Ulična galerija vas poziva na otvaranje izložbe "A week is shorter than a day" umetnice Deske Deske u petak, 12. jula u 20h uz muzičku podršku DJ Koprija! Nedelja nam se ponekad može učiniti kraća od jednog dana, jedan minut duži od sata. Mesto na kom se nalazimo ne moramo ni da primetimo ako smo u svojim mislima negde drugde. Kako živeti u trenutku sada kada je sve izmešteno u digitalni prostor. Šta ostaje posle nas? Ostaje mnogo: sve naše misli razgovori, fotografije, videi i beleške ostaju zapisane na oblaku informacija zauvek. Da li mi mislimo o našoj beskonačnosti, o zamrznutim informacijama koje će zauvek ležati negde? Šta ako sve to nestane? Kako se odnosimo prema predmetima i dešavanjima koje su pored i nas koliko im vremena pružamo? Da li umemo da živimo u trenutku i da osetimo sve što nas okružuje?

Kroz fascinaciju objektima, svesnosti da se njima možemo slučajno povrediti, o našoj različitosti, kroz prepričavanje snova koji liče na neke druge realnosti (koje mi se mogu učiniti da su mali simulakrumi u kojima želim zaista da boravim), sećanjima na fotografije koje nisam napravila, a sećam ih se više nego onih koje posedujem, kroz retko bežanje od interneta i vraćanje na osnovne životne potrebe, na disanje, svesnost da čak i male odluke mogu da donesu velike posledice, kroz odraz u ogledalu koji jedini svedoči mojoj telesnosti, a da to nije fotografija. Pričam priču o prolaznosti, slobodi, slučajnosti, (ne)mogućoj beskonačnosti i relativnosti sećanja.

Kristina Nikolić (Deska Deska) - Rođena 1996 godine u Novom Sadu. Pohađa studije na odseku Novi Mediji na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Grupne izložbe: Napuštanje bezbednog režima Goethe Institut Beograd 2018. Samostalne izložbe: So much furniture and light in dis room u saradnji sa Voždovačkom galerijom, Dom omladine Beograd 2019; Given mood, SKC Kragujevac 2019; I needed to put ice on my eyes, DIM, Beograd 2019; A week is shorter than a day, Ulična galerija, Beograd 2019. Trenutni fokus njene prakse je ispitivanje načina inkorporiranja posmatrača (publike) u stvaranje rada, istraživanje odnosa između ljudi i predmeta iz njihove okoline i preispitivanje funkcije tih predmeta. Bavi se pisanjem i tekst je osnovno polazište u njenom radu. Mediji u kojim dela su instalacija, skulptura i crtež.

<<  Oktobar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..