Ritam Evrope! je manifestacija kojom obeležavamo 09. maj, Dan pobede nad fašizmom. Ovu manifestaciju 12 godinu za redom organizuje Studentski kulturni centar Novi Sad. Jedan od najpoznatijih rock sastava na ovim prostorima, Disciplin A Kitschme nastupiće na novosadskom Trgu slobode 9. maja ove godine. Kako sami ističu, Disciplin A Kitschme neumorno nastavlja svoju misiju čišćenja i oplemenjivanja prostora, koji se čini ponovo jako zagađenim. Ušavši u 37. godinu svog postojanja, bend i njegov lider, basist i pevač Koja, kao da nemaju nameru da stanu.

Punk akustična atrakcija "Akustični Idijoti", fantastično sveži mladi rokeri "Lagana Sreda" i "Door Window Nine" nastupiće na otvaranju DVAESTROIKE u klubu Garaža u Beogradu! Prve večeri otvaranja DVAESTROIKE, u četvrtak 3.maja, u Garaži će nastupiti akustični super-punk-bend Akustični Idijoti sastavljen od članova bendova Trula Romansa, Pogonbgd, Kamene Kare i Trnje. Sastav svira obrade KUD IDIJOTA u posebnim aranžmanima, a često svoj nastup začine i drugim punk hitovima kao i učestvovanjem publike na samoj svirci. Ono što je sigurno obećanje, je da će vam ovaj nastup ostati zauvek urezan u sećanju!

Posle nadahnutog i upečatljivog nastupa na 48. BEMUS-u, Vojvođanski simfonijski orkestar se vraća u salu Kolarčeve zadužbine u nedelju  22. aprila u 20.00, gde će se beogradskoj publici predstaviti delima američkih kompozitora Geršvina, Bernštajna i Mincera. Kao solisti će nastupiti pijanista Matija Dedić i Kvartet saksofona Signum, a orkestar će predvoditi dirigent Timoti Redmond. Vojvođanski simfonijski orkestar, nastavljač Vojvođanskih simfoničara, formiran je 2011. godine, i do sada je ostvario blizu 100 koncerata, dostigavši visok nivo muziciranja i dobre interpretativne standarde.

Ekskluzivno izvođenje opere "Toska" Đakoma Pučinija održaće se 14. maja 2018. u Sava centru, povodom obeležavanja 41. rođendana te beogradske dvorane. Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, Sava centrom i Fondacijom Pučinijevog festivala iz mesta Tore del Lago, predstavlja operu “Toska” u godini u kojoj se proslavlja i 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta u Beogradu. Tim povodom na konferenciji za medije govorili su: Davide Skalmani, direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu; Aleksandar Simić, urednik programa Sava Centra i Janko Sinadinović, direktor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Prekrasna glazbena oaza Love International godišnje je okupljanje u Tisnom, a sunčane ritmove i opuštenost festival je uhvatio u Love International Recordings. Zagrebačko predstavljanje etikete zakazano je za petak 18. svibnja u The Garden Brewery uz gostovanje Begina koji potpisuje prvo izdanje. Donoseći ugođaj Love International Festivala, glazbena etiketa će obuhvatiti cijeli raspon žanrova po kojem je ovaj komadić festivalskog raja postao poznat, sve od opuštenih tonova koji pašu uz ljeto, do moćnijeg housea i techna koji se može čuti u klubu Barbarella’s. Prvo izdanje za Love International Recordings potpisuje Begin poznat i kao James Holroyd.

U okviru obeležavanja svetskog dana prodavnica ploča /Record Store Day/, u subotu, 21. aprila, u Čumićevom sokačetu, poznate ličnosti puštaće ploče i razgovarati o svojim omiljenim muzičkim izdanjima. Branko Rosić, Igor Pervić, Gile, Vuča, LP Duo, Žikica Simić, Miloš Milić, Inspektor Blaža, Struka..., zavrteće svoje omiljene ploče u centru grada. Ceo program, koji je besplatan i otvoren za sve zainteresovane, pratiće i velika berza vinila na otvorenom, kao i izložba radova, autora iz celog regiona na temu "Strip i ploče". Dešavanje počinje u podne i traje sve do 20 časova, a organizuju ga izavačka kuća Mascom i Paralel festival.

Jedan od najvećih srpskih rok sastava današnjice, gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u subotu, 21. aprila, u Božidarcu. Bjesovi se posle prošlogodišnjeg unapred rasprodatog koncerta vraćaju u Božidarac gde će održati koncert na kome će se kao i prethodnog puta težište staviti na materijalu sa albuma koje su izdavali tokom devedesetih, ali ovog puta će set lista biti pojačana i hitovima nastalim posle tog perioda.

Poznati nemački DJ i producent i jedan od najznačajnijih predstavnika house i techno zvuka – Butch, stiže nam na najveće prolećno Topljenje zajedno sa legendarnim nemačkim oldschool live dvojcem Der Dritte Raum 20. aprila u Beograd u Hali 8 Beogradskog sajma!  Domaću podršku činiće majstori svog zanata Dee i Goya koji će vas istopiti seksi gruvom. 

Butch se smatra jednim od najvećih imena na nemačkoj sceni, sa preko stotinu nastupa godišnje na najpoznatijim svetskim festivalima i klubovima.

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne