Ovih dana u klubu Fest u Zemunu ocekuje nas nastup cetiri strana izvodaca ciju bi muziku uopštenije mogli odrediti kao post-rock sazvucje. Zajednicko za ove sastave je što se, iz svog ugla, bave rock tradicijom 21.veka. U periodu od 17. do 28. aprila održati nastupi zanimljivih sastava iz Australije, Švedske i Holandije. U sredu 17. 4. nastupaju "Heirs" i "Ascetic:" iz Melburna, Australija. Šveđani (Geteborg) "Dorena" su na programu u nedelju 21. a nedelju dana kasnije, 28.4. imaćemo priliku da ugostimo "Radar Men From The Moon" iz Ajndhovena, Holandija.

 

Prvi nam u goste dolaze australijski bendovi "Heirs" i "Ascetic:" koji sem bubnjara dele i uticaj post-punk/darkwave žanrova. Dizajn koji asocira na gotik stil sredine osamdesetih, kod prvih ostaje na instrumentalnoj misteriji, dok se kod drugih zadržava upotreba sugestivnih vokala za ostvarenje spiritualnog doživljaja. "Ascetic:" ce nam predstaviti svoj debitantski album "Self Initiation", dok "Heirs" imaju nešto duži staž i ovo im je vec cetvrta evropska turneja, na kojoj promovišu svoje novo izdanje "Ceremony". Kao domaca podrška nastupice "Organic Toy", post-metal sastav iz Beograda.

 

Švedani "Dorena" dizajniraju ostrvske harmonije u maniru gitarskog soul-a osamdesetih, lišenu vokala, cija atmosfera nas vraca u detinjstvo na hedonisticki nacin. Lake note u hipnoticnoj petlji ne ostavljaju prostora za otudenje, i svojom naivnošcu povezuju vedrinu razlicitih muzickih stilova: od Motown-a do indie-pop-a. Saundtrek za tople letnje noci, grupa "Dorena" razoružava estetikom, kao i nostalgicnim a opet nepretencioznim, univerzalnim melodijama. Postoje od 2007. a na ovoj turneji promovišu svoj novi LP "Nuet".

 

"Radar Men From the Moon" je holandski trio ciji izraz možemo opisati kao desert rock u sudaru sa evropskom psihodelijom sedamdesetih. Njihovo poigravanje vremenskim obrascima cini psihodelicni zvuk plesno prijemcivim, ostavljajuci prostora za dinamicke izlive ciste energije bazirane na kanonima classic rock-a. Sudeci po ovom bendu, pomerena stanja svesti ne najavljuju mracan vec pozitivan dogadaj, prepun dobronamernih znakova i poziva na prepuštanje užitku. Za kratko vreme su uspeli da dopru do velikog broja poštovalaca te posle sjajnih kritika za EP prvenac "Intergalactic dada & space trombones" 2011. sledece godine snimaju album "Echo Forever", u okviru cije promocije je i turneja na kojoj ce posetiti ove krajeve. Ovom prilikom premijerno ce nastupiti i dva lokalna sastava: "Tidal Yield", stoner/doom duo i "Njuškaci jabuka", eksperimentalni dvojac hrabrih vizionara.

<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..