Bend Scorpions održaće prvi koncert u Srbiji 7. decembra u Kombank Arene u okviru svoje svetske turneje "Crazy World Tour". Bend je već imao zakazan koncert u Srbiji, u maju 2007. godine, kada je pevač Klaus Meine najavio da će 49. rođendan proslaviti u Beogradu. Međutim, koncert je bio otkazan iz nepoznatih razloga. U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najpoznatijih nemačkih grupa, prodala je preko 100 miliona albuma i opravdano se nalazi u “Rock and Roll” Holu slavnih. Proglašeni za “heroje heavy metala” i “ambasadore rocka”, osvajali su brojne nagrade, uključujući dve “World Music Awards” i više “Echo” nagrada.

U Velikoj dvorani Sava centra, 25. novembra od 20.00, nastupiće maestralni umetnik Slobodan Trkulja i Balkanopolis. Multiinstrumentalista, pevač i inovator drevnih zvučnih tradicija Slobodan Trkulja i Balkanopolis predstaviće se publici spektakularnim koncertom pod nazivom „Balkanopolis 2.0“ i tako proslaviti 20. godina stvaranja „moderne tradicije“ – novog, uzbudljivog zvuka i žanra kojim već dve decenije pomeraju granice.

Nikola Vranjković održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Beogradu 14. decembra (20 časova) u Velikoj sali Doma omladine. Ovoga puta sve će biti drugačije, mada je isto kao i uvek: u pitanju je promocija dugoočekivanog novog studijskog duplog albuma "Veronautika", sa velikim brojem novih pesama u Nikolinom jedinstvenom stilu, koji sa sobom donosi dubinu osećanja tako retku u našoj rok muzici. Koncert će biti sedeći, dvodelni, i trajaće preko tri sata.

U subotu, 25. novembra, u 18 sati, u okviru šestog muzičkog ciklusa Subotom u 6, Narodne biblioteke Srbije, nastupiće Master art violinisti, polaznici master klasa istaknutog pedagoga i profesora Igora Tkačuka (Brisel, Belgija) u organizaciji Master art akademije. Program: Paganini, Vijenjavski, Bah, Isai...Ciklus koncerata Subotom u 6 pokrenut je 2012. godine sa ciljem da afirmiše talentovane mlade muzičare i da u celosti podrži kvalitetnu muzičku i koncertnu aktivnost mladih u našoj zemlji.

Nezavisne izdavačke kuće Ammonite Records iz Srbije i italijanski The Stone House Production predstavljaju treći album jednog od najcenjenijih imena regionalne indie-folk scene - On Tour “Don’t It Make You Want To Go Home”. Ovo izdanje je prva saradnja ove dve prijateljske kuće i samo je početak jedne dugotrajne plodonosne saradnje. Novi album On Tour je od 23.11.2017. dostupan na svim najvažnijim svetskim digitalnim platformama (Deezer, Google Play, Bandcamp, iTunes, Spotify, Amazon itd), a promocija albuma na disku će biti održana na koncertu 21.decembra, u beogradskom Kulturnom centru Grad.

Slovenačka nezavisna izdavačka kuća Moonlee Records predstavlja novi, treći album ženskog postrock-shoegaze kolektiva ŽEN 'Sunčani ljudi', koji je izašao danas, 22. 11. 2017. u CD, LP i digitalnom format u saradnji sa francuskim Vox Project i austrijskim Unrecords. “Sunčani ljudi” dolazi kao u flašicu uhvaćena i ispunjena esencija svih njihovih dosadašnjih izdanja. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom prepletanju različitih žanrovskih elemenata – hipnotičkih post-rockovskih repetativnosti, atmosferskih elemenata shoegaza na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih i srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu. Njihova glazbena ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka, slična zvuku bendova poput Warpaint, War on Drugs, Lush ili Pinkshinyultrablast.

Drugo izdanje Marka Nastića za njegovu etiketu Easy Tiger - SPACE AROUND ME EP, izlazi vizuelno redizajnirano i sa puno elegantnih frekvencija. Ova future classic ploča, nastala u saradnji sa dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Denisom Beganovićem KayKay-em, odaje utisak Nastićevog najupečatljivijeg rada do sada. Prateći minimal house stil prethodnog izdanja, Marko ostavlja svoj pečat modularnih sinteza i moćnih ritmova, preko kojih je KayKay savršeno ukomponovao svoje melodične soundscapeove. Slovenački multiinstrumentalista KayKay sarađivao je sa brojnim poznatim artistima, kao što su Ricardo Villalobos, Carl Cox, Gramophonedzie, Rambo Amadeus, RTV Big Band, Esma Redžepova, Umek, Magnifico, Dejan Milićević, Aneuria, i mnogi drugi.

Tinejdžerska senzacija Marcus&Martinus u okviru svoje prve evropske turneje pod nazivom “Moments Tour” nastupiće u Hali sportova 25. marta 2018. godine! U okviru svoje prve evropske turneje pod nazivom “Moments Tour”, Marcus&Martinus  posetiće sedam novih gradova: Zagreb, Ljubljanu, Beograd, Atinu, Prag, Varšavu i Linćeping! Koncerti koji će biti održani u velikim arenama u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj već su rasprodati, a karte za prvi koncert planule su za manje od 10 minuta! Mladi Norvežani imaju ogroman broj vernih fanova  širom Evrope i jako se raduju ovoj turneji. “Moments Tour” turneja proći će kroz sve nordijske zemlje, a biće održana i u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji, kao i Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Grčkoj, Češkoj i Poljskoj.

<<  Novembar 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne