„FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“ Flautistkinja VANJA ĐORĐEVIĆ će kao jedan od najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, nastupom u Guarneriusu u petak, 10. maja 2013. godine (20h), otvoriti ovogodišnje izdanje ciklusa koncerata, koji su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu  i Centar lepih umetnosti Guarnerius pokrenuli 2012. godine.


Prošle godine je 11 izuzetnih mladih muzičara dobilo priliku da kroz solistički resital u Guarneriusu, svoj talenat prikažu publici, a ove godine, uz podršku Kompanije Nelt koja je pokrovitelj ciklusa, od maja do novembra ćemo na sceni Guarneriusa ugostiti 14 studenata osnovnih, master i doktorskih studija FMU-a, sa odseka za gudačke i duvačke instrumente, klavir i solo pevanje.

 

Učesnici ciklusa su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a na svojim katedrama su proglašeni za najbolje i dobitnici su nagrada iz fondova koji nose imena naših istaknutih muzičara. Ciklus koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ želi da skrene pažnju javnosti na naše mlade muzičare, da doprinese njihovoj afirmaciji i da im pruži šansu da publici prezentuju svoj izraziti talenat i dosadašnja umetnička dostignuća.

 

Pokrovitelj ciklusa koncerata „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“  je kompanija Nelt, a organizatori su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Guarnerius. U skladu sa strategijom u domenu društveno odgovornog poslovanja, kompanija Nelt je odlučila da pruži priliku talentovanim akademcima da iskažu svoje veštine i talenat i da primene znanje stečeno u fakultetskim klupama. Nelt ove godine obeležava 20 godina postojanja, što je razlog više da podrži ciklus koncerata četrnaest izuzetnih mladih muzičara. U maju nas očekuje pet studentskih koncerata, a ulaz na koncerte je slobodan.

 

Flautistkinja VANJA ĐORĐEVIĆ koja otvara ovogodišnji ciklus, je diplomac i postdiplomac Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i dobitnica nagrade iz fonda "Bruno Brun" za najbolji magistarski ispit. Uz brojne osvojene nagrade na festivalima i takmičenjima, Vanja je dobila i priznanje Udruženja orkestarskih umetnika Srbije, koje joj je dodelilo godišnju nagradu za izuzetan doprinos u muzičkom stvaralaštvu Orkestra opere i baleta Narodnog pozorišta, gde je Vanja prva flautistkinja-solista. Kao studentkinja sa visokom prosečnom ocenom, Vanja je dobitnica stipendije “Kraljevske norveške ambasade”.

 

Vanja je kao solista nastupala sa Simfonijskim orkestrom Stanislav Binički, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a i orkestrom kamerne opere Madlenianum. Održala je više koncerata koje je stručna muzička kritika visoko ocenila, a kao članica hora flauta “Beogradska siringa” beleži brojne nastupe u zemlji i inostranstvu.

 

Na koncertu u Guarneriusu, Vanja će uz klavirsku saradnju Ivana VELJKOVIĆA, izvesti kompozicije Čajkovskog, Ganea, Šuberta, Pulanka, Forea i Tafanela. Sledeća mlada umetnica koja će se predstaviti u okviru ciklusa „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“, je nagrađivana violinistkinja IVANA ZAVIŠIĆ, koja će u Guarneriusu nastupiti 15. maja 2013. godine.

<<  Novembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..