U petak 19.04. i subotu 20.04. i nedelja 21. aprila u Maloj sali DKSG prikazivaće se film POSLEDNjI SRBIN U HRVATSKOJ (Srbija, Hrvatska, 2019). U budućnosti, nakon bankrota Hrvatske, stanovništvo se suočava sa velikim klasnim razlikama. Mala grupa bogatih postala je još bogatija, a siromašni su još siromašniji. U  vremenima u kojima je voda dragocenija od nafte, moćnici ne prezaju ni od čega kako bi je se domogli i spremni su da ubace i zombi-virus u nju! U centru priče je zagrebački bonvivan Mića (Krešimir Mikić) čija se svakodnevica odvija između salona za masažu, restorana i bioskopa, u kojem redovno prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović).

Film o velikanu naše muzike Vladi Divljanu biće premijerno prikazan u beogradskom Sava centru na njegov rođendan – 10. maja, a upravo je objavljen trejler za ovo ostvarenje. Možete ga pogledati ovde “Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

U petak, 19. aprila 2019. godine u 19h u Centru za kulturnu dekontaminaciju biće prikazani eksperimentalni filmovi "The Motel in the Well" (Neva Lukić, Sara Rajaei, 2016) i "a composition in blue, red & other colors" (Sara Rajaei, 2017) u sklopu Zagreb Review & Update programa. Nakon prikazivanja filmova održat će se Q&A s Nevom Lukić. CZKD Bioskop ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa.

Pripremite se da doživite emotivnu eksploziju uz film ,,After”, koji sa pravom nazivaju naslednikom fenomena „Pedeset nijansi Sive“! Ladies night događaj rezervisan je za četvrtak 18. april od 20 časova u svim bioskopima Cineplexx uz koktel dobrodošlice i poklone za sve dame. Karte su u prodaji! Ne propustite da saznate kako se savršeno sređeni život studentkinje ruši kao kula od karata, uz neizostavni koktel dobrodošlice, ukusne zalogaje kompanije ZLATIBORAC i poklon magazine Super posteri za sve dame, kao uvertiru za sjajan provod uz film i poklone partnera.

Film o najvećem džentlmenu rokenrola i autoru vanvremenskih pesama Vladi Divljanu biće premijerno prikazan u beogradskom Sava centru upravo na njegov rođendan – 10. maja, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare. “Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da vas obavestimo da je film gotov. Njegovo snimanje i montiranje je trajalo prilično drugo i to je bila jedna velika, lepa, ni malo laka, ali fenomenalna avantura. Na ovom filmu smo se susretali sa dve oprečne stvari: s jedne strane bilo ga je jako teško završiti, a sa druge strane ja sam imao tu privilegiju da radim film o Vladi Divljanu, koji je jedan od najvećih heroja mog života, kao i da radim sa drugim mojim herojima koji su takođe u ovom filmu.

Sа Festа u redovnu bioskopsku distribuciju dolаze dvа filmskа hitа Artik (Artic) novi film Mаdsа Mikelsonа u četvrtak 18. 04.2019. i  Uništiteljkа (Destroyer) sа Nikol Kidmаn u glаvnoj ulozi, koji stiže u nаše bioskope početkom maja, 02.05.2019. a pre аmeričkog stаrtа u bioskopimа.... od 25. аprilа ljubitelji sedme umetnosti  moći će dа pogledаju  film Profesor i ludаk (The Professor and The Madman) sa Mel Gibsonom i Šon Penom  zаjedno nа filmskom plаtnu... U nаrednom periodu  uživаćete u ovim filmskim hitovimа zаhvаljujući distribuciji Delius filmа.

<<  April 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..