Tokom trećeg. četvrtog i petog dana 28. Beogradskog letnjeg festivala BELEF, izvedeni su programi Bloody Mary koreografkinje Merav Dagan (Izrael), Legenda o hrabrosti u Ustanovi kulture Vuk Kradžić i predpremijera mjuzikla Pećina Ivana Ilića u koreografiji Vladimira Čubrila. Na sceni Galerije vojnog muzeja u Beogradu u nedelju 23. juna izveden je provokativni performans Bloody Mary koreografkinje Merav Dagan u kome je biološki mehanizam menstrualnog ciklusa iskorišćen kao koreografski skor, odnosno šema za prostor ciklične – privremene destrukcije. Želja nam je da se žensko telo uspostavi kao izvor informacija i inspiracija za nove spoznaje, pretvori u platformu odakle bi se mogao posmatrati svet i delovati u njemu, u nadi za bolju budućnost.

Na sceni Kult Ustanove kulture Vuk Karadžić 24. juna s početkom u 18.00 časova izvedena je dečija predstav Legenda o hrabrosti u režiji Mateje Popovića koja je ugostila do poslednjeg mesta najmlađu belefovsku publiku.

Legenda o hrabrosti je mjuzikl sa elementima akrobacije. U sebičnoj i nesebičnoj poteri protagonista i antagonista za onim za čime žude obrađena je ideja morala i pravih vrednosti. Neobična ljubavna priča upotpunjuje poruku predstave. Koncept predstave je zasnovan na klasičnom dečjem teatru. Kostimi su bliži realnim i istorijskim nego fiktivnim. Scenografski koncept je dečja igra, svaki prostor se određuje drugačijim slaganjem kocki, različito dizajniranih strana.

Na velikoj sceni Aleksandar Popović Ustanove kulture Vuk Karadžić u sredu 26. juna očekuje nas premijera dugo očekivanog mjuzikla Pećina Ivana Ilića, režija Jana Marićić u koreografiji Vladimira Čubrila.

Pećina, prvi domaći konceptualni mjuzikl, kritički promišlja savremeno društvo i stavlja ga u kontekst Platonove alegorije pećine. Za jezik dela izabrana je neuobičajena forma i upotrebljena su različita i višedimenzionalna sredstva naracije kako bi se iz što šire perspektive obuhvatile kompleksne protivrečnosti sveta u kome živimo.
 
Doletite na 28. Beogradski letnji festival – BELEF
 




 


 






<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Putopisi, Intervjui..