Maj mesec je mesec miomirisa, mesec kada sve pupi, i kada se bude ljubavi, čak i one zabranjene i tragične, maj je mesec trešanja čiji nas cvet podseća na daleki Japan. Upravo zbog toga smo vam ove nedelje pripremili predstave u kojima je u fokusu ljubav, strasna, nedostižna, ubistvena, jer „samo dela ljubavi ostaju“...U sredu tradicionalno emitujemo operu - opera Madam Baterflaj Đakoma Pučinija je ostala zabeležena kao prva sajber opera kod nas. Reditelj Dejan Miladinović je pokazao da pojmovi iz virtuelnog sveta, poput sajber prostora, heroja i antiheroja iz video igrica mogu postati deo jedne opere, i to opere koja je napisana 1904. godine!

Na premijeri 13. maja 2007. godine u ovom spektaklu nastupili su gosti iz Amerike: Ailan Žu, zvezda američkih scena poreklom iz Kine, u ulozi Ćo Ćo San i Marčelo Bedoni koji je pevao rolu Pinkertona, a novom postavkom jedne od najslavnijih operskih ljubavnih priča dirigovao je Stanko Jovanović, koji se već istakao u predstavama Dve udovice i Travijata . U petak 22. maja smo vam pripremili varijete predstavu nastalu po čuvenom romanu Plavi anđeo, u dramatizaciji Branislava Pipovića, koji je pisao i songove i muziku za ovu predstavu. Komad je premijerno izveden 8. oktobra 2013. na liniji postavke melodramskih naslova, koji su inspirisani interesantnim ličnostima iz prošlosti i vrhunskim književnim delima. Priča o zabranjenoj i neshvaćenoj ljubavi izmedju gimnazijskog profesora Imanuela Rata (Feđa Stojanović) i varjietetske pevačice Lole (Sloboda Mićalović u alternaciji Lucija Šerbedžija) prikazana je u jeftinom lokalu Plavi anđeo, gde je Lola zvezda programa, koja prva u profesoru Ratu prepozna pesničku dušu, a profesor Rat je prvi čovek koji u pevačici, koja prvenstveno prodaje gostima lokala svoje telo, vidi pravu umetnicu. Te dve umetničke duše se spajaju uz sva neodobravanja njihove okoline, ali ljubav koju dožive daje smisao njihovom postojanju, njihove dve usamljene duše nalaze svoje utočište i svoju sreću jedna u drugoj. U nedelju jedan vodvilj na našem repertoaru - komedija Dama iz Maksima Žorža Fejdoa, nekrunisanog kralja komedije zabune. Blaziranost, ljubav, ljubomora - to su elementi ove komedije koja je u reditelju Slavenku Saletoviću i ekipi sjajnih i već više puta proverenih komičara pronašla svoje idealne tumače. Postavka Madlenianum premijerno izvedena 10. maja 2008. donela je pregršt veselja, zabave i smeha našoj publici. Ulogu gospodina Petipona igrao je Mihailo Lađevac, a raskošnu lepoticu Cicu Žeravicu Katarina Radivojević. Ovo je priča koja okrepljuje i ozdravljuje smehom, smejući se nama samima i našim pokušajima da od života uzmemo i ono što nam ne pripada.

Repertoar od 18.05. do 24.05.

Sreda, 20. maj u 19.30 časova

Opera Đakoma Pučinija MADAM BATERFLAJ
Prema libretu Luidjija Ilike i Djuzepea Djakoze
Premijera 13. maj 2007.
Dirigent: Stanko Jovanović
Reditelj: Dejan Miladinović
Scenografija: Tanja Marčetić i Dejan Miladinović
Kostimograf: Milanka Berberović
Dizajner svetla: Srđan Jovanović
Inspicijent: Vesna Ćurčić Petrović
Realizacija video animacije: Kreativni studio Zepter

Traje 2.20 u dva čina sa pauzom
Reprizno emitovanje: četvrtak 21.05. i subota 23.05. od 18 časova

Petak, 22. maj u 19.30 časova

Drama Branislava Pipovića PLAVI ANĐEO
Po motivima romana Profesor Unrat Hajnriha Mana
Premijera 8. oktobar 2013.

Režija i adaptacija: Erol Kadić
Muzika i stihovi: Branislav Pipović
Scenograf: Zorana Petrov
Kostimograf: Ivanka Krstović
Koreografija: Milica Cerović
Dizajner svetla: Miloš Nešić
Lektor: Ljiljana Mrkić Popović

Traje 1.43
Reprizno emitovanje nedelja 24.05. u 18 časova i ponedeljak 25.05. u 18 časova

Nedelja, 24. maj u 19.30 časova

Drama Žorža Fejdoa DAMA IZ MAKSIMA
Prevod: Ivanka Marković i Dejana Miladinović
Adaptacija: Branislava Ilić
Premijera 10. maj 2008.

Režija: Slavenko Saletović
Scenografija: Jasna Dragović
Kostimografija: Milanka Berberović
Muzika: Miroljub Aranđelović Rasinski
Scenski pokret: Pjer Rajković
Dizajn svetla: Srdjan Jovanović

Traje 1.33 u dva čina
Reprizno emitovanje: utorak 26.05. i sreda 27.05. od 18 časova

Predstave se emituju preko youtube kanala i prikazivanje navedenih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima i nemogućnosti rada pozorišta kao opšte mere zabrane zbog pandemije. Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave.

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..