small3Alfa Boys je priča o šest mladića koji po ceo dan “gluvare” u pabu i sanjare o velikom uspehu. Dok taj dan uspeha ne dođe ova grupa antiheroja se suoćava sa “radostima” sazrevanja.

 

 


ALFA BOJS/ALPHA BOYS

 

Bitef teatar
Premijera : 28. April 2011,  20h
Repriza: 29. April 2011,  20h

Koreografija – Gaj Vajcman i Roni Haver
Muzika –  Elan Cohen Bonen
Scena – Ascon de Nijs
Kostim – Slavna Martinović
Igraju: Nikola Tomasević, Strahinja Lacković, Luka Lukić, Uroš Petronijević, Đorđe Makarevićc  i Milica Pisić (Bitef dens kompanija)

small2Predstava Alfa Boys bazirana je na komadu Jezik zidova, originalno pravljenom samo za žene. Ova verzija u sebe uključuje samo muške igrače.

Alfa Boys je priča o šest mladića koji po ceo dan “gluvare” u pabu i sanjare o velikom uspehu. Dok taj dan uspeha ne dođe ova grupa antiheroja se suoćava sa “radostima” sazrevanja.

Predstava istražuje specifičnosti i energetske potencijale muške igre, ali i opšte poznate klišee vezane za muškost – poput oružja i alkohola. Takođe autori istražuju i koncept onoga što danas zovemo metroseksualcem. Kakav je zapravo muškarac dvadeset prvog veka?

Klub Gaj i Roni iz Holandije, plesna je kompanija koju su osnovali poznati izraelski koreografi Roni Haver i Gaj Vajcman.  

smallKlub Gaj i Roni okuplja plesače iz različitih kulturoloških sredina, iz celog sveta. Svojim radom doprinosi stvaranju, razvoju i definisanju modernog teatarskog izraza. Kombinujući čiste plesne tehnike i raznolike teatarske elemente, koreografi kreiraju predstave koje istražuju pokrete ljudskog duha zarobljenog u  telu.

U svetu prepunom napadnih vizualnih senzacija, umetnost mora biti ona najupadljivija. S druge strane, umetnost je tu da kreira spasonosan intiman prostor tišine, daleko od zahuktale stvarnosti. Prostor umetničkog istraživanje trupeKlub Gaj i Roni, negde je na pola puta između ova dva ekstrema.

Koreografi Gaj Vajcman i Roni Haver poznati su domaćoj publici kao autori  predstava Jezik zidova  izvedene na 40.Bitefu, Poetični porazi izvedene na 5. Beogradskom festivalu igre, i Mirisi cimeta, izvedene na sceni Bitef teatra.

 

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..