U cilju promocije muzike, kulture i prijateljstva, hardcore punk bendovi The Bridge, Thimble i Violent Chapter, okupiće se 6. aprila, od 21h u Klubu Doma omladine, i pokušati zajedno da potresu Beograd, ali i da ljude upoznaju sa problemom retkih oboljenja i skrenu pažnju na osobe kojima je pomoć najpotrebnija. Udruženje za pomoć licima obolelim od cistične fibroze imaće svoj štand na koncertu, a biće organizovano i sakupljanje dobrovoljnih priloga za pomoć obolelima od ove bolesti.

 

Ideja o tematskom koncertu potekla je od članova benda The Bridge: „Znajući da poslednji album grupe Thimble nosi naziv po karakterističnoj dečijoj bolesti (65 Roses in The Region of Ice ‒ 65 Roses čitati kao Cystic Fibrosis) bilo je logično pozvati ih da sviraju, a s obzirom na to da smo mi sa The Bridge dobri drugari pozvali su i nas. Pozitivno je što su humanitarni događaji uzeli maha u poslednje vreme. Svakako nam je potrebno što više takvih dešavanja. Na kraju, hardcore i jeste muzika koja treba da šalje pozitivnu priču društvu,“ kaže Uroš Aleksić Alexa (Violent Chapter).


 Zamolili smo članove bendova da nam kažu nešto o svom dosadašnjem radu: „The Bridge je hardcore/punk bend nastao iz par beogradskih bendova, i uspeo je da pod istim imenom sastavi pet osoba potpuno različitih u svakom pogledu. To se može čuti i u našoj muzici, koja u srži predstavlja hardcore, sa elementima raznih ostalih muzičkih pravaca, a svako od članova daje svoj pečat. Do sada imamo jedno izdanje, 7˝ za nemačku izdavačku kuću Farewell records i, budući da aktivno sviramo nešto više od godinu dana, zavidan broj nastupa, što u Srbiji, što u okruženju,“ navode iz The Bridge.
Thimble je bend nastao 1996. U Kragujevcu. Iza sebe imaju tri albuma: „Groove It Up!“, „Reason for Solitude“ i „65 Roses in The Region of Ice“.


O svom bendu Uroš Aleksić (Violent Chapter) kaže: „Postojimo od 2006. godine i veoma smo aktivni na domaćoj hc sceni. Iza sebe imamo brojne nastupe po Srbiji i regionu kao i dva albuma i jedan EP. Poslednji album smo izdali za nemačku izdavačku kuću District 763 Records sa ciljem da se naša muzika čuje i u inostranstvu.“


Prisutnima na koncertu u Domu omladine je zagarantovano dobro druženje i odlična atmosfera, tvrdi Marko Stojilović (Thimble): „Očekujte familijarnu, suptilno-nasilnu, mačo-emotivnu, humanitarnu, interaktivnu svirku!“


„The Timble su ponovo aktivni nakon duže pauze i u odličnoj su formi, The Bridge postoje oko godinu i po dana i za to vreme su uradili stvarno mnogo: inostrano izdanje, još jedno na putu, dosta svirki u Srbiji i inostranstvu...Radujemo se što po prvi put delimo binu sa njima.


Violent Chapter će se kao i uvek potruditi da pruži dobar zvuk. Ostalo ostavljamo drugima na sud,“ ističe Uroš (Violent Chapter).


Inicijativa da ovaj koncert bude prilika za prikupljanje humanitarnih priloga je odlična ideja, smatraju iz pomenutih bendova: „Nama je ovo drugi put da sarađujemo sa Udruženjem za cistčne fibroze i nadamo se da će se saradnja nastaviti. Važnije od samog prikupljanja priloga je to da ljudi budu upoznati sa činjenicom da retke bolesti postoje i kod nas i da ti ljude žive zajedno sa nama,“ kažu The Bridge.


Uroš Aleksić (Violent Chapter) smatra da bi bilo dobro kada bi svaki koncert imao za cilj predstavljanje različitih bolesti, kao i društvenih problema koji su deo naše svakidašnjice: „Ovih dana je aktuelna akcija prikupljanja priloga za Tijanu Ognjanović u kojoj smo i mi dali svoj skromni doprinos. Žao mi je što naši koncerti nisu više medijski propraćeni jer bismo time mogli da skrenemo pažnju na ovakve teme, kao što je to u slučaju male Tijane.“


O planovima benda za naredni period Marko Stojilović (Thimble), i sam otac deteta koje boluje od cistične fibroze, navodi: „Thimble će kroz svoje pesme i nastupe ’širiti svest’ o cističnoj fibrozi. Album ’65 Roses in The Region of Ice’ smo snimili 2006. godine i od tada počinje naša borba protiv cistične fibroze.“


„The Bridge je trenutno u studiju, snimamo tri nove pesme, od toga će se dve pojaviti na split 7˝ sa My Turn, bendom iz Atine, za izdavačku kuću Goodwill records iz Nemačke, a treća će mo’i da se besplatno download-uje. Radimo na novim pesmama i nadamo se da će do kraja godine izaći naš prvi album. Sem toga, planiramo i evropsku turneju,“ navode iz ovog benda.


Što se tiče Violent Chapter, u narednom periodu im predstoje brojni nastupi: „Nedelju dana nakon koncerta u Domu omladine VC ide na mini turneju u Rumuniju. Obići ćemo Bukurešt, Sibinj, Kluž i Karej i to je naš prvi odlazak u tu zemlju. Kada se vratimo u planu je snimanje novih pesama kao i planiranje novih svirki na proleće i leto, a možda i snimanje novog spota“ zaključuje Uroš Aleksić.


Pozivamo sve ljubitelje dobre muzike i vrhunskih svirki da nam se pridruže kako bismo zajedno proveli subotu veče, a cena ulaznice za ovaj trostruki koncert je 250 dinara.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..