Mlаdi beogrаdski аutor Jаnko Đurić osvojio je sinoć „Zlаtnu trаku Čukаrice“ nа uprаvo zаvršenom 2. Restl Film Festu. NJegov nаučno fаntаstični film „2116“, pored Grаn Prijа, osvojio je i nаgrаdu „Belo vrelo“ zа nаjbolji igrаni film.  Zа nаjbolji dokumentаrni film proglаšen je film „Golgotа Rаkovičke pаrohije“ rediteljа Aleksаndrа Azdejkovićа, а „Bаnovu školjku“ zа režiju dobio je Aleksаndаr Volić. Žiri u sаstаvu: Rаdoslаv Vlаdić, direktor fotogrаfije, Stojаn Srdić, scenаristа i Milаn Pecа Nikolić, reditelj, dodeli su nаgrаde i zа: kаmeru, montаžu i originаlnu muziku. Nаgrаdа zа аnimаciju nije dodeljenа.

Tribina "Seks rad i mediji - zašto ne danas?" će otvoriti ovogodišnji Merlinka festival. Emisija će biti realizovana 7. decembra 2017. godine u prostoru Doma omladine, sa početkom u 19 časova, u okviru „Merlinka“ festivala.Tribinu realizuju studenti Škole medijske pismenosti, koju organizuje udruženje "Centar za marginu". Kultne emisija iz 1995. godine, link>>

U okviru programa 23. Festivala autorskog filma, koji se održava od 23. novembra do 2. decembra u Beogradu, biće predstavljena dva programa sa Međunarodnog filmskog festivala u Kanu - ACID i Cinéfondation. ACID program na Kanskom festivalu osnovan je 1993. godine i svake godine predstavlja igrane filmove, fikcije i dokumentarce, koje bira petnaest filmskih radnika članova ACID-a od stotine prijavljenih filmova iz različitih krajeva sveta. Ovi filmovi su uglavnom niskobudžetni projekti, debitantski filmovi, filmovi koji poseduju snažni umetnički izraz koji traže priliku da se prikažu publici. Na 23. FAF-u biće prikazano deset filmova u okviru ovog programa, i to u Dvorani kulturnog centra Beograda i Jugoslovenskoj Kinoteci.

Stigao je i dugo očekivani prvi tizer za film Deadpool 2 koji u bioskope stiže 31. maja 2018. godine! Prvi tizer je sve, samo ne običan i očekivan! Deadpool prikazuje svoju umetničku stranu i daje savete gledaocima, ali ipak u jednom trenutku publika ima priliku da vidi prve kadrove iz predstojećeg filma. Kao i u prvom delu, i u novom filmu o omiljenom anti-heroju Stefan Kapičić će se naći u ulozi Kolososa. Kampanja za Deadpool 2 nastavlja tamo gde je stala nakon mega uspešnog prvog dela. To što radi Fox i Rajan Rejnolds za promociju filma je jedna od najboljih, najčudnijih i najsmešnijih kampanja ikada.

U bioskopima od 28. decembra - Magija, originalnost i veličanstvenost! Sve se to nalazi u novom trejleru za film "Veličanstveni šoumen" koji u bioskope stiže 28. decembra. Publika je već imala priliku da se uveri u to koliko se Hju Džekman dobro snalazi kada je žanr mjuzikla u pitanju, tako da će sigurno sa nestrpljenjem dočekati premijeru novog filma Majkla Grejsija "Veličanstveni šoumen" koja je zakazana za kraj ove godine. "Veličanstveni šoumen” je smeo i originalan mjuzikl koji slavi rođenje šou biznisa i ostvarenje snova jednog čoveka. Inspirisan istinitom pričom, ambicijom i maštom P.T. Barnuma, “Veličanstveni šoumen” govori o vizionarima koji su se uzdigli ni iz čega kako bi stvorili očaravajući spektakl koji je postao svetska senzacija – cirkus.

U bioskopima od 23. novembra - Ova jesen nam donosi još jedno maestralno ostvarenje reditelja Jorgosa Lantimosa – film “Ubistvo svetog jelena” sa Kolinom Farelom i Nikol Kidman u glavnim ulogama. The Guardian je film “Ubistvo svetog jelena” ocenio kao “Surovu osvetničku sagu”, dok ga Financial Times naziva “Vrhuncem psihološkog horora”. Lantimos je reditelj koji je poznat po vrlo prepoznatljivom stilu režije, ali i po kontinuiranom radu: "U jednom trenutku sam shvatio da bih radije snimao manje filmove koje mogu da kontrolišem, nego mnogo veće filmove u kojima nisam u mogućnosti da ispratim svoju viziju."

<<  Novembar 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne