mojPozorišni komad, nesvakidašnja, edukativna i kontroverzna predstava “Moj prvi put” po tekstu, odnosno scenariju, pisca Kena Davenporta, premijerno će biti izvedena  15. Aprila na sceni “Kult” u kulturnoj ustanovi “Vuk”.

Glavne role komada “My First Time” tumače naši najbolji pozorišni i filmski glumci Goran Jevtić, Nataša Marković, Vladimir Aleksić i Anđelika Simić. Muziku za predstavu uradio je trenutno najpopularniji muzičar “Sevdah Baby”.

Tekst ovog dramskog dela nastao je po istinitim pričama o, i dalje pomalo tabu temi, o prvom seksualnom iskustvu, odnosno, satkana je od istinitih priča, iskustava ljudi iz celog sveta koji su ih postavljali na veb stranicu myfirstime.com. Pisac Ken Davenport je sakupio te priče i pretočio u “Moj prvi put”.  Premijerno je izvedena pre dve godine u Njujorku, na istorijskim daskama koje „život znače“, na „Brodveju“. Nakon izvođenja, doživela je globalan uspeh, a ugledni američki mediji poput „New York Times“, CNN, o ovom komadu su pisali samo u superlativu. „Najbolja predstava u Njujorku, fenomenalna, provokativna...“, navodi NYT. Kompanija APPLE-„Iphone“, uvrstila ih je u svoju nacionalnu reklamu (www.myfirsttimetheplay.com). Radnju, odnosno priče “nose” dva glumca i dve glumice I tokom cele predstave pričaju o svom prvom seksulanom iskustvu na vrlo duhovit, zabavan, edukativan način, menjajući likove iz scene u scenu. Tekst je vrlo savremen i veoma dobro korespondira sa publikom, jer se skoro svako može prepoznati u ovoj priči. Pored toga, publici se na početku daje anketa koju popunjavaju, tako da I oni postaju deo predstave.

Postavka ove predstve u Beogradu je veoma značajna, pogotovu za mladu publiku , jer pored vrhunske zabave i raznih avantura kroz koje su prolazili likovi, ima edukativni karakter, govoreći između ostalog o tome kako seks treba upražnjavati, kako treba imati siguran seks i kako se nositi sa emocijama pre i posle upoznavanja neke osobe.
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..