Divna Ljubojević, poznata umetnica, solista i dirigent, nastupiće 25. aprila u 20 časova sa svojim horom Melódi u beogradskom Sava Centru.  Na bini Sava Centra, Divni Ljubojević će se kao gosti pridružiti svetski priznati bas-profundo Vladimir Miler, kvartet Prazničnog hora Valaamskog manastira pod upravom Alekseja Žukova iz Rusije, kao i Hor Karlovačke Bogoslovije. Ovim koncertom, Divna počinje veliku turneju u sklopu koje će se predstaviti publici brojnih evropskih prestonica.

 

„Zahvalni smo Divni i Melódima na pozivu da kvartet našeg hora uzme učešće na koncertu u beogradskom Sava Centru. To nam je velika čast, a uvereni smo da je saradnja sa muzičarima takvog ranga kao što je Divna ne samo interesantna nego i veoma korisna za nas kao izvođače pravoslavnog bogoslužbenog pojanja. Praznični hor Valaamskog manastira sa nestrpljenjem očekuje i novi susret sa Divnom i Melódima na zajedničkom koncertu u Sankt-Peterburgu koji će se 10. maja održati u sali Državne filharmonije“, istakao je Aleksej Žukov, dirigent Prazničnog hora Valaamskog manastira.

 

Divna Ljubojević je pre dve godine uspešnim koncertom na Kolarcu obeležila 20 godina rada sa svojim ansamblom Melódi, tokom kojih je održala više od 600 koncerata u zemlji i širom sveta. Biografiju Divne Ljubojević dodatno je obogatilo nekoliko prošlogodišnjih nastupa među kojima je koncert u moskovskom Kremlju, kojim je obeležen dan sveslovenske pismenosti, gde su počasni gosti bili predsednik Rusije Vladimir Putin i Ruski patrijarh Aleksej, zatim nastupi u Estoniji, u Talinskoj operi u okviru festivala ”CREDO”, kao i tri velika koncertna nastupa povodom proslave Vaskrsa u Sankt-Peterburgu, u velikoj sali Petrogradske filharmonije, jednoj od najznačajnijih i najcenjenijih koncertnih sala u svetu.

 

Međunarodna publika već dve decenije prati nastupe Divne Ljubojević dok svetski kritičari i mediji njen glas nazivaju „anđeoskim“. Ova umetnica iza sebe ima 21 muzičko izdanje, od čega 10 u zemlji i 11 u inostranstvu, a nailazi na izuzetne kritike međunarodnih slušalaca i muzičkih stručnjaka. Vodeći francuski magazin za klasičnu muziku “Le Mond De la Musique” njenom muzičkom izdanju “Lumieres Du Chant Byzantin” dodelio je najvišu ocenu. Impozantna biografija Divnu svrstava u red najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, a njen misionarski rаd oktobrа mesecа 2010. godine krunisаn je i ordenom Počаjevske ikone Mаjke Božje koji joj je uručio poglаvаr Ukrаjinske prаvoslаvne crkve mitropolit Vlаdimir.

 

Ulaznice za koncert su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Sava Centra po ceni od 1000, 1200 i 1500 dinara.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..