pozorisni_vremeplovDvodnevni događaj Pozorišni vremeplov, čiji je generalni pokrovitelj TC „Ušće“, održaće se 11. i 12. juna na platou TC „Ušće“ u periodu od 14 do 18h.

Ovaj događaj namenjen je deci uzrasta od pet do dvanaest godina, pokrenut je inicijativom studenata prve godine Fakulteta dramskih umetnosti i za cilj ima da pozorište „iznese na ulicu“, približi ga deci i da na zabavan i edukativan način upozna decu sa značajnim periodima u istoriji svetskog pozorišta.

U okviru glavnog programa, na šest scena koje će se nalaziti na platou ispred TC „Ušće“, posetioci će imati prilike da vide skečeve u trajanju od petnaest minuta koji će predstaviti istoriju pozorišne umetnosti. Šarenom scenografijom, adekvatnim kostimima i tekstom koji će biti adaptiran za decu svaki od skečeva oslikavaće neku od epoha. Tako bi deca mogla da gledajući hronološki poređane predstave od antičkog teatra, preko teatra srednjeg veka, comedie dell’arte, Šekspira, Molijera, pa sve do savremenog teatra, uživaju u najznačajnijim delima za istoriju svetskog pozorišta i drame, upoznaju se sa njima i zavole ih.
Pored glavnog, posetioce očekuje i veoma zanimljiv prateći program, koji će biti sačinjen od niza interaktivnih aktivnosti koje uključuju kvizove, slikarske radionice i razna takmičenja namenjena deci.


Kroz ovaj događaj  tim Pozorišnog vremeplova želi da na zabavan i edukativan način deci ponudi kvalitetan sadržaj i doprinese stvaranju i razvijanju kulturnih navika od malih nogu.

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..