U okviru aprilske turneje, Popečitelji će u subotu, 13. aprila nastupiti u Beogradu, od 21h u Klubu Doma omladine. Bend je nedavno objavio novo izdanje "Sijalica" koje je nešto više od mesec dana dostupno za besplatno preuzimanje sa njihovog sajta (popecitelji.com), te će ovaj nastup biti prilika za njegovu koncertnu promociju.


O radu na trećem izdanju Saša Furunović, gitarista i jedan od osnivača benda, kaže: "Na ovaj album smo ponosni pre svega zato što je sva odgovornost vezana za proces usnimavanja i kasnije obrade zvuka bila na nama. Za razliku od prva dva albuma koji su usnimljeni relativno brzo, ovog puta smo odlučili da promenimo pristup i damo sebi više vremena u studiju. Čini mi se da se to čuje na albumu, taj napor koji je uložen da sve bude kako treba."


Postavljanje albuma na sajt i prilika za njegov besplatan download su potpuno logični koraci, budući da bi se on svakako pojavio na internetu u nekom obliku, navodi Saša. Neke pesme su se već izdvojile kao favoriti publike: "'Loše drustvo' i 'Novo društvo' su najavljivale ovaj album, tako da njih ljudi najbolje znaju. Tu je i 'Sijalica', prvi singl sa kojim smo predstavili album. Od ostalih pesama, čini mi se da publika najbolje reaguje na 'Zlatnu sredinu' i 'Bljeskove'. Znači da se video spot za neku od njih nameće kao sledeći zadatak.


U okviru ove srpske prolećne turneje, Popečitelji su posetili Suboticu i Bačku Topolu, a nakon Beograda, očekuju ih nastupi u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Koncert u Domu omladine biće posvećen prevashodno promovisanju novog izdanja, ali možemo očekivati i stare hitove: "Dolazimo da sviramo našu muziku. Očekujemo da na pravi način podelimo energiju sa ljudima," zaključuje Saša Furunović.


Cena ulaznice je 500 dinara, a posetioci će biti u prilici i da po promotivnoj ceni kupe novi album Popečitelja.

<<  Novembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..