Povodom 20 godina festivala KotorArt se večeras, 2. juna u Kotoru u 19 časova otvara izložba - Don Brankovi Dani Muzike, a ovom prilikom biće napravljena i promocija projekta #synergy. Centar beogradskih festivala – CEBEF, jedan je od učesnika-partnera u projektu #synergy, koji je podržan na konkursu EU za projekte saradnje na Zapadnom Balkanu (u okviru programa Kreativna Evropa). Projekat #synergy okuplja neke od najvećih festivala umetničke muzike u regionu, na čelu sa KotorArt Don Brankovim danima muzike, kao inicijatorom i koordinatorom projekta.

Direktor Centra beogradskih festivala, Damir Handanović ovim povodom dao je izjavu o tome zašto je ovaj projekat važan za našu ustanovu.

“Poštovane kolege, dragi prijatelji, Vrlo sam srećan što se Centar beogradskih festivala - CEBEF pridružio porodici evropskih i balkanskih festivala, predvođenih večerašnjim domaćinom, festivalom KotorArt Don Brankovi dani muzike. Projekat #synergy za CEBEF znači dalju međunarodnu afirmaciju festivala čiji smo izvršni producenti, a čiji je osnivač Grad Beograd. Naši festivali imaju višedecenijsku tradiciju i relevantnost u okvirima Beograda i Srbije i želimo da našu ekspertizu, kao i stvaralaštvo savremenih srpskih kompozitora, udružimo na sinergijski način sa umetničkim manifestacijama i autorima iz regiona; da učimo jedni od drugih i da zajedno stvaramo muziku, na zadovoljstvo publike, struke i finansijera kulture iz Evrope i regiona.

Festivalu KotorArt Don Brankovi dani muzike želimo još mnogo decenija rada i uspešnu realizaciju projekta #synergy!”

 

<<  Oktobar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..