo potom su nastavili saradnju i na debitantskom albumu Tamare Ristić, koji je Marko producirao. Chorbika je novo ime na srpskoj muzičkoj sceni. Sastav čine Marko Milošević MKDSL i Jelena Stanković, koji prave muziku, tako da je bend – a pomalo i brend – sada već postao poznat po organizaciji događaja, kao i sjajnom i posebnom odabiru svetskih imena koje dovode. 

Prva regionalna Kontakt konferencija otvorena je u Cetinjskoj ulici u Beogradu. 12 najvećih festivala na prostorima biše Jugoslavije na primerima dobre prakse pokazalo je kako muzikom region može da da se pozicionira kao atraktivna turistička destinacija. Mikser, Arsenal fest, Nišville, Demofest, Taksirat, Exit, Musicology, Supernatural, Dev9t, Southern Soul danas su dokazali da kulturne granice, kada je region u pitanju, ne moraju da postoje. Ustanovljeno je i da strukovnih muzičko-turistički susreti poput Kontakta treba češće da se održavaju, kako bi se nastavilo sa umrežavanja organizatora i promotera muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i drugih delatnika u kulturi i umetnosti ne bi li se stvorilstvaranja jasne infrastrukture u muzičkom biznisu.

Jedan od najvećih producenata i disk džokeja svih vremena Fatboy Slim obeležiće 15 godina od najveće žurke svih vremena ekskluzivno na plaži Jaz na Sea Dance festivalu! Dobitnik Gremija, tri BRIT i čak 10 MTV nagrada, nastupiće na Jazu tačno na 15. godišnjicu istorijskog nastupa pred više od 250.000 ljudi na plaži u njegovom rodnom Brajtonu u Engleskoj. Talas svetskih mega hitova poput "The Rockafeller Skank", "Eat, Sleep, Rave, Repeat", “Right Here, Right Now”, "Praise You" i desetina drugih zapljusnuće jednu od najlepših evropskih plaža, a publika će imati priliku da uživa u putovanju kroz muzički vrtlog koji čine fank, haus, tehno, elektro, hip-hop i rokenrol stopljeni u jedinstvenu, energičnu žurku kakvu ume da priredi samo Fatboy Slim.

Sin Boba Marleyja svira u Banjaluci: Ky-Mani Marley nastupa na 10. Demofestu! Ky-Mani Marley, jamajkanski reggae i hip hop muzičar, sin legendarnog Boba Marleyja, nastupiće sa svojim bendom na desetom Demofestu! Ky-Mani će na glavnoj, "Basstion" bini Demofesta nastupiti u petak 21. jula, druge festivalske večeri, kada će predstaviti svoje posljednje studijsko izdanje. Tako će posjetioci će uz hladno Nektar pivo i prijateljsku podršku kompanije m:tel moći da uživaju u njegovim pjesmama, kao i vanvremenskim hitovima njegovog slavnog oca, koje Ky-Mani redovno izvodi.

U okviru 18. Gitar Art Festivala, koji se, pod sloganom „Integracije“, 24. marta, od 11.00-14.00, u Narodnoj biblioteci Srbije, biće organizovana predavanja i panel diskusije eminentnih stranih gostiju. Programi su namenjeni stručnoj, ali i široj publici, a teme su vezane za umetnost, muziku i menadžment u kulturi. Osаmnаesti Gitаr Art festivаl u sаrаdnji sа Nаrodnom bibliotekom Srbije orgаnizuje predаvаnjа, kojа će se održаti u petаk, 24. mаrtа od 11 do 17 čаsovа u Amfiteаtru  Nаrodne biblioteke Srbije.

U utorak 28. Mart, 21h - Francuska elektropop diva Cleo T. prepoznatljiva po zavodljivom ženstvenom glasu i neodoljivim multidisciplinarnim performansima, u sklopu velike turneje uoči objavljivanja drugog albuma „And then I saw a million skies ahead” (2017) dolazi u Beograd. Njen debitantski album “Songs of Gold and Shadow” objavljen pre tri godine producirao je John Parish, najpoznatiji po saradnji sa PJ Harvey.

Nakon što su prošle nedelje svoj dolazak na EXIT potvrdili neki od vodećih underground klubova Evrope, kultna tehno institucija Fuse iz Brisela, prva je rešila da objavi svoju ubitačnu postavu za petak, 7. jul! Posle toliko vremena i brojnih zahteva ljubitelja istinskog tehno zvuka, na tvrđavu konačno stiže - Function! Njujorški mag iz kultne grupe Sandwell District odlučio je da se odazove na zajednički poziv internacionalno sve popularnije bine Exita i čuvenog evropskog kluba sa gotovo četvrt veka besprekorne tehno istorije.

Beogradski punk-rock-stoner trio Repetitor se nakon odlične prošle godine, tokom koje je odsvirao oko 50 koncerata u preko 15 zemalja, sprema za novu evropsku turneju koja će započeti u subotu, 25. marta, koncertom u novosadskom klubu The Quarter. Prošlo je skoro godinu i po dana od njihovog poslednjeg susreta sa novosadskom publikom pa bend jedva čeka ovaj koncert. 

<<  Mart 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne