Lane Gutović će i ovog meseca izvesti tri predstave u Akademiji 28! I to 11.10 predstavu Ukrađena ličnos' (Lane Gutović), 23.10. Dogodine u isto vreme (Nela Mihailović i Lane Gutović) i 31.10. Obično veče (Lane Gutović). Ulaznice su u prodaji na blagajni Akademije 28, na prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na www.tickets.rs. Predstava „Ukrađena ličnos’“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi, jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast. Sa spretnošću i duhom seoske bitange „položare“ i „jajare“, potura se po Evropskoj Uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljen uslov njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično nimalo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu izdaju naziva „saradnjom“.

Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo ličnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori, oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku.

Ipak je ovo suviše ozbiljan opis za šarmantnu, veselu i šalom i smehom protkanu predstavu.

Predstava „Obično veče“, prva je predstava na srpskom jeziku koja je do sada igrana na Brodveju. Obišla je svet, od Moskve do Pekinga, od Sidneja do Njujorka. Na svakom kontinentu pronela je slavu našeg osećanja i smisla za humor. Igrana je u Africi, Aziji, Americi, Australiji, na Novom Zelandu, a verovatno će se igrati i na drugoj planeti, čim je čovek bude naselio.
Ova predstava prirodno je menjala sadržaj i čuvala aktuelnosti do ovih vremena, koja su sama po sebi pogodna za ovu vrstu humora.

’Dogodine…’’ je intrigantna predstava o večitom snu. Ovog puta o ostvarenom snu - da makar jedan dan života čovek i žena provedu kao jedno biće. Da li postoji ta naša idealna druga polovina? I, ako imamo sreće da je pronađemo, hoće li nas prepoznati? Ako se prepoznamo, da li smo ipak zakasnili? I koliko ćemo da trajemo? Može li večnost da stane u samo jedan dan? Ljubav je glad. Da li je dovoljno tek nekoliko časova u godini da je utoli? Zivot se ne meri brojem udaha i izdaha, već brojem trenutaka kada smo ostali bez daha, kako je neko lepo objasnio. U tom slučaju, da li je jedan dan u godini - sasvim dovoljan?

Na ta i druga večna pitanja, uz bezbroj ironičnih i komičnih varijacija na razne teme, ‘’Dogodine..’’ daje moguće odgovore. ‘’Dogodine u isto vreme’’ svojevrsnu pesmu u prozi, režirao je Božidar Đurović, po motivima teksta Bernarda Slejda, a glavne uloge poverene su Milanu Lanetu Gutoviću i Neli Mihailović. Predstava "Dogodine u isto vreme" puca od optimizma, jačeg od sete i tuge što se takvi susreti ne dešavaju češće. Ali, neke scenarije piše sam život i mi ne možemo mnogo da ih prepravljamo.

On je Džordž, ona je Doris. Upoznali su se sasvim slučajno, na romantičnom mestu daleko od svojih domova, u kojima ih čekaju oni koji ih vole - partneri, deca, porodice. Kada se sledećeg jutra probude u istom krevetu, pitaće se kako se to desilo. Jer, nije smelo i nije trebalo... Ipak, dogovorili su se da nastave romansu, istog vikenda, jednom godišnje. Vreme prolazi, a oni svaki trenutak svojih susreta mudro koriste. Dele sve lepo i loše što im se prethodnih meseci događalo. Menjaju se, što je i prirodno, kao i njihov odnos koji varira od prijateljstva do ljubavi i navike.   

<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..