Veliki prezir vas poziva na svoj veliki beogradski koncert u petak 15. marta u 21h u Domu omladine Beograda. Kada neka grupa postoji skoro dve decenije, lako je reći da više nema šta novo da ponudi i čime da iznenadi. Ali čak i površnim slušaocima je jasno da su Veliki prezir i Vladimir Kolarić Kole  kao autor pesama i lider benda, specijalna pojava na srpskoj muzičkoj sceni.

 

Uvek spremni na promene i izazove, konstantno napredujući svirački, oni su svojim pesmama definisali celu jednu epohu. Ta epoha imala je svoje padove i poneki uspon, ali ako se pokuša da se rekonstruiše kako je izgledao naš život u poslednje dve decenije kroz pesme Velikog prezira, čini se kao da to vreme ipak nije zauvek izgubljeno.

 

Od debi albuma i generacijskih himni ,,Samo tebe znam”, ,,Dobro je” ili ,,Reke teku brodovima”, preko antologijskih ,,Brazdi” - verovatno jednog od najboljih albuma na srpskom jeziku u poslednje dve decenije - i pesama ,,Danima”, ,,Moram da znam, ,,Neobična sumnja”, ,,Sutra” ili ,,Hej”, do albuma ,,Ruka bez povratka” i ,,Nikadjekraj” sa svojim spomenicima jednom vremenu i dragim i manje dragim ljudima oko nas oličenim u hitovima ,,Konj”, ,,Suncokreti” ili ,,Zakopavam” i ,,Nema hrabrosti”, Veliki prezir se menjao, padao i dizao, širio svoju inspiraciju, hrabrio sebe i brojne fanove koji su svoj život prilagođavali koncertima koje su željno očekivali.Veliki prezir je samo tokom poslednjih par meseci svirao u Varšavi, Nišu, Rumi, Vrbasu i Novom Sadu, a koncertni planovi do kraja leta obećavaju još puno uzbudljivih novih destinacija.

 

Evo šta pred koncert u Beogradu kaže Vladimir Kolarić Kole:
,,Želim da svi znate da ćemo sve da damo. I dušu i srce i sve! Kao da nam je ovo poslednji put! Koncerti u Beogradu uvek su pod visokim emotivnim naponom i ne sumnjam da će i ovaj biti takav. Biće i izvesnih iznenađenja u vidu gostiju koji će nam se pridružiti na bini. Jedva čekam!”

 

Jedan od ,,najvećih” fanova benda rekla je da kvalitet njenog života zavisi od toga koliko puta tokom godine gleda i služa uživo Veliki prezir i za nju nema dileme - svaka godina sa bar tri odgledana koncerta Velikog prezira za nju nije propala.

 

U petak 15. marta imaćemo priliku da napravimo prvi ,,brejk” ove godine i da u beogradskom Domu omladine vidimo bend u naponu snage, neverovatno motivisan i fantastično usviran.

 

Posle četiri studijska albuma na CD-u, krajem decembra prošle godine Veliki prezir objavio je i prvo vinilno izdanje - EP ,,Svetlost i dim”. Moći ćemo da čujemo kako zvuče i te četiri nove pesme, kao i stari hitovi, ali i neki zaboravljeni klasici i da zajedno sanjamo neka bolja vremena.

Svi ste pozvani!
 
Podrška pre i posle koncerta – Kišobran DJ tim.

 

Ulaznice za koncert Velikog prezira mogu da se kupe u pretprodaji po ceni od 500 dinara u kafeu Šikarica (Skadarska 22), prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i na svim prodajnim mestima Eventima. Cena ulaznice na dan koncerta iznosiće 700 dinara.

<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..