U Subotu, 30.03.2013. na Zagrebačkom velesajamu / Paviljon 10 u 22h. United Electronic Sound vas poziva na spektakl uz legendarnog čarobnjaka elektronske glazbe. U goste dovode Jeff Millsa, DJ-ai producentakoji je obilježio techno eru i elektronsku glazbu od 80-ih nadalje.

 

Tada je karijeru započeo pod pseudonimom The Wizard, a ubrzo se „čarobnjak“ iz Detroita isprofilirao kao jedna od glavnih figura detroitskog techna, te kao glazbenik koji je sa svojim inovativnim pristupom glazbi uvijek korak ispred svog vremena. U više od 20 godina na sceni nikada se nije držao normi, a jedina konstanta su njegova opčinjenost svemirom iz čega crpi inspiraciju. Ovog inovativnog glazbenika možete poslušati 30.3. na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 10. Uz njega vas na techno putovanje vode domaći autoritet techno scene Petar Dundov, producent Ivan Komlinović, glazbeni znalac Zero i strastveni zaljubljenik u techno Pete Dux.

 

JEFF MILLS (USA)

 

Rijetko koji je DJ i producent ostavio traga u techno eri kao što je to učinio Jeff Mills. Za neke bit techna, a za druge otac tog žanra, kako god se okrene Mills je obilježio svijet elektronske glazbe od 80-ih nadalje. 1987. je karijeru započeo pod pseudonimom The Wizard, a ubrzo se „čarobnjak“ iz Detroita isprofilirao kao jedna od glavnih figura detroitskog techna, te kao glazbenik koji je sa svojim inovativnim pristupom glazbi uvijek korak ispred svog vremena.


Nakon što je postao poznat kao „čarobnjak“ jer je izvodio trikove kao DJ i doveo svoju tehniku miksanja do savršenstva, 1989. Mills se baca na produkciju i uz još jednog detroitskog genijalca "Mad" Mike Banksa postaje jedan od osnivača tamošnjeg techno kolektiva Undeground Resistance čime je svoj rad stavio pred oči međunarodne javnosti. Napušta američku techno meku i posjećuje i europske glavne gradove elektronske scene, da bi se na kraju vratio u Chicago i tamo pokrenuo svoju etiketu Axis (zajedno sa pod-labelovima Purpose Maker, Tomorrow i 6277), koja je nedavno proslavila 20 godina.


U svo to vrijeme na sceni nikada se nije držao normi, a jedina konstanta su njegova opčinjenost svemirom iz čega crpi inspiraciju.  Jeff Mills poznat je po tome da u jedan sat odvrti i oko 50 ploča jer, kaže, pušta samo dio ploče za koji misli da je najbolji i vjeruje da DJ-i moraju pažljivo slušati glazbu i biti posrednik između ploče i izvođača. Misli da na partyju ne postoje ograničenja, vezana uz brzinu ili stil glazbe, tako da nerijetko pušta i malo sporiji tech-house, a i puno brži hardcore techno.


Nazvati Millsov rad plodnim bi bilo samo grebanje površine lika, djela i osobnosti ovog  inovatora koji je ostavio vrlo dubok trag i značenje u elektronskoj glazbi, a svojim impresivnim vještinama na 3 gramofona Mills i dan-danas podiže DJ-ing na višu razinu.

 

www.facebook.com/jeffmills
www.axisrecords.com


 

Cijena karata do 24.03. iznosi 80kn, od 25.03. iznosi 100kn dok će cijena na ulazu bit će 120kn.

 

PROGRAM:

 

JEFF MILLS [USA]
Axis Records | Tomorrow
www.axisrecords.com


Petar Dundov [CRO]
Music man | Tomorrow
www.petardundov.com

Ivan Komlinovic [CRO]
Syntetic Digital | Decoded
www.myspace.com/ikom01

Zero [CRO]
Bondage | Radio808
www.bondage-rec.com

Pete Dux [CRO]
UES | x Project
www.facebook.com/petedux


Ulaznice za United Electronic Sound dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima (Tisak Media, Dancing Bear, Petrol, Dallas, Integral), te u online sustavu Entrio po cijeni od 80kn.


Ticket shop: http://bit.ly/uesentriotickets  Ulaznice se također mogu kupiti na slijedećim prodajnim mjestima: „Lupus“ - Šubićeva 55 „Club Bridge“ - Selska 215 „Oups!“ - Frizerski internet studio / Martićeva 71 „Maradona“ - Smart Shop / Tkalčićeva 12


Rezervacija stolova / VIP ulaznice:
+385 99 41 886 80
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..