Petak 22. 3. u 21:00, Velika sala Doma kulture Studentski grad, ulaz je besplatan. Nikola Matović okupio je za ovu priliku značajne umetnike iz Srbije kao i flamenko pevačicu iz Hrvatske kako bi publiku još jednom oduševio kao i 2010. godine kada je nastupao kao predgrupa Paco de Luciji na Gitar Art Festivalu.

 

Diplomirao je klasičnu gitaru na Conservatorio Superior De Liceo De Barcelona u klasi profesora Jauma Torrent-a, 2000. godine. Od 2003. do 2004. formira u Beogradu sopstveni studio za muzičku produkciju. Ostvaruje saradnju sa mnogobrojnim domaćim i stranim umetnicima kao što su Petar i Dragi Jelić, Yu Grupa, Madam Piano, i Flamenco Dancer - Antonio De Castillo, s kojim je 2004. održao premijeru predstave "Sin Fronteras" u Sava Centru. Kreće na turneju Novi Sad (Spens), Beograd (Narodno Pozorište).

 

Matovic nastavlja da ostvaruje brojne saradnje sa mnogim domaćim i svetskim umetnicima, od kojih je najnovija sa hrvatskom pevačicom flamenka Nina Flamenca, organizatorkom prvog flamenko festivala na Balkanu, a koja je svoju karijeru započela u kultnom Jazz klubu Boška Petrovića, nastavivši sa daljim usavršavanjem u Madridu, u poznatom flamenko centru Amor de Dios.

 

Osim prepoznatljivih autorskih dela, publika će moći da uživa i u tradicionalnom flamenko plesu Dragane Dojcinovic, Isidore Ganguli, Nikoline Sasic i plesacicama flamenco škole Nuestra Luz,  kao i u originalnim aranžmanima Nikole Matovića, kome će se na pozornici priključiti i Shojka –cajon, Puba – latin percussion, Nikola Usanovic – bass i Vladimir Milenkovic – piano.

 

Ulaznice za koncert mogu se preuzeti na blagajni Doma kulture Studentski grad od ponedeljka 18. marta.

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..