Film koji ceo svet čeka sa velikim nestrpljenjem "GRDANA GOSPODARICA ZLA" (MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL) premijerno će biti prikazan u sinhronizovanoj verziji u sredu 16. oktobra u 18:30 časova u bioskopu Cineplexx Ušće Shoping Centar! Spektakularni filmski nastavak bajke na kojoj su odrasle generacije pravo je bioskopsko iskustvo koje se ne sme propustiti! Uživate već na premijernoj večeri u raskošnim kostimima, bojama, zvucima i fantastičnoj izvedbi tri glavne glumice.

Deset dana pre premijere filma „Ekipa“ stiže glavni song filma pod nazivom - „10 sekundi“. Autori su Skaj Vikler (tekst) i Novak Asković (muzika, aranžman i produkcija), a tizer će biti dovoljan da nagovesti budući hit. Tema je ljubav, ona između muškarca i žene, ali i ljubav prema fudbalu, koja ponekad prevlada. Novak Asković je autor svih muzičkih tema za film Ekipa, ali mu se u stvaranju nosećeg songa pridružio i Skaj Vikler, i tako doprineo kvalitetu filma.

U subotu, 12 oktobra, počinje osmo izdanje Tuzla Film Festivala, a i ove jeseni na programu pomenutog festivala je niz srpskih ostvarenja i srpskih manjinskih koprodukcija. Festival će u Bosanskom kulturnom centru otvoriti upravo srpski film – hit-akciona komedija Taksi Bluz u režiji Miroslava Stamatova. Na planu dugometražnog filma, na programu osmog Tuzla Film Festivala su i Šavovi Miroslava Terzića i hrvatsko-srpska koprodukcija, film Posljednji Srbin u Hrvatskoj reditelja Predraga Ličine. 

Iz Diznijeve kuhinje stiže nam nastavak filma iz 2014. godine, pod nazivom ,,Grdana: Gospodarica zla”. Obožavana veštica, od strane mnogih, zaslužuje spektakularan doček koji se organizuje u bioskopima Cineplexx 4D Delta City. UŠĆE Shopping Center i BIG Beograd, u četvrtak, 17. oktobra od 18 časova. Ne propustite dan kada će se Grdana vratiti na velika platna, u svom stilu – pompezno i raskošno. Budite maštoviti a mi ćemo vas obradovati fantastičnim poklonima. 

Deseto jubilarno izdanje Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest donosi veliki broj filmova koji su nagrađeni na najprestižnijim filmskim festivalima, panel diskusije i predavanja stručnjaka iz Srbije i sveta, izložbe i inovacije, BAZAR BEZ OTPADA – na kome će se predstaviti domaći “zeleni” preduzetnici”, kao i 44 filma u kategoriji kratkog i srednjeg metra iz celog sveta. Festival će biti održan od 15. do 18. oktobra u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Promeni igru! Budućnost je na Zemlji!”. 

U Domu kulture „Studentski grad“ 11, 12. и 13. oktobra u Maloj sali prikazivaće se film Delirijum tremens, Srbija, 2019, 112 min u režiji Gorana Markovića. Uloge: Tihomir Stanić, Dragan Petrović Pele, Igor Đorđević...U glavnoj ulozi je Tihomir Stanić koji tumači  Dagija – čuvenog glumca preopterećenog velikim brojem predstava i snimanja, koji spas traži u alkoholu. Kada usled delirijum tremensa završi u bolnici...

<<  Oktobar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..