Sea_Woman_Maja_Mitic_Ovapredstava koristi reč proba – na srpskom – okusiti , reč repetition – na francuskom  - ponavljati)  u njihovom bukvalnom značenju. Pred očima gledalaca, ovaj inače ličan proces, proba i repeticija glumice se ogoljuje i dok ona izgovara i ponavlja Ibzenov tekst, prelazi iz svesnog u nesvesno pripremajući se za ulogu.


More/Žena je projekat koji je započet kao ženska potraga za autentičnošću. Postavljaju se pitanja o prolaznosti i sećanju (ličnom i kolektivnom) i o trenutku kada se to izvodi, i kako .Predstava je inspirisana Ibzenovom dramom Gospa od mora ali poseduje i savremene uplive geopolitičkih konflikata i katastrofa.

 

Ana Furs (Anna Furse) režiser, dramaturg, pisac, profesor, dobitnica brojnih pozorišnih nagrada. Njene predstave su gostovale u Evropi, Americi, Aziji. Ana Furs je deo Pinterovog centra za performans i kreativno pisanje, Goldsmit univerziteta u Londonu, gostujući profesor na Prinstonu, SAD, program za pozorište i performans,  gostujući profesor na Akademiji za vizuelnu umetnost u Ljubljani.  Izdvajaju se sledeće predstave: DON JUAN. WHO? Mladinsko Gledalisce - Ljubljana, GLASS BODY performans se izvodi u Engleskoj, predstava GORGEOUS je bila pet godina na repertoaru New Conservatory Theater, u San Francisku. Na Goldsmit univerzitetu Ana Furs je šef katedre MA Making in Performance, koji privlači studente iz celog sveta, a deo je i mreže  The Directors Guild UK.

 

Maja Mitić, diplomirana glumica. Od 1983 -1991. radila je nekoliko pozorišnih predstava u beogradskim pozoristima ( NarodnoPozoriste - Orestija, Teatar poezije - Balada o I.G. Kovačiću, Pozorište na Terazijama, Probudi se Kato, Dečiji KC -  Baš Čelik, Pozorištance Puž -  Laza Materina maza itd. 1985. glavna zenska uloga u filmu Šmeker, 1990. sporedna ženska uloga u filmu Lager Nis. Igrala u TV seriji Aleksa Šantic. Od osnivanja , 1991. u DAH Teatru  kao  glumica – deo umetnickog jezgra ove trupe, obavlja i funkciju direktorke produkcije ovog pozorišta. Aktivno se bavi  pedagogoškim radom u zemlji I van nje – drži  radionice iz tehnike savremenog teatra, radionice glasa, predavanja. Aktivno učestvuje na seminarima, festivalima koje DAH Teatar već godinama organizuje u zemlji i van nje.

 

Antonela Dijana (Antonella Diana)  završila jescenografiju na Umetničkoj akademiji u Rimu. Od 1983. radi u pozorištima u Rimu a potom osniva OM Teatar u Danskoj gde radi scenografiju, grafički dizajn, dizajn svetla… Učestvovala je u brojnim pozorišnim produkcijama DAH Teatra, Odin teatra,  MusikdramatiskTeater and Vindenes Bro (Danska)…
Tokom janura 2011 gostuje u Libanu i Engleskoj, a tokom jeseni 2011.  organizovana je turneja  u Velikoj Britaniji.


Srpska premijera
Internacionalne koprodukcije između
AneFurs, MajeMitić i Antonele Diane
More/Žena
,,U svakom litru morske vode nalaze se dve kašičice soli...,,
Premijera 3. decembar u 20 časova
Repriza 4. decembar u 20časova
DAH Teatar centar za pozorišna istraživanja
Marulićeva 8

Režija: Anna Furse (Athletes of the Heart, UK)
Igra: MajaMitic (DAH Teatar, Srbija)
Dramaturgija:Anna Furse&MajaMitic
Scenografijaidizajnsvetla:  Antonella Diana (Teatret OM, Danska)
Producent :Paula Van Hagen
Fotografija: Ludovic des Cognets

<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Putopisi, Intervjui..