U Klubu Doma omladine ce u petak, 26. aprila od 21h biti odrzan zajednicki koncert tri beogradske grupe: VVhile <FB>, Halftones <FB> i Mnjenje < FB>. Predstavnici najnovije generacije alternativnog rock zvuka sa asfalta velegrada predstavice nam svoju muziku. Grupa VVhile postoji od aprila 2011. godine, a cine je Stevan Cirovic i Andrija Spicanovic: "Krenuli smo kao duo, razmisljajuci o uvođenju treceg clana.

 

Međutim, od te ideje smo ubrzo odustali, uvidevsi prednosti i lakocu funkcionisanja kao dvojac.

 

Ideja je bila da to bude bazicni 1-2-3 punk prozet pop melodijama, sto je bila potpuna suprotnost onome sto smo do tada svirali sa nasim prethodnim bendovima koji su upravo u to vreme prestali da postoje. Andrija je bio u Cut Self Not koji su svirali usloznjeni math rock, ja sam bio u Jaibo! koji je svirao kompleksni hardcore punk prozet psihodelicnim rock-om sedamdesetihih. Ali, potreba za komlikovanjem svega cega se dohvatimo je prevladala osnovnu ideju, tako da smo ubrzo od dvominutnih pesama dosli do stvari koje traju i do nekoliko puta duze. Danas sve to zvuci kao gomila melodija i buke naslaganih u slojeve koji stvaraju prijatnu atmosferu, u isto vreme izazivajuci fizicke reakcije poput vrtoglavice ili nagona za povracanjem. Sve je zacinjeno rastapajucim vokalima i ritmovima koji variraju od skoro transcendentalno hipnotickih do vrlo eksplozivnih i agresivnih," kaze Stevan.

 

Suzana Sumrah (Halftones) muziku svog benda opisuje kao taktilnu, a o saradnji sa VVhile i Mnjenje istice: "Retko se desava da dva benda ciji se clanovi nisu do tada poznavali niti druzili tako brzo shvate i svojom muzikom oduseve jedni druge, kao sto je to bio slucaj sa nama i VVhile. Upravo ovo se desilo sredinom prosle godine i do sada smo zajedno svirali dva puta, na opste zadovoljstvo. *Mnjenje* je novi bend, nasi stari ortaci, odlicni muzicari i sve ovo je prirodna simbioza," objasnjava Suzana, dok Stevan (VVhile)* dodaje: "Ta ljubav je postala jos intenzivnija od kada su se Halftones-ima pridruzili nasi prijatelji Bruno i Filip, sa kojima delimo istoriju sviranja u nasim predhodnim bendovima. Sto se tice Mnjenja, od trenutka kada su se oformili sa nestrpljenjem smo cekali kada ce krenuti sa koncertima i sada, kada je taj cas dosao, zadovoljstvo nam je sto cemo svirati zajedno."

 

Predstojeci nastup u Domu omladine Stevan (VVhile)* ovako opisuje: "Mnjenje, Halftones i VVhile - skoro kao Earth, Wind and Fire." Suzana
 (Halfftones) se nadovezuje: "Ocekuje vas dva sata muvanja, histerije i seksa."

 

U narednom periodu, grupu VVhile ocekuju brojne svirke: "Posle koncerta u Domu omladine, vec sutradan nas mozete cuti u mnogo intimnijoj atmosferi MKC Kombinata u kome sviramo zajedno sa ma?arskim bendom Sad Kolibries, sa kojima smo vec imali priliku da sviramo u Budimpesti. Nakon toga slede koncerti u Zagrebu, Rijeci, ponovo Beogradu, pa onda verovatno neka letnja pauza, nadamo se sa nastupima na festivalima," navodi Stefan.

 

Planovi benda Halftones u narednom periodu vezani su, pre svega, za snimanje spota, kao i novo izdanje: "Nastupamo onoliko koliko mozemo u ovom gradu, a da mislimo da je povod i drustvo oko nas zadovoljavajuce. Nista po svaku cenu. Sviracemo vise i polako cemo siriti nas radijus kretanja kako se bude sirilo i saznanje o nama. Ceka nas snimanje spota i albuma u junu, te koncerti u Londonu u septembru," zakljucuje Suzana Sumrah.

 

VVhile trenutno zavrsavaju snimanje prvog albuma koji bi trebalo da izađe do kraja leta: "Nakon toga, planiramo sto vise koncerata i snimanje jos jednog mini izdanja. Tako?e, trenutno iscekujemo reizdanje naseg prvog singla VVhile is Vanity na americkoj etiketi Dirt Cult Records," zavrsava Stevan Cirovic.

 

Cena ulaznice je 300 dinara.

<<  Novembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..