Konferencija za medije povodom premijere predstave „Tre sorele“ održana je u Zvezdara teatru. Predstava je nastala po tekstu Stevana Koprivice u režiji Milana Karadžića. Glumačku ekipu čine Nataša Ninković, Ana Franić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Radojičić, Dragan Petrović Pele i Milutin Mima Karadžić. Legenda iz Boke o tri sestre koje su ceo svoj život provele u jednoj kući, neudate, čekajući i sanjajući svog kapetana, oživela je u predstavi „Tre sorele“ prvi put 2004. godine. Do 2011. godine, kada je skinuta sa repertoara, predstava je izvedena 125 puta. Biće obnovljena u skoro istom sastavu. Novina u glumačkoj ekipi je što će glumac Alekdandar Radojičić igrati ulogu Damjana, koju je u prvoj postavi igrao Andrija Milošević.

Direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević je izrazio veliko zadovoljstvo što će ova predstava nastaviti svoj život na sceni ovog pozorišta.

„Komad je sada rađen sa novom energijom i neki delovi su urađeni na drugačiji način s obzirom na to da je ovo neko drugo vreme. Ono što je važno i zanimljivo da je ovo jedan od retkih komada gde su tri glumice u glavnim ulogama. Drago mi je što će se ove tri dame ponovo vratiti u svoju kuću u Boki“, kaže Dušan Kovačević.

Reditelj Milan Karadžić je naglasio da je ideja predstave ostala ista, ali da je zbog glumačke zrelosti priča postala još kompleksnija i tragikomičnija.

„Predstava bi se izvodila i mnogo više od 125 puta da nismo imali problem sa terminima. Sada smo pokušali to da rešimo i nadam se da će predstava biti izvođena što češće“, kaže Milan Karadžić.

Tri sestre u predstavi igraju Nataša Ninković, Ana Franić i Sloboda Mićalović.

„Ovo je jedna pobuna protiv patrijarhalnog sistema u kome žena ne prolazi baš najbolje. Tri sestre se bore za pravo glasa, ostvarenost i njihovo pravo na ljubav“, kaže glumica Nataša Ninković.

Ana Franić se ovom predstavom vraća na beogradsku pozorišnu scenu posle sedam godina života u Splitu.

„Za mene ova predstava znači povratak porodici. Prvo Zvezdara teatru, koji stvarno smatram svojom drugom kućom, jer sam ovde odigrala preko 300 predstava i porodici koju čini ekipa ove predstave“, kaže Ana Franić.

Sloboda Mićalović kaže da iako je napravljena pauza, nikad nije nestala želja za izvođenjem ove predstave.

„Kad god bismo se našli često bismo se sećali upravo „Sorela“. Veoma sam zahvalna Zvezdari što je imala sluha i što su nam obezbedili da opet zaigramo, ovog puta na velikoj sceni“, kaže Sloboda Mićalović.

Članovi ekipe su izrazili veliko zadovostvo što se glumačkom sastavu pridružio mladi glumac Aleksandar Radojičić. On se ekipi zahvalio na poverenju i ukazanoj šansi.

„Drago mi je što smo krenuli od samog početka, od čitajućih proba, što su svi na novi način krenuli da čitaju ovaj tekst i što sam imao šansu da dam lični pečat ovoj ulozi“, kaže Aleksandar Radojičić.

Iako je naglasio da ne voli izraze poput „hit predstava“, glumac Dragan Petrović Pele kaže da je istina da je publika volela ovu predstavu i da se nada da će je voleti i sada. Sa njim se saglasio i kolega Milutin Mima Karadžić, koji je u završnoj reči pozvao publiku da predstavu pogleda.

Novu scenografiju uradio je Geroslav Zarić, a kostime Zora Popović. Premijera predstave „Tre sorele“ zakazana je za 7. februar.

<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..