Posetioce 12. 04. očekuje novi muzički koncept u Mikser House-u – jedinstveni “Mikser Jazz Marathon” koji počinje freestyle-om DJ Mad Hatter, nastavlja se nastupom jednog od najboljih džez muzičara sa ovih prostora, Georgija Šareskog i njegovog kvarteta, a u završnici ljubitelji klabinga će uživati u uzbudljivom DJ line-up-u inspirisanom džez i fank zvukom.


U 21 čas će nastupiti DJ Mad Hatter, beogradskoj publici dobro poznat po izuzetnim izvođenjima, koji za petak obećava džez-fank-afro ritmove. Posle zagrevanja uz prepoznatljiv freestyle Vladimira Đorđevića, u okviru progama nasatalog u saradnji Miksera i Multikultivatora „Berklee Clinics Belgrade Sessions” u 22 sata nastupiće Georgi Šareski kvartet iz Skoplja.


Georgi Šareski je tridesetogodišnji kompozitor, aranžer i gitarista, poznat kao lider Georgi Šareski kvarteta. Šererski je jedan od najproduktivnijih makedonskih muzičara, prepoznatljiv i van granica Balkana kao veoma plodan kompozitor i gitarista jedinstvenog stila. Ovaj bivši đak i stipendista Berklija, iza sebe ima pet autorskih albuma, sa više od 50 kompozicija, internacionalna izdanja, nastupe na renomiranim džez festivalima širom Evrope, a sarađivao je i sa mnogim priznatim muzičarima, što ga čini jednim od najboljih džez muzičara sa ovih prostora.


Pored Georgija Šareskog, u kvartetu su Ivan Ivanov (tenor saksofon, flauta), Oliver Josifovski (kontrabas) i Goce Stevkovski (bubnjevi). Kvartet je snimio pet albuma, u kojima se balkanski ritmovi susreću sa popularnim muzičkim formama stvaraćući neponovljiv zvuk. Na poslednjem albumu su sarađivali sa italijanskim trubačem Lucom Aquinom, a često nastupaju i sa jednim od najcenjenijih evropskih saksofonista Francescom Bearzattijem.


Od ponoći atmosfera u Mikser House-u će se zagrejati uz zvuke elektronske muzike inspirisane džezom i fankom. Inspirativni line-up čine: Side 1, jedan od najistaknutijih drum and bass muzičara iz Srbije, Necone, prepoznatljiv po umeću stapanja brojnih muzičkih žanrova, ali i po uspehu održavanja dubstep-a i drum and bass-a kao dominantnih izražaja u svojim setovima, Spacewalker, autor radio emisije na B92 "Balanso" i iskusni poznavalac plesne muzike i Groove Diggers, tročlani sound system, koji predstavlja nezavisni internet radio NOFM.RS


Ulaz na “Mikser Jazz Marathon” je slobodan uz pozivnice koje će se deliti na Mikser Beograd Facebook stranici, a karte će moći da se kupe po ceni od 250 dinara pred početak i tokom muzičkog programa.

<<  Novembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..