Muzičko putovanje oko sveta u Mikser House-u - Internacionalna džez diva Jelena Jovičić sa pratećim bendom Tetratones održaće koncert u Mikser House-u 23. maja sa početkom u 21 čas, i publici približiti zvuke džeza, brazilske poetike i pop melodija u urbanim aranžmanima. Ulaz je slobodan.

 

Koncert u Mikser House-u predstaviće Jelenu kao suverenu vokalnu solistkinju čiji je izraz oblikovan džezom, afričkim ritmovima, popom i rokom. Sa bendom Tetratones, koji čine Bojan Ivković ( bubanj i perkusije), Milan Pavković ( kontrabas), Goran Potić (gitara), sa specijalnim gostima Filipom Bulatovićem (klavijature) i Jasnom Jovićević (alt, sopran sax, flauta). Pred nastup u Mikser House-u, Jelena je publici najavila da će na koncertu svirati sve što publika voli, što ne zna da postoji i ono što nije verovala da može da doživi.

 

Muzičko putovanje gde je za kormilom broda Jelena Jovović, koja se sa svojim internacionalnim iskustvom već oprobala na nekoliko kontinenata, pevajući na četiri jezika, biće ispunjeno uživanjem i pejzažima koje ona svojim glasom oslikava.

 

Jelena Jovović je završila studije džez muzike na Univerzitetu umetnosti u Gracu, Austrija.Dobitnik je austrijske stipendije za talente, a džez pevanje je učila kod nekih od najvećih džez izvođača našeg doba. Nastupala je kao vokalni solista Big Band Sud, Wienna Art Orchestra, ostvarila je internacionalnu saradnju sa značajnim evropskim i američkim muzičarima (Chuck Israels, Klaus Reible, Johannes Enders, Bob Mover, Alan Praskin), i učestvovala na velikom broju eminentnih evropskih džez festivala sa sastavom Synergia.

 

Godine 1998. na poziv Univerziteta Umetnosti u Kejp Taunu odlazi za Južnoafričku republiku, i osniva katedru za džez pevanje, prvu u ovoj zemlji. Pedagošku delatnost proširuje na Pretoriju, Johanesburg i Durban, istovremeno sarađujući sa eminentnim muzičarima ovog kontinenta (Winston Mankunku, Jony Fourie, Kaya Mahlangu).


Godine 2002. se vraća u rodni Beograd, gde osim angažmana vokalnog soliste Big Benda RTS, čiji je bila i umetnički rukovodilac, predaje džez pevanje u MŠ Stanković.

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

 

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.

<<  Februar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28      

Putopisi, Intervjui..