U bioskopu Balkan u utorak 01. januara, otvara se izložba "Anegdote”, autora Marka Crnobrnje u organizaciji Fondacije Saša Marčeta. Izložba “Anegdote” samo je jedan u nizu planiranih događaja Fondacije Saša Marčeta, u sklopu projekta Nova ARTmosfera. Iz fondacije ističu da izložba “Anegdote” predstavlja novogodišnji poklon Beogradu i najavljuju da će i u budućnosti pružati podršku mladim umetnicima. Izložba će biti otvorena za posetioce 01. januara, u periodu od 12h do 20h. Ulaz slobodan. “Fondacija Saša Marčeta poklanja Beogradu novogodišnju ARTmosferu kroz izložbu “Anegdote”, simbolično prvog janura za vreme  trajanja  manifestacije “Ulica  otvorenog  srca”. 

Pozivamo sve crvene nosiće Beograda, da pored humanosti prema drugima, poklone svojim najmilijima i sebi, intelektualnu i duhovnu inspiraciju i posete novi kulturni centar, bioskop Balkan. “- zaključila je direktorka fondacije Verica Sujić.

Nova  ARTmosfera naziv je velikog projekta Fondacije Saša Marčeta, zvanično otpočetog u novembru, izložbom  20/20 u bioskopu Balkan. Prva faza projekta je stvaranje  dinamične zajednice između nedovoljno povezanih društvenih aktera: umetnika, edukatora, institucija, kompanija, medija i najšire javnosti. U drugoj fazi plan je da se izgradi jedinstvena platforma koja će za umetnike i kreativne ljude obezbediti prostor, dodatna znanja i sredstva, da realizuju svoje ideje, te ideje prezentuju javnosti i tako kreiraju Novu ARTmosferu. Krajnji cilj projekta je modeliranje novog kulturnog pejzaža naše zemlje.

Marko Crnobrnja je rođen 1978. godine u Obrenovcu. Diplomirao vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrđana Bajića 2005. godine. Od 2009.  godine angažovan kao profesor praktične nastave u Srednjoj umetničkoj školi “Tehnoart” u Beogradu. Od 2017. godine radi na Fakultetu primenjenih umetnosti kao umetnički saradnik. Njegove skulpture nalaze se u okviru stalne postavke Pedago

<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Putopisi, Intervjui..