U četvrtak  18. Aprila 2013. godine u 20 časova u Galeriji G12 HUB, u ulici Karađorđeva broj 59, u okviru projekta „Slušaj Savamala!“ (Urban Incubator:Belgrade) održaće se koncert eksperimentalne elektronske muzike sa uživo prenosom preko radija FM 99.9  I internet radija NOFM.

 

Promene urbanog prostora obično beležimo vizuelnim sredstvima, poput fotografija, crteža i planova. Transformacije kroz koje prolazi grad mogu se, međutim, percipirati i čulom sluha. U okviru Urban Incubator:Belgrade, projekat iz oblasti zvučne umetnosti „Slušaj Savamala!“ koji osluškuje urbani prostor, u želji da mu izmami karakteristične zvuke i da mu istovremeno omogući da na taj način „dođe do reči“. U okviru ovog projekta muzički sastav „Đumbir Ansambl“ otisnuo se na akustičko istraživačko putovanje, na kome će u Savamali, akribično potpu forenzičara, tragati za zvucima, beležeći sve zanimljivosti na koje naiđe. Ansambl će stare i nove zvuke identifikovati, arhivirati i modifikovati, da bi ih potom vratio u prostor iz koga su i potekli. Na muzičke šetnje (sound walks), radionice, muzičke instalacije i koncerte pozvani su svi zainteresovani muzički profesionalci, ali isto tako i laici.

 

Miroslav Miša Savić, rođen 1954. u Beogradu, pripada generaciji umetnika iz bivše Jugoslavije koji su kroz performans, koncerte i radikalne zvučne eksperimente privukli međunarodnu pažnju. Pored više od stotinu dela za klasične instrumente, njegov rad obuhvata eksperimentalne izvođačke forme, minimal, elektronsku muziku i interaktivne instalacije.
Savić dobija neophodnu umetničku slobodu koja mu omogućava da u sopstvenoj režiji u okviru projekta „Slušaj Savamala!“ (Urban Incubator:Belgrade) pozove gostujuće umetnike iz Srbije i bivše Jugoslavije da se pridruže nastupu.

<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..