Prvom samostalnom izložbom  u '' Kući Kralja Petra I '' Milica Savić se predstavlja slikama iz ciklusa '' Intimnost '', koja pored figurativno izraženog sadržaja iskazuje lično, emotivno, ponekad, do stepena erupcije. Radovi su nastali u periodu od 2014 – 2016 godine. Iako se mogu razdvojiti u dve celine, naizgled raznorodne, upućuju na različite polove iste ličnosti. Predstava konja, u kovitlacu, snažnom energetskom delovanju, crtačkim i slikarskim zamahom, jakim koloritom, jesu unutrašnja sukobljena stanja procesa stvaralaštva Milice Savić.

Konj je kroz istoriju večita umetnička inspiracija koja nije mimoišla ni Milicu, ali ona uspeva da svoju predstavu o njemu plasira posmatraču najuzbudljivije moguće, što će publici predstavljati duhovno ispunjenje.

Sa druge strane, umetnica portretskim predstavljanjem čoveka – žene u sasvim drukčijem maniru i nameri, posmatraču nudi analitički apstrahovanu predstavu u jačem koloritu sa naglašenom težnjom intimnosti. Lica koja se dodiruju jesu svekolika potreba za nežnošću, čulnošću i zajedništvom.

Bojeni kolorit je učvršćen crtačkim više omeđenim , poput vitraža, crnim pasažima, koji pojačavaju opšti utisak namere autora.
 
Radovi Milice Savić jesu ogledalo njene sopstvene ličnosti, koja vapi za novim iskustvima, spoznajama i doživljajima. Avanturistički duh se teško zaustavlja, zapravo, pobuđuje na otkrivanje novih slikarskih senzacija, koje su smisao snažnog umetnočkog stvaralaštva.

<<  Novembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..