Predstavljamo vam mobilnu aplikaciju MSUB vodič koja pruža podatke o Muzeju, zbirkama i kolekcijama, legatima i drugim sadržajima od interesa za posetoce Muzeja. Podaci se pružaju u obliku teksta, audio zapisa, galerija fotografija. Aplikacija sadrži audio vodič uz pomoć koga možete, sami i bezbedno, da dobijete vođenje kroz muzejske izložbe, a kroz Muzej će vas pratiti prijatan glas Dragana Vučelića koji izgovara tekst koji su pripremili autori izložbi. Aplikacija je urađena u saradnji sa istraživačkom grupom ArhiMedia pri Matematičkim institutom SANU.

Na tehničkoj realizaciji vodiča za MSUB radili su dr Radomir S. Stanković, dr Dušan Tatić, naučni saradnik Matematičkog instituta, i stručni saradnici Marko Jovanović i Jovan Stojanović.

Strukturu aplikacije osmislila je kustoskinja Aleksandra Mirčić.

Tekstove su napisali autori izložbi kustosi: Mišela Blanuša, Rajka Bošković, Žaklina Ratković, Svetlana Mitić, Miroslav Karić i Una Popović.

Primenom tehnologije proširene stvarnosti (Augmented Reality) preko posebog AR - modula omogućeno je da se nakon prepoznavanja posebno pripremljenih markera dobiju podaci o delima i autorima. Stoga je korišćenje ovog audio - vizuelnog vodiča vrlo jednostavno.

Dovoljno je da otvorite stavku AR modul u glavnom meniju i da telefon usmerite ka markerima (piktogramima) koji se nalaze ispod info tabli na izložbi Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993 - 2019. ili ka fotografijama Goranke Matić na njenoj retrospektivnoj izložbi Iskustvo u gužvi.

Aplikaciju možete koristiti i na segmentu izložbe Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993 - 2019. u Legatu Čolaković - Kroz portret.

Aplikacija se može besplatno preuzeti sa Google Play i App Store prodavnica očitavanjem QR koda ili pomoću pretrage.
 








    


 
 


 


 


 








<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..