Kao i prethodne ćetiri i ove godine će beogradska publika u okviru programa "Palić u Beogradu" imati priliku da pogleda tokom trajanja Festivala evropskog filma Palić u bioskopu Fontana atraktivan izbor filmova iz selekacija Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi mađarski film i Hrvatska u fokusu. Program “Palić u Beogradu” otvoriće danas od 17 časova napet i duhovit dokumentarac “Još 50 minuta” koji prati fudbalsku reprezentaciju Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Od 21. septembra u bioskopima očekuje najnovija moderna romantična komedija " PONOVO KOD KUĆE" (HOME AGAIN), u kojoj ćemo svi podjednako uživati. Glavnu ulogu tumači dobitnica Oskara, fantastična Ris Viterspun koja će nas, igrajući lik Alis Kini, oduševiti svojom harizmom. "PONOVO KOD KUĆE" je film uz koji ćemo se svi dobro nasmejati ali i opustiti, a u kome će se neki od nas možda i prepoznati. Sveže razvedena od svog muža (Majkl Šin), Аlis odlučuje da započne sa novim načinom života i seli se u rodni grad Los Anđeles, sa svoje dve mlade ćerke.

OD 13. JULA - Džerard Batler je nemilosrdni lovac na talente koji ima problem sa uspostavljanjem ravnoteže između poslovnog i privatnog života, sve dok se njegov život ne potrese iz temelja. Poštovani, Ovog leta 2i Film distributerska kuća u domaće bioskope od 13. jula donosi prijatnu i izuzetno emotivnu vožnju u filmu "Porodični čovek", zahvaljujući sjajnoj glumačkoj ekipi koju predvode Džerard Batler i Vilijem Defo. Dane Jensen-a (Gerard Butler) je jako ambiciozan lovac na talente koji radi u jakoj firmi za zapošljavanje u Čikagu. Kad Daneov šef (Willem Dafoe) najavi odlazak u penziju, bitka za kontrolu firme započinje.

Nikola (Gordan Kičić) ima četrdesetak godina i vodeća je zvezda reality programa koji se zove ’’Tri minuta slave’’. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vređa ljude koji se na taj šou prijave, i zbog toga je jako cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge reality formate, kao i razne skrivene kamere. Rečju, njegov život je reality program. Njegov najbolji prijatelj Zoran (Boris Milivojević) je vlasnik agencije koja se bavi proizvodnjom raznih reality formata, a žena njegovog prijatelja Mira (Tamara Krcunović) je njegova jedina ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna.

Glavni takmičarski program 24. Festivala evropskog filma Palić predstaviće od 15. do 21. jula 12 izuzetnih filmskih ostvarenja, koja su osvajala značajne nagrade na velikim festivalima, ali i privukla pažnju publike širom Evrope. Program će otvoriti van konkurencije dobitnik Zlatnog medveda za najbolji film na Filmskom festivalu u Berlinu - mađarska ljubavna priča "Na duši i telu" rediteljke Ilidike Enjedi. Tu je zatim “Bez ljubavi” ruskog reditelja Andreja Zvjaginceva, starog znanca festivala sa Palića, koji je ove godine u Kanu dobio nagradu žirija.

Gej lezbejski info centar i Dom omladine Beogradu od 7. do 13. decembra organizuju deveti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ sa ciljem da afirmiše LGBT+ kulturu, osnaži LGBT+ zajednicu u Srbiji i širu javnost upozna sa egzistencijom i iskustvima LGBT+ osoba. Merlinka festival je u Beogradu do sada prikazao preko 500 filmova LGBT+ tematike, objavio pet Merlinka zidnih kalendara, organizovao pet svečanih otvaranja sa kabare programom, organizovao preko 20 pratećih kulturno-umetničkih događaja, producirao jednu pozorišnu predstavu i priprema drugu, snimio dva kratka dokumentarna filma i priprema jedan dugometražni…

<<  Jul 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne